Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ: Α+Β ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ: ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ (ΔΙΤΟΜΟ)

+
-
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3040-0041
Τιμή Έκδοσης
€42.00
Τιμή Πολιτείας
€33.60
(-20%)
Κερδίζετε €8.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Αριστοτέλης στο έργο του τούτο συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και συμπληρώνει τα διδάγματα της μέχρι της εποχής του ρητορείας, και αναδεικνύει τη ρητορική τέχνη σε επιστήμη. Ο ίδιος αποδεικνύεται ο πρώτος επικοινωνιολόγος στην ιστορία του ανθρωπίνου πνεύματος, μελετώντας κριτικότατα και σε βάθος την όλη ψυχολογία και τη συμπεριφορά του ομιλητή και του ακροατή γενικότερα.
Ειδικότερα στον τομέα της δικανικής ρητορείας -στην οποία δίδεται ιδιαίτερη έμφαση- εξετάζει την ψυχολογία, τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά του δράστη, του θύματος και του κριτή ή δικαστή. Εκθέτει δε τεκμηριωμένα, συστηματικά και επαγωγικά τους κανόνες τους οποίους πρέπει να ακολουθεί ο ομιλητής, ανάλογα με τη θέση του και τις περιστάσεις που αντιμετωπίζει, ώστε ο λόγος του να είναι πειστικός και να έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Η μελέτη της "Ρητορικής", επομένως, είναι χρησιμότατη σε όλους γενικά τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους ομιλητές απολύτως δε αναγκαία και απαραίτητη για τους διαδίκους, τους συνηγόρους υπεράσπισης, και τους δικαστές.
Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει: α) εκτενή εισαγωγή, στην οποία: εξετάζεται η εξέλιξη της ρητορικής μέχρι την εποχή του Αριστοτέλη και η συμβολή του ιδίου στην περαιτέρω ανάπτυξη και προαγωγή της παρατίθεται περιληπτικά -και κατά κεφάλαιο- το περιεχόμενο της "Ρητορικής" και περιέχεται αναλυτική βιβλιογραφία για τον Αριστοτέλη γενικά, και για τη "Ρητορική" ειδικά, β) αρχαίο κείμενο και ακριβής και κατά λέξη δόκιμη μετάφραση σε γλώσσα ρέουσα, κατανοητή και ευχάριστη, και αναλυτικά υποσελίδια σχόλια και διευκρινίσεις, ώστε ο αναγνώστης να χαίρεται τα νοήματα του κειμένου και να τα παρακολουθεί με άνεση και ευκολία, και γ) πλήρες ευρετήριο κυρίων ονομάτων και όρων, πραγμάτων και εννοιών.
Είμαστε βέβαιοι πως και με την έκδοσή μας αυτή προσφέρουμε μία επιπλέον σημαντικότατη υπηρεσία τόσο στους αναγνώστες μας όσο και στην ελληνική γραμματεία. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η ρητορική στην Αρχαία Ελλάδα
Η "Ρητορική" του Αριστοτέλη
Βιβλιογραφία (επιλογή)
ΚΕΙΜΕΝΟ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΣΧΟΛΙΑ
Βιβλίο Ι
Βιβλίο ΙΙ
Βιβλίο ΙΙΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Κυρίων ονομάτων
Όρων, πραγμάτων και εννοιών
Λεπτομέρειες
ISBN139789602720943
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΣειράΚΛΑΣΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ / ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2001
Αριθμός σελίδων570
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΦΡΑΓΚΟΜΙΧΑΛΟΣ Ε. ΚΩΣΤΑΣ
Κωδικός Πολιτείας3040-0041
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ)
ECO UMBERTO
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50
ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
IBSEN HENRIK
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS