Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΙΔΑΧΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ // (ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΔΙΔΑΧΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟ ΙΩΑΝΝΟΥ Β. ΜΕΝΟΥΝΟΥ

+
-
ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, ΜΕΝΟΥΝΟΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4210-0034
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€10.18
(-20%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες και ακριβέστερα αφότου εκδόθηκε στα 1940 το έργο του Φάνη Μιχαλόπουλου "Κοσμάς ο Αιτωλός", το ενδιαφέρον για τον "Άγιο των σκλάβων" αυξάνει αδιάκοπα. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι μέσα σ' αυτή την τεσσαρακονταετία έγινε η επίσημη αγιοποίηση του Κοσμά (1961), μια λαϊκή έκδοση με τη ζωή και τις διδαχές του ανατυπώθηκε τέσσερις φορές και κυκλοφόρησε σε πολλές δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα, ενώ τα εξακριβωμένα λήμματα (βιβλία, άρθρα ή απλές αναφορές) τα σχετικά με τον Αιτωλό, που μέχρι το 1939 δεν έφταναν τα 300, τώρα είναι πολύ περισσότερα από 1000. Ωστόσο, παρά την άνθιση αυτή του ενδιαφέροντος για τον Κοσμά τόσο ανάμεσα στον πολύ κόσμο όσο και στους ανθρώπους των γραμμάτων, η επιστημονική έρευνα γύρω από τη ζωή και το έργο του βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια. Βέβαια έχουν γίνει προσπάθειες, κάποτε επαινετές, να επισημανθούν και να λυθούν μερικά από τα επιμέρους προβλήματα, έχουν εκδοθεί κείμενα διδαχών είτε χωρίς σχόλια είτε με κάποιες παρατηρήσεις. Λείπει όμως η συνθετική εργασία που θα δώσει την ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος Κοσμάς Αιτωλός.
Η παρούσα διατριβή άρχεται να καλύψει το κενό αυτό κατά το σημαντικότερο μέρος του: θα δώσει τις διδαχές του Κοσμά όσο γίνεται πιο κοντά στον αρχικό λόγο τόσο στη γλώσσα όσο και στο περιεχόμενο. Η πορεία μου είναι, όπως την επιβάλλει το πρόβλημα, επαγωγική. Πρώτα δίνω, με την αναγκαία συντομία βέβαια, τη βιογραφία του Κοσμά, απαραίτητη για μια γνωριμία με τον άνθρωπο και για την πληρέστερη κατανόηση ορισμένων προβλημάτων των διδαχών. Έπειτα εκθέτω αναλυτικά το όλο πρόβλημα της γνησιότητας των κειμένων καθώς και τη μέθοδο που ακολουθώ για τη διερεύνηση και επίλυσή του και, ολοκληρώνοντας αυτό το εισαγωγικό μέρος, παρουσιάζω την εικόνα της μέχρι σήμερα έρευνας. [...] (Ιωάννης Β. Μενούνος, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (βιογραφία)
ΔΙΔΑΧΕΣ
Παραδείγματα
Γλωσσάριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789602731087
ΕκδότηςΤΗΝΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2018
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΕΝΟΥΝΟΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας4210-0034
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΙΟΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
SCHNITZLER ARTHUR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS