Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΡΤΕΜΗΣ ΦΑΟΥΛ - ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΦΑΟΥΛ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

+
-
COLFER EOIN
Κωδ. Πολιτείας: 4580-0596
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αν σε ένα και μόνο πρόσωπο συνυπάρχουν ο Τζέιμς Μποντ, ο φιλόσοφος Αριστοτέλης και ο Μπιλ Γκέιτς, τότε έχουμε μπροστά μας ένα φαινόμενο! Μεγαλοφυΐα ή τρελός, με μυαλό ξυράφι, με γνώσεις ατελείωτες, ο Αρτέμης Φάουλ κρύβει μέσα του ειλικρίνεια, τρυφερότητα, δύναμη, συμπόνια. Με όλα τα προσόντα ενός ηγέτη, δεν παύει να είναι αυτό που όλοι κρύβουμε μέσα μας: ένα παιδί. Στο δρόμο που άνοιξε ο Φίλιπ Πούλμαν με την Τριλογία του και η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με τον Χάρι Πότερ, έρχεται τώρα ένας νέος Ιρλανδός συγγραφέας να μας δείξει, μέσα σ' ένα μεγάλο καθρέφτη, δύο κόσμους παράλληλους που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αντανάκλαση του ενός μέσα στον άλλο. Ένα βιβλίο πραγματικά φανταστικό! (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

- Γιατί Αρτέμης και γιατί Φάουλ;
«Ηθελα ένα ασυνήθιστο όνομα. Σίγουρα ελληνικό για να συνδυάζει έμφυτη εξυπνάδα με καλλιέργεια», μου λέει ο 37χρονος «μπαμπάς» του Αρτέμη. «Στην αρχή τον είχα ονομάσει Αρχιμήδη, όμως το άλλαξα γιατί όλοι νόμιζαν ότι είναι ένα ιστορικό βιβλίο. Στη συνέχεια και λόγω του χαρακτήρα του, μου ήρθε στο μυαλό η Αρτεμις-κυνηγός και έτσι βαφτίστηκε ο Αρτέμης».
Οσο για το Φάουλ (στα αγγλικά Fowl) είναι ομόηχο της λέξης Foul που σημαίνει και σκληρός και κακός και πονηρός - διαλέγετε και παίρνετε. Το σκηνικό στον Αρτέμη συμπληρώνουν ήρωες, σημεία και τέρατα από τις μυθολογίες των λαών και ειδικά από τους κέλτικους θρύλους που ο Κόλφερ λατρεύει. Ο συνομιλητής μας περιγράφει το βιβλίο του ως ένα λογοτεχνικό «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», πασπαλισμένο όμως με νεραϊδόσκονη. Ατελείωτα κυνηγητά, γρήγορα μεταφορικά μέσα, αδρεναλίνη που ανεβαίνει, ρομαντικά κάστρα, έξυπνοι διάλογοι, συνωμοσίες και λύτρα... αλλά στη χώρα των ξωτικών: ο Αρτέμης με τους συνεργάτες του, τον Μπάτλερ και την Τζουλιέτ, επινοούν ένα κόλπο για να κλέψουν από τα ξωτικά της Ιρλανδίας, γνωστά ως λέπρεκονς, το χρυσάφι τους. Μην ξεγελαστείτε όμως, τα λέπρεκονς δεν είναι τα αγαθά ξωτικά που συναντάμε στα παιδικά παραμύθια. Τα λέπρεκονς του Κόλφερ είναι οπλισμένα και επικίνδυνα και, κυρίως, δεν παίζουν με τους γνωστούς κανόνες του ξωτικοβασιλείου.
- Ο ήρωάς σας είναι εξαιρετικά σκληρός με συμπεριφορά που δεν την περιμένεις από ένα δωδεκάχρονο.
«Πάντα σε όλες τις ταινίες ταυτίζομαι με τον "κακό", είναι πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα από τους καλούς. Και το πιο αγαπημένο μου βιβλίο ως παιδί ήταν ο "Χόκμπερι Φιν". Ηθελα να δημιουργήσω έναν δυνατό ήρωα που έχει αρχές - τις δικές του όμως και τον δικό του κώδικα τιμής που ίσως μας ξενίζει». (Από συνέντευξη του συγγραφέα στην Ιωάννα Νιαώτη, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 7, 3/11/2002)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςARTEMIS FOWL
ISBN139789602745526
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2009
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙΤΗ
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙΤΗ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΛΦΕΡ ΟΟΥΕΝ
Κωδικός Πολιτείας4580-0596
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

sharpblad3, NekK

Κριτικές για το προϊόν

[13/12/2018] kbantikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Φανταστικό βιβλιαράκι.
Ενας υπέροχος μικρός κακούλης τετραπέρατος ήρως ο οποίος βάζει τον εαυτό του σε περιπέτειες και κινδύνους λόγο μάλλον κληρονομικής καθαρά και μόνο προδιάθεσης. Πολύ καλή η πλοκή η οποία κυλάει γρήγορα χωρίς κάποιες ανατροπές αλλά με φανταστική αφήγηση πολύ χιούμορ και ένα όμορφο ρεπερτόριο απο χαρακτήρες.
Απόλαυσα κάθε στιγμή μαζί με τον ήρωα και του βγάζω το καπέλο. Επίσης κεντρικός χαρακτήρας φαίνεται να είναι και η Χόλι Σόρτ εξ' ίσου με τον Αρτεμάκο μια νοστιμούλα αερικιά ενώ υπάρχουν εξαιρετικοί δευτερεύοντες χαρακτήρες που πλαισιώνουν το κεντρικό δίδυμο χαρίζοντας μου στιγμές απείρου κάλλους .
Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρές ηλικίες ΤΡΙΧΕΣ θα σας πώ, εγώ το βιβλίο απευθύνεται στο αναγνωστικό κοινό ή το 'χεις με αυτά τα βιβλία και τα λατρεύεις ή δεν το έχεις και τα αφήνεις στην γωνία, το βιβλίο αυτό μπήκε στην καρδιά μου.
Όπως πάντα βέβαια το λυπηρό είναι οτι ενώ η σειρά είναι 8-λογία τα 2 τελευταία βιβλία φαίνεται να μην εκδίδονται στα ελληνικά άλλη μια μεταφραστική προσπάθεια που πάει στον βρόντο, ποτέ δεν κατάφερα να κατανοήσω την λογική πίσω απο αυτήν την κίνηση δηλ. αρχίζουμε κάτι και αν δεν πάει καλά το παρατάμε στην μέση; λίγο ασυνεπής μου φαίνεται αυτη η στάση.
Κατά τα άλλα έχω πέσει με τα μούτρα στην ανάγνωση των υπόλοιπων σειρών και είμαι ενθουσιασμένος, έπεται συνέχεια.....
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΑΝΝΑ
€10.45 €3.66
(-65%)
Κερδίζετε €6.79

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS