Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΟΦΟΙ!

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΟΦΟΙ!

DROIT ROGER-POL, TONNAC JEAN-PHILIPPE. DE
Κωδ. Πολιτείας: 4580-1220




Παρουσίαση

Αυτοί οι άνθρωποι είχαν παράξενους τρόπους ζωής. Άφηναν τα ενδύματά τους να γεμίζουν τρύπες, δίδασκαν σε Σχολές χωρίς μαθητές, έπεφταν σε έκσταση. Οι τρόποι θανάτου τους ήταν εξίσου αλλόκοτοι: ο ένας έπεσε μέσα σ’ ένα ηφαίστειο, ενώ ο άλλος γελούσε μέχρι τελικής πτώσεως. Και σχεδόν όλοι είχαν οικονομικές δυσκολίες. Αυτούς τους επίμονους πειραματιστές στην αρχαιότητα τους αποκαλούσαν αναζητητές της σοφίας ή φιλοσόφους. Σήμερα έχουμε ξεχάσει πόσο παράξενοι υπήρξαν. Για να γνωρίσουν αυτούς τους χαμένους σοφούς, ο Ροζέ - Πολ Ντρουά και ο Ζαν - Φιλίπ ντε Τονάκ αποφάσισαν να σκάψουν βαθιά μέσα σ' ένα σωρό από ιστορίες, λόγους και ανέκδοτα. Το αποτέλεσμα: μία ασυνήθιστη, εκπληκτική και διασκεδαστική όψη της Δυτικής φιλοσοφίας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία ανεκδοτολογικώς. Μια άλλη όψη -ασυνήθιστη, διασκεδαστική και εκπληκτική- της δυτικής φιλοσοφίας, όπως αυτή μεταδόθηκε από τους Έλληνες στους Ρωμαίους και από αυτούς, μερικώς, στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δύο Γάλλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να γράψουν ένα βιβλίο αποτελούμενο από αυτόνομα κεφάλαια, στα οποία θέτουν κάθε φορά την υπογραφή τους. Ο Ροζέ - Πολ Ντρουά σπούδασε Φιλοσοφία και εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Ερευνας, όπου μελετά την επιρροή των ασιατικών συστημάτων σκέψης στην ευρωπαϊκή φιλοσοφική φαντασία και ταυτόχρονα δημοσιογραφεί στην εφημερίδα "Le Monde". Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Συγγραφέας και δοκιμιογράφος είναι και ο δημοσιογράφος Ζαν Φιλίπ ντε Τονάκ. Οι δυο τους σκέφτηκαν να δώσουν, όχι μια ιστορία, αλλά μια άλλη -ανάκατη κάπως- εκδοχή της αρχαίας φιλοσοφίας, δουλεύοντας με τα ανέκδοτα που διασώζει η γραμματειακή παράδοση σχετικά με τη ζωή, τη δράση και τη σκέψη των αρχαίων φιλοσόφων. Τι ήταν οι πρώτοι σοφοί; Παράξενοι, αλλόκοτοι, και συχνά απρόβλεπτοι. Δεν έφτιαχναν συστήματα ούτε φρόντιζαν και πολύ για την καθημερινή επιβίωσή τους. Αυτό που έκαναν μετά μανίας ήταν να προσπαθούν να λύσουν τα μυστήρια της ζωής, γι' αυτό πολλοί από αυτούς έκαναν πειράματα με τον ίδιο τον εαυτό τους. Σε κάποιους οι αναζητήσεις αυτές στοίχισαν ακριβά, σε άλλους άνοιξαν δρόμους. Πάντως όλοι τους έμοιαζαν στους συγχρόνους τους τόσο παράξενοι και αλλόκοτοι, ώστε συχνά το μόνο που σώζεται γι' αυτούς να είναι η ανεκδοτολογία που τους στιγμάτισε από τότε. (ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΚΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 6/7/2007)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFOUS COMME DES SAGES, SCENES GRECQUES ET ROMAINES
ISBN139789602749036
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2010
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΡΚΙΔΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΕπιμέλειαΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΡΟΥΑ ΡΟΖΕ - ΠΟΛ, ΤΟΝΑΚ ΖΑΝ-ΦΙΛΙΠ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας4580-1220
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ
MAGUIRE EMILY
€19.27 €6.74
(-65%)
Κερδίζετε €12.53
ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
APPIAH KWAME-ANTHONY
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS