Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ // ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,

ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

OMER HAIM
Κωδ. Πολιτείας: 0930-0205




Παρουσίαση

- Θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με αρχές. Αλλά δεν μας ακούν. Φωνάζουν. Κάνουν ό,τι θέλουν. Φωνάζουμε κι εμείς. Πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτό;
- Ο γιος μου χτυπάει την αδερφή του. Όταν του λέμε κάτι, μας βρίζει και απειλεί. Ο μπαμπάς του φωνάζει ότι θα τον κλείσει σε κλινική. Αλλά δεν μας φοβάται.
- Η κόρη μου έμπλεξε με παρέες. Λέει ψέματα. Μας κλέβει. Μάλλον παίρνει ναρκωτικά. Δεν μου μιλάει. Όταν πάω να της πω μια κουβέντα, κλειδώνεται στο δωμάτιό της. Ή εξαφανίζεται και γυρίζει αργά.
- Μια μαθήτριά μας έχει γίνει στόχος στο σχολείο. Την κοροϊδεύουν και της πετάνε ρατσιστικά υπονοούμενα. Αν πω κάτι, όλοι κάνουν σαν να μην άκουσαν τίποτα. Αν το κάνω θέμα, όλοι θα πουν ότι γίνομαι υπερβολική.
- Ένας μαθητής μας το παίζει αρχηγός. Απειλεί τα άλλα παιδιά. Μια φορά έβρισε μια συνάδελφο. Δεχόμαστε παράπονα από παντού και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.
- Είναι όλη μέρα στο κινητό. Ξενυχτάει. Το πρωί δεν ξυπνάει να πάει σχολείο. Αν της πούμε μια κουβέντα, φωνάζει ότι δεν έχουμε καμιά δουλειά να ασχολούμαστε με την προσωπική της ζωή.
Το παιδί, όπως ένα πλεούμενο, όταν βρεθεί σε τρικυμία έχει ανάγκη από μια άγκυρα για να το συγκρατήσει. Χρειάζεται ένα πρόσωπο φροντίδας που θα είναι η άγκυρά του. Η άγκυρα δεν κατευθύνει το καράβι, είναι όμως εκεί για να μην το αφήσει να χαθεί.
Τι σημαίνει στην πράξη να είσαι η άγκυρα ενός παιδιού; Ο Χάιμ Ομέρ και οι συνεργάτες του απαντούν σ' αυτήν την ερώτηση καταγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τη φιλοσοφία, τις πρακτικές και τις στρατηγικές που ακολουθούν κατά τη συνεργασία τους με γονείς και εκπαιδευτικούς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ
Η ΑΓΡΥΠΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
Η ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Σημείωμα του Επιμελητή
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE NEW AUTHORITY, FAMILY SCHOOL, AND COMMUNITY
ISBN139789602752647
ΕκδότηςΓΛΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων350
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΩΤΣΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΜΕΡ ΧΑΙΜ
Κωδικός Πολιτείας0930-0205
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

[04/07/2022] kkon1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο που ο συγγραφέας του πιστευει οτι μπορει να αναμετρηθεί επιτυχώς με την όλο και αυξανόμενη απειθαρχία και παραβατικοτητα παιδιων και εφήβων τόσο στην οικογένεια όσο και στην κοινωνία και το σχολείο. Καταθέτει ένα προγραμμα επανεκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων με την ανατροφή των παιδιων φορέων και προσωπων, όπως γονέων, εκπαιδευτικών, συγγενών και άλλων σημαντικών εταίρων π. χ. κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, δημοτικών υπαλλήλων στις αρχές και τις αξίες της λεγόμενης Ήρεμης Δύναμης ( όπως έχει αποδοθεί στα ελληνικά ο αγγλικός όρος New Authority) και που στην πραγματικοτητα δεν είναι τίποτα περισσοτερο και τίποτα λιγότερο από την καλλιέργεια και την ανάπτυξη δικτύων υποστήριξης γονέων και δασκάλων και τα οποία παραπεμπουν στην αναβίωση της παλιας κοινότητας που γνώρισαν οι γονείς και οι παππουδες μας. Με πολλες χρήσιμες ιδέες που πολλες απο αυτές μπορουν να βρουν εφαρμογή στη συγχρονη ελληνική πραγματικοτητα. Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί...
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€20.00 €7.00
(-65%)
Κερδίζετε €13.00
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ
TAYLOR LAINI
€18.61 €9.30
(-50%)
Κερδίζετε €9.31

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS