Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

+
-
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1260-0114
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-25%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

(. . .) Ο Αθανασιάδης τοποθετεί την πλοκή του έργου του στη γενέθλια γη, τη Μυτιλήνη, στις αρχές του αιώνα, κάτι που ανακύπτει από τις περιγραφές του τόπου και των ανθρώπων, χωρίς να ορίζεται χρονολογικά. Κεντρικός ήρωας και αφηγητής στο βιβλίο το «αφεντόπουλο» ένας νέος άντρας, που απόλυτα ερωτευμένος αλλά και απογοητευμένος διότι η Ελίζα, η γυναίκα που αγαπά είναι ήδη αρραβωνιασμένη, απομονώνεται σε μια καλύβα σε ερημική παραλία του νησιού. Εκεί θα γνωρίσει την Αγγέλα, κόρη ενός ψαρά, πλάσμα άγριο και πανέμορφο, που φροντίζει τ' αδέλφια της, βοηθά τον πατέρα στη βάρκα και φέρει για τους αγαθούς νησιώτες το μύθο της γοργόνας. Ίσως γιατί η Αγγέλα γνωρίζει όλους τους δρόμους της θάλασσας, χάνεται μέσα σ' αυτή, γίνεται ένα με το νερό, ξελογιάζεται και μεταβάλλεται σε μύθο. Το αφεντόπουλο απόλυτα γοητευμένο από το παραμύθι αλλά και από την ίδια τη γυναίκα, θα τρέξει πίσω της και προς στιγμήν θα απορρίψει την Ελίζα. Ο καλοκαιρινός έρωτας, ουσιαστικά μέσα στο νερό, θα κάνει τον ήρωα ν' αλλάξει αλλά και να προβληματιστεί σιγά-σιγά για τη γυναίκα που με τόσο πάθος του δίνεται. Τη χάνει συχνά-πυκνά μέσα στο νερό ενώ απειλητικός εμφανίζεται από μακριά ο «δέλφινας» ένα πραγματικά τεράστιο δελφίνι. Η Αγγέλα πλάσμα της θάλασσας ακολουθεί το δελφίνι, παίζει μαζί του, μοιάζει σαν η γυναίκα κι αυτό να έχουν μια μαγική σχέση. Αυτή ακριβώς η σχέση θα πυροδοτήσει τη ζήλεια του κεντρικού ήρωα, που θα κυνηγήσει το δελφίνι και θα το σκοτώσει. Και τότε θα χάσει για πάντα την Αγγέλα που θα εξαφανιστεί στη θάλασσα. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602791066
ΕκδότηςΔΩΡΙΚΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2000
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1260-0114
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[27/05/2023] gioul2222.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Άγνωστη η ύπαρξή του σέ μένα καί γι αυτό μεγάλη η χαρά καί η έκπληξη. Ένα
εξαίσιο έργο, ένας ύμνος στήν ελληνική γλώσσα καί τίς ντοπολαλιές, ένα ποίημα γιά τό σκίρτημα τής νιότης καί τό θάμβος τού έρωτα. Τό δελφινοκόριτσο τού Ελύτη στόν όρμο τής Φανερωμένης καί στό Σίγρι.
[29/04/2023] dimitri.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σπανια βιβλιο βγαζει τετοιο ερωτισμο. Η ηρωιδα ειναι σμιλεμενη ετσι που καθε φυσιολογικος αντρας δεν μπορει παρα να την θαυμασει και να την ερωτευθει, οπως και κανει φυσικα ο ηρωας.Μονο αυτο το βιλιο να ειχε γραψει ο συγγραφεας θα του αξιζε περισσοτερη προσοχη ! Πρωτη φορα γραφω κριτικη για βιβλιο εχοντας διαβασει λιγο παραπανω απο το μισο του , αξιζει ομως χωρις αμφιβολια τη βαθμολογια !
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
LANDAUER GUSTAV
€10.58 €5.29
(-50%)
Κερδίζετε €5.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS