Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ( ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ / ΣΕΙΡΑ )

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

+
-
KAFKA FRANZ
Κωδ. Πολιτείας: 3690-0230
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η εκτενής νουβέλα «Η Μεταμόρφωση» είναι το έργο που καθιέρωσε τον Franz Kafka στο αναγνωστικό κοινό της εποχής του. Από το 1915, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, έως σήμερα, δεν έχασε τίποτε από την επικαιρότητα και τη δύναμή του και δίκαια θεωρήθηκε σαν ένα από τα κείμενα εκείνα που κατέστησαν δυνατή τη γέννηση της σύγχρονης πεζογραφίας.
Η παρούσα μετάφραση, που έχει γίνει από το πρωτότυπο γερμανικό κείμενο, συνοδεύεται από ένα σύντομο κείμενο του μεταφραστή καθώς και από την εργογραφία του Kafka, στην οποία συμπεριλαμβάνονται πολλές φωτογραφίες του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Με μια γερή δόση παραδοξολογίας θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ο Κάφκα είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς ιστοριών τρόμου. Το παράδοξο έγκειται βέβαια στο ότι ενώ τα μυθιστορήματα και τα πιο σύντομα πεζά του αναδύουν μια γνήσια ατμόσφαιρα τρόμου, δεν έχουν την παραμικρή συγγένεια με το δημοφιλές αυτό λογοτεχνικό είδος. Για παράδειγμα, ενώ σε μια παραδοσιακή ιστορία τρόμου ο συγγραφέας επιμένει στη βίαιη εισβολή του υπερφυσικού στην καθημερινότητα, ο Κάφκα ακολουθεί αντίστροφη πορεία: ξεκινά από την πραγματικότητα που μας περιβάλλει, για να την αναγάγει σε έναν κόσμο ανοίκειο, πλαισιωμένο από καθημερινές μορφές που, ενώ δεν έχουν τίποτα το υπερφυσικό, τις διακρίνει κάτι το εξωπραγματικό. (Ηλίας Μαγκλίνης, Η Καθημερινή, 26/5/2002)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDIE VERWANDLUNG
ISBN139789602831090
ΕκδότηςΡΟΕΣ
ΣειράΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2012
Αριθμός σελίδων136
Διαστάσεις19x12,5
ΠρόλογοςΕΣΕ ΧΕΡΜΑΝ
ΜετάφρασηΔΗΜΟΥ ΣΤ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΦΚΑ ΦΡΑΝΤΣ
Κωδικός Πολιτείας3690-0230
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap, nikourem, ioanna, GIOTSU, dimos, asd1982, ημίφως, wstavac, maurogato, vagz, agelikiparask, Foteinikos, kostastz, sporos2403, sea2773, avgi7, Lenamic1990, sharpblad3, orwell52, kikika, t_someone, tzemmanouela, stel4, clea, ΡΗΓΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Δημητρης 1973, Feanor, Τριανταφυλλιά Βράνα, Irene, KoMaFi, alathiti, eleni.ior, biancpolit, makou, dvo dav, FEVGATOS, NafsiK, manos_arkas, azissis, George_B, DimitrisPer, jsspyrou, georgesydneyart, marinamarina, christos raptis, moglis__, johkal, nikosantoniadis, YANKARA, xpetra82, Antisocial, StavriLina, bioms, seth, Aberdeen Cobain, dimitris kalimeris, mariouzo, Μιχαλης Πατσαλιδης , dimitrios.n.t, NickKarv, chorilias, DimiPapS, jimbo83h, iwgerou, Γιώργος Παν, JohnD, blacknarcissus, Ioannis Papathanasiou, mitsost, Grigoris Marduk, georgesgouros, antigone ignatiadou, stella.estella.stella, GPORT, kyr1960, Maria996, jo81, bowser, sophiakotsi, fluck, Панаётис, jimmis77, TSOUK87, m.sioula, xaitase, Migel19, pinelopii_mst, Nefeli Karapiperi, dimmanol, blaxos, verbooky, geopap1984, charesalex, San Junipero, axaga93, JimELES, vera_k, Krvag, alex.anast, TeacherPan, salonique, Victor Dunwich, lab.alex, Trismegistos, tosca88, elina_kslp, ManosVas, Μαρια Τσικε, gerasi, Στένια, Christos Kitsos, Μαρια Κυρτση , catherine.liapi, spstrouzas, ioannisch86, martio83, nas_os, tinoli00, irini tro, yanyan80, Silverchild, nikhms95, DIMITRIS KAZAKIDIS, Elton1998, Μαριτίνα Λεοντίου, nkarakasis, antonino88, NickAngel, Vasilikichira, vt1977, bwkini, ani.rst, KaterinaKoltsida, revoltman, BigBOSS, Βεδές Δημήτριος, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[08/05/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η έκδοση που έχω στη διάθεσή μου είναι του Γαλαξία, 1985, οπότε η κριτική δεν αφορά την παρούσα έκδοση.
Ο Γκρέγκορ Ζάμζα ξυπνά μια μέρα μεταμορφωμένος σε πελώριο μαμούνι. Η στάση της οικογένειάς του είναι αρχικά η αηδία και ο αποτροπιασμός. Έπειτα, η φροντίδα και η ευθύνη προς αυτό το ζωύφιο και η ελπίδα να ξαναδούν τον παλιό Γκρέγκορ. Ο φόβος και η ντροπή με τον ξένο κόσμο. Στο σπίτι και ειδικότερα στο δωμάτιο του Γκρέγκορ κρύβεται ένα ντροπιαστικό μυστικό. Ο φόβος είναι κυρίαρχος και απέναντι στο ζωύφιο και απέναντι στους άλλους. Τέλος, κυριαρχεί η κούραση και η απογοήτευση και η λύτρωση μόλις το ζωύφιο πεθαίνει. Από τη μεριά του ζωυφίου-του Γκρέγκορ- κυριαρχούν συναισθήματα όπως αυτό των τύψεων, της αγωνίας και της σταδιακής απομόνωσης. Η αποξένωση, μόλις εμφανίζεται η μεταμόρφωση, συντελείται σταδιακά, αλλά γρήγορα. Δύο κόσμοι υπάρχουν: αυτός της ομαλότητας και της καθημερινής ανθρώπινης ζωής και αυτός ο κτηνώδης και απόκοσμος. Το ζωύφιο στο μεταξύ καταλαβαίνει τους ανθρώπους, ενώ οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν το ζωύφιο. Το ζωύφιο βρίσκεται σε μειονεκτική θέση και ταράζει τους συγγενείς του και τον κόσμο της κανονικότητας.
Με έβαλε σε σκέψεις το φρικιαστικό διήγημα του Κάφκα. Πόσες φορές δεν έχουμε δει «μεταμορφώσεις» να διαταράσσουν τον ομαλό βίο, να επιφορτίζουν με ευθύνες κάποια μέλη της οικογένειας, να προκαλούν αισθήσεις ενοχής στο «μεταμορφωμένο» ον; Πώς μας τρομάζει το διαφορετικό (και όχι το όντως φρικιαστικό, όπως στο διήγημα του Κάφκα), πόσο θέλουμε να το κρύψουμε και να το απομονώσουμε και πόσο μας στοιχίζει κοινωνικά και ατομικά!;
Ο θάνατος του ζωυφίου, αφού δεν κατόρθωσε να κάνει να το καταλάβουν, ήταν λύτρωση και για εκείνο. Η φοβία των συγγενών του Γκρέγκορ έδωσε τη θέση της στη συμπόνια, η συμπόνια ξαναέγινε φοβία, η φοβία απελπισία και η απελπισία θάνατος σε ένα πλάσμα που ενοχλούσε στην αισθητική, δεν προσέφερε τίποτα στα οικονομικά του νοικοκυριού και ήταν πιστευτό ότι δεν είχε συνείδηση.

[02/01/2017] mr1gb.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Οι περιγραφές του Κάφκα είναι πραγματικά τόσο λεπτομερείς και τετραγωνισμένες που σε μεταφέρουν στο σπίτι των Σάμσα σαν τον τέταρτο επισκέπτη. Ο πόνος, ο τρόμος και η αγωνία του Γκρέγκορ, του κακόμοιρου Γκρέγκορ μετά την μεταμόρφωση του, ζει στο πετσί του αναγνώστη, σελίδα, σελίδα, έως τέλους.
[23/12/2012] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τα δύο κείμενα του Έσσε που αποτελούν τον πρόλογο της παρούσας έκδοσης, καθώς και το σημείωμα του μεταφραστή είναι πλήρως κατατοπιστικά για το έργο του συγγραφέα. Ο κόσμος του Κάφκα είναι γεμάτος συμβολισμούς, οπτασίες, παραβολές μέσα από τα οποία εκφράζει αυτά που θέλει να πει. Η διήγηση είναι καθ΄όλα λογική, αλλά εκτυλίσσεται μέσα σε μια ατμόσφαιρα εξωπραγματική, μια ατμόσφαιρα ονείρου, ενίοτε εφιάλτη. Ο ήρωας Γκρέγκορ μεταμορφώνεται σε ζωύφιο, αλλά διατηρεί πλήρη ανθρώπινη συνείδηση. Στη νέα του κατάσταση είναι πειθήνιος, συγκαταβατικός, προσπαθεί να κάνει το σωστό, αλλά παρερμηνεύεται. Μειονεκτεί θανάσιμα απέναντι στην οικογένειά του, αφού δεν γίνεται πλέον αντιληπτός και προοδευτικά θεωρείται παρείσακτος και καταληψίας. Η φροντίδα που του παρέχουν καταντά κοπιαστική υποχρέωση. Η ίδια η ζωή του Γκρέγκορ γίνεται βάρος, ενώ ο θάνατός του θα φέρει - σε αυτούς, όχι σ' εκείνον- τη λύτρωση.
[28/12/2011] ngyftopoulos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Από τις καλύτερες μεταφράσεις ενός αριστουργήματος
[07/12/2011] elen.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό.Μια ωδή στο επιφανειακό των ανθρώπινων σχέσεων και στο σαθρό οικοδόμημα της οικογένειας. Η πάλη του ήρωα να επιβιώσει σε έναν κόσμο, έχοντας μεταμορφωθεί σε κάτι "διαφορετικό"..

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ (KAFIR)
SHERWAN AMED
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΣΠΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
FLORES-TAPIA LUISA
€4.60 €2.30
(-50%)
Κερδίζετε €2.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS