Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΜΠΙΤ ΠΟΙΗΣΗΣ ( ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / ΣΕΙΡΑ )

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΜΠΙΤ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3690-0258




Παρουσίαση

Σήμερα, πέντε και πλέον δεκαετίες μετά την εμφάνιση της Μπιτ γενιάς στο χώρο των αμερικανικών γραμμάτων, έχουμε διανύσει τόσο τις ερήμους όσο και τις οάσεις της σύγχρονης ποίησης. Για κάποιους, το Μπιτ «φαινόμενο» παρήλθε οριστικά για άλλους, παραμένει μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τη δημιουργία της πολυπόθητης νέας ποίησης. Σ' αυτόν τον τόμο παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, το εύρος, η ποικιλία και οι επιρροές των Μπιτ, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να προστρέχουμε συμβουλευτικά στην ποίησής τους, κάθε φορά που μας καλεί η ανάγκη για την απόλαυση της καθαρής ποίησης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΤΖΑΚ ΚΕΡΟΥΑΚ: Κρασί στους αλήτικους δρόμους, Κινέζικο ποίημα της βροχής στο Λονγκ Άιλαντ, Μύγες, Μπλουζ του κονιάκ, Μπλουζ του Σαν Φρανσίσκο, Canto Tres, Το φεγγάρι, Μεξικάνικη Μοναξιά, Σατόρι 1, Μπλουζ του Μπάουερι κ.ά.
ΑΛΛΕΝ ΓΚΙΝΣΜΠΕΡΓΚ: Μαγικός Ψαλμός, Η σούτρα του ηλιοτρόπιου, Ένα σούπερ μάρκετ στην Καλιφόρνια, Ένα περίεργο νέο εξοχικό στο Μπέρκλεϊ, Σημειογραφία Μαριχουάνας, Χθες νύχτα στην Καλκούτα, Πίσω στην Τάιμς Σκουέαρ, ονειροπολώντας την Τάιμς Σκουέαρ, Μεταγραφή μουσικής οργάνου, Γραμμένο για τον Θάνατο, Ίσως έρθει ένα φάντασμα, Νιώθω να είμαι σε αδιέξοδο κ.ά.
ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ ΚΟΡΣΟ: Στο φευγαλέο χέρι του Χρόνου, Σημειώσεις μετά από σκοτοδίνη, Ποιητές κάνουν ωτοστόπ στην εθνική, Αυτό ήταν το φαΐ μου, Μεξικάνικες εντυπώσεις, Το ναυάγιο του Νόρντλινγκ, Η πιο παλιά θύμηση, Μετάλλαξη του πνεύματος, Πρώτη νύχτα στην Ακρόπολη, Σταθερές διαθέσεις, Σούρα, Ο γεωμέτρης του Μιλάνου, Τερατόμορφες υδρορροές, Παιδικές θρησκευτικές εμπειρίες, Της ζωής η αμφισβήτηση κ.ά.
ΦΡΑΝΚ Ο' ΧΑΡΑ: Προσωπικό ποίημα, Δύο ποιήματα από το μονογκατάρι του Ο' Χάρα, Βήματα, Ένα βήμα μακριά τους, Χθες κάτω στο κανάλι, Τραγούδι.
ΤΕΝΤ ΤΖΟΟΥΝΣ: Η αλήθεια, Το ατίθασο πνεύμα της περιπέτειας, Securite.
ΑΜΙΡΙ ΜΠΑΡΑΚΑ: Σοφό 1, Ο ψεύτης, Αναπληρώνοντας τον νεκρό λέκτορα, Φθίνουσα δύση, Φιδίσια μάτια, Πρόλογος σε ένα εικοσάτομο σημείωμα αυτοκτονίας, Από ένα ημερολόγιο.
ΝΤΑΪΑΝ ΝΤΙ ΠΡΙΜΑ: Τραγούδι για το αγέννητο μωρό, Σημειώσεις για την τέχνη της θύμησης, Μάλλον ποίημα ερωτικό, Μάθημα βιολογίας κ.ά.
ΜΠΡΕΝΤΑ ΦΡΕΙΖΕΡ: Ποίημα στη Λη Φόρεστ
ΠΗΤΕΡ ΟΡΛΟΦΣΚΙ: Ποίημα άτιτλο, Άλλη μια μέρα, Πρώτο ποίημα, Η κραυγή των λεπρών.
ΖΑΚ ΜΙΣΕΛΙΝ: Βαθύτερες αξίες, Περπατώ απόψε, Γαλήνη
ΧΑΡΟΛΝΤ ΝΟΡΣ: Αποκάλυψη από ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, Το Νοέμβρη, Μεταξύ δύο πυρών, Τροχιά του Κάρμα, Κλασικό διάζωμα σε ένα γκαράζ κ.ά.
ΚΕΝΝΕΘ ΡΕΞΡΟΘ: Άλλη μια άσκηση τα χαράματα, Βενζίνη ή Νοβοκαΐνη, Νύχτα υπό το μηδέν, Ένα ξίφος σ' ένα φωτεινό σύννεφο, Τα πλεονεκτήματα της μάθησης
ΛΩΡΕΝΣ ΦΕΡΛΙΝΓΚΕΤΤΙ: Ξημέρωμα, Μπολίνας, Διαρκής επικίνδυνος παραλογισμός, Πέρα, πάνω απ' ένα λιμάνι γεμάτο, Στο Παρίσι έναν βουερό χειμώνα, Και οι άραβες έκαναν τρομερές ερωτήσεις, Της άρεσε να χαζεύει τα λουλούδια, Ένα γλυκό ιπτάμενο όνειρο κ.ά.
ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΕΒΕΡΣΟΝ: Αυτά είναι τα κοράκια, Ξενοδοχείο, Μία ιδιώτευση της ομιλίας, Στυγνότητα, Τη νύχτα ξαπλώνω.
ΛΙΟΥ ΟΥΕΛΣ: Η ίδια η αυτοκράτειρα σέρβιρε τσάι στον Σου Τανγκ-Πο, Στίχοι για ένα αστικό ξημέρωμα, Ασταθής βράχος I, Ούτε καν 40, τα γένια μου είναι ήδη λευκά, Στα πάρκιν της εθνικής, Δική μας γυναίκα που την αγάπη της αρνήθηκαν, Η σπουδαιότητα του φθινοπώρου, Η βασική αντίρρηση.
ΜΠΟΜΠ ΚΑΟΥΦΜΑΝ: Ύστερα θα χορέψουν, Προσωπική θλίψη, Ερχομός, Ποιήματα Μπονσάι, Ασήμαντες μεταβολές, Θα φορέσεις τα μάτια μου;, Μπλουζ βαρέως ύδατος, Αυτές τις μέρες και τις εβδομάδες, Η γάτα κοιμάται πάνω σ' ένα ποίημα
ΤΖΩΝ ΟΥΙΝΕΡΣ: Ένα ποίημα για αυτούς που πάνε στα μουσεία, Ένα ποίημα για φωνογράφους, Ένα ποίημα για ζωγράφους, Στην αρχή
ΦΙΛΙΠ ΟΥΕΙΛΕΝ: Το πλυσταριό, Μήνυμα, Κάποιου άλλου το πρόβλημα με απασχολεί, Η μεταστροφή, Απόσπασμα πρόζας, Πόρτλαντ, 13:ΙΧ:58, Το φάντασμα της Τέρψης.
ΓΚΑΡΙ ΣΝΑΙΝΤΕΡ: Ριπ Ραπ, Χείμαρρος των Παϊούτε, Μεσαύγουστος στο ορεινό παρατηρητήριο Σαούρντο, Κυνήγι 1, Πηγή, Χωρίς, Τραγούδι για τη Γαία κ.ά.
ΜΑΙΚΛ ΜΑΚ ΛΟΥΡ: Ποίημα του πεγιότ, Κοιτώντας το κλεμμένο ρόδο, Σε μια βόλτα με βενζινάκατο στο νησί Espiritu Sanctu στον κόλπο της La Paz, Baja Sur, Μεθυσμένη παραλλαγή, Σεστίνα, Μια ανάσα, Αγαπητή Τζέην.
ΦΙΛΙΠ ΛΑΜΑΝΤΙΑ: Καλοκαιρινή στιγμή σε ώρα φθινοπώρου, Είχα προειδοποιήσει, Υπάρχει αυτή η απόσταση ανάμεσα σ' εμένα κι ό,τι βλέπω, Οραΐμπι, Καθώς γίνομαι ορατός, Αίσθηση του εξαίσιου, Εφημερίς, Καταχθόνιο Τοπίο.
ΤΖΑΚ ΧΙΡΣΜΑΝ: Ακρωτήρια, Η μετεμψύχωση, Lotta Continue, Καλλιγραφία Σανγκ.
ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΡΗΛΙ: Κόρη, Η βροχή, 0 λόφος, Η πινακίδα, Σωτηρία, Όπως λένε, Ω, όχι.
ΣΙΝΚΛΕΡ ΜΠΕΗΛΣ: Υπάρχει ένας τρόπος, Τούτη η εξορία, Κατά τύχη, Το γρασίδι ήταν, Τρομερά όνειρα, Ένα ντους, Της άρεσε να ψωνίζει τα τριαντάφυλλά, Τι συμβαίνει στην Αθήνα;
Λεπτομέρειες
ISBN139789602831519
ΕκδότηςΡΟΕΣ
ΣειράΠΟΙΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2003
Αριθμός σελίδων376
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΛΕΙΒΑΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜετάφρασηΛΕΙΒΑΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΠΑΜΠΟΥΔΗ ΠΑΥΛΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας3690-0258
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΡΓΙΝΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟΞΙΚΑ ΜΑΤΙΑ
ΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€9.90 €3.47
(-65%)
Κερδίζετε €6.43
ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€75.00 €22.50
(-70%)
Κερδίζετε €52.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS