Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗΣ ( ΡΩΣΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ / ΣΕΙΡΑ )

ΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗΣ

+
-
TOLSTOI LEON
Κωδ. Πολιτείας: 3690-0301
Τιμή Έκδοσης
€13.78
Τιμή Πολιτείας
€9.65
(-30%)
Κερδίζετε €4.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα διηγήματα της Σεβαστούπολης είναι κείμενα κατ' αρχάς αυτοβιογραφικά. Ο εικοσιεπτάχρονος Τολστόι, που υπηρέτησε ως αξιωματικός στην πολιορκημένη Σεβαστούπολη, καταγράφει εικόνες από τις μάχες, τα χαρακώματα και την καθημερινή ζωή. Πλάθει με ζωντάνια και ρεαλισμό τους ήρωές του, εμπειροπόλεμους στρατιώτες, αμούστακους νεαρούς με στολή, γέρους, γυναίκες, παιδιά, που ζουν αγκαλιά με το θάνατο και βιώνουν με αξιοπρέπεια την οδύνη του πολέμου. Καταδύεται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και φέρνει στο φως, με κριτικό πνεύμα αλλά και αγάπη, τη σχέση των ηρώων του με την αυτοθυσία, τη γενναιότητα, τη ματαιοδοξία, το φόβο, την έπαρση, το θάνατο, την ήττα. Άλλοτε παραμένει αποστασιοποιημένος παρατηρητής, άλλοτε ασκεί κριτική μ' ένα αδιόρατο χιούμορ, άλλοτε κραυγάζει από πόνο μπροστά στον όλεθρο. Σ' αυτά τα διηγήματα-χρονικό, που μας παρασέρνουν στη δίνη του πολέμου της Κριμαίας, ο Τολστόι αναπλάθει την πραγματικότητα με αξιοθαύμαστη τέχνη και ωριμότητα, και σχεδιάζει τους πρώτους μεγάλους αντιπολεμικούς του πίνακες, που θα δούμε σε πλήρη ανάπτυξη στο αριστουργηματικό Πόλεμος και ειρήνη. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602832028
ΕκδότηςΡΟΕΣ
ΣειράΡΩΣΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2005
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις20x12
ΜετάφρασηΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΟΝ
Κωδικός Πολιτείας3690-0301
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[12/07/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στα 'διηγήματα της Σεβαστούπολης', ο Ρώσος συγγραφέας Λέων Τολστόι, προχωρά στον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών του πολέμου και της πολεμικής πολιτικής.. Ο πόλεμος βιώνεται: ως φόβος και ως πολιτική, ως κάλεσμα στα όπλα, ως ανοιχτότητα του θανάτου, εκεί όπου η φιλία δύναται να λειτουργήσει ως 'τέχνασμα' επιβίωσης.. Ο πόλεμος (ο Κριμαϊκός πόλεμος) εξελίσσεται, όσο εξελίσσονται οι ανθρώπινοι χαρακτήρες.. Ο πρώην αξιωματικός του Ρωσικού στρατού, Λέων Τολστόι, υπενθυμίζει τις συνέπειες του πολέμου, τα τραύματα & τα 'τραύματα' που 'γεννώνται', εστιάζοντας στα χαρακώματα τα αντανακλούν την ηθική του πολέμου, την αμφίδρομη επικοινωνία φίλων & εχθρών, μία ιδιαίτερή και καθεαυτό ανθρώπινη, κατάσταση.. Ο Λέων Τολστόι σκιαγραφεί τον πόλεμο ως διάρρηξη & ανατροπή, το αντίθετο όχι μίας οποιασδήποτε ειρήνης, αλλά της ειρήνης ως διαρκές ζητούμενο, επίδικο προς δράση.. Ο συγγραφέας αποκαλύπτει το 'βάθος' του..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΦΟΝΩΝ
JAMES MARLON
€23.91 €11.96
(-50%)
Κερδίζετε €11.95
2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS