Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ( ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ /ΣΕΙΡΑ )

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

ΜΙΚΡΑ ΠΕΖΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

+
-
AICHINGER ILSE
Κωδ. Πολιτείας: 3690-0391
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Ίλζε Άιχινγκερ, η "μεγάλη αουτσάιντερ" της γερμανόφωνης μεταπολεμικής λογοτεχνίας, όπως την αποκαλεί η κριτική, αποτελεί μια σταθερή και επίμονη παρουσία στα γράμματα, από το πρώτο της μυθιστόρημα το 1948 έως την πρόσφατη συλλογή της το 2006. Η διαφοροποίηση από τις εκάστοτε μόδες και ρεύματα, ο υπονομευτικός τρόπος σκέψης και η εμμονή της σε μια κριτική στάση απέναντι στο ιστορικοπολιτικό γίγνεσθαι αναγνωρίστηκαν από νωρίς ως το "σήμα κατατεθέν" της γραφής της Άιχινγκερ.
Με την παρούσα έκδοση παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό διηγήματα, μικρά πεζά και ποιήματα -χαρακτηριστικά δείγματα γραφής- της πολυβραβευμένης Αυστριακής συγγραφέως: Ιστορίες για τον άνδρα που ξυπνά μια μέρα δεσμώτης, τη γυναίκα που χάνεται όταν βγάζει τα γυαλιά ηλίου της, το αγόρι της αφίσας που θέλει να μάθει να χορεύει, αλλά και κείμενα για τον Ηρώδη, για λεκέδες, πάτρια μπαλκόνια και κακές λέξεις.
Τα κείμενα συνοδεύει, εν είδει εισαγωγής στον τρόπο γραφής της, ένα δοκίμιο σχετικά με την ποιητική της Ίλζε Άιχινγκερ, που αποσκοπεί στο να αναδείξει κάποιες πτυχές του σημαντικού αυτού έργου και να διευκολύνει την πρόσληψή του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Η Αϊχινγκερ ασκεί γρήγορα κριτική στους νόμους του πραγματικού, του καθιερωμένου, του κοινώς αποδεκτού, κάτι που χαρακτηρίζει άλλωστε ένα μεγάλο κομμάτι της μεταπολεμικής αυστριακής λογοτεχνίας (Μπέρνχαρντ, Γέλινεκ, Μαξ Φρις). Αν ξεχωρίζει όμως κάπου η Αϊχινγκερ από τους παραπάνω είναι η ολοκληρωτική της αντίσταση στην πιθανότητα της οποιασδήποτε βεβαιότητας για οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της πράξης της γραφής.
Ο αναγνώστης λοιπόν που θα έλθει σε μια πρώτη επαφή με το έργο της θα γνωρίσει τον "γρίφο Αϊχινγκερ": Θα ξαφνιαστεί από μια απίστευτα μινιμαλιστική και αυστηρή γραφή, η οποία χαρακτηρίζεται από τη σαφήνεια και έναν σύνθετο συμβολισμό. Θα σαστίσει, ενδεχομένως, σε πολλά σημεία, από την υφή κειμένων τόσο ερμητικών, που καταλήγουν να γίνονται τρομακτικά, τόσο απειλητικά, εντέλει, και πρωτότυπα στην τεχνική τους." (Δημήτρης Χρυσός Τομαράς, Η Καθημερινή, 20/5/2012)

Περιεχόμενα

Ίλζε Άιχινγκερ - βιογραφικά
Από τη συλλογή Ο δεσμώτης
Από τη συλλογή Ελίζα Ελίζα
Από τη συλλογή Κακές λέξεις
Από την ποιητική συλλογή Συμβουλή για χάρισμα
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Από την κρίση της γλώσσας στην ποιητική της δυσπιστίας
Λεπτομέρειες
ISBN139789602833049
ΕκδότηςΡΟΕΣ
ΣειράΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2009
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΡΑΣΙΔΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΙΧΙΝΓΚΕΡ ΙΛΖΕ
Κωδικός Πολιτείας3690-0391
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
GRASS GUNTER (NOBEL 1999)
€30.74 €13.83
(-55%)
Κερδίζετε €16.91
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
JAGER GERHARD
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS