Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΛΑΣΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ( ΔΟΚΙΜΙΑ /ΣΕΙΡΑ )

ΚΛΑΣΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

+
-
ΚΟΥΡΑΚΗΣ Ε. ΝΕΣΤΟΡΑΣ [Νομικός]
Κωδ. Πολιτείας: 3690-0397
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και στη χώρα μας μια προσπάθεια να αποκτήσει η μελέτη των αρχαίων κλασικών μας κειμένων μια νέα πνοή και αξία. Παράλληλα, δηλαδή, με τη φορμαλιστική έρευνα των φιλολογικών πηγών και τη γραμματική/συντακτική τους ανάλυση, επιχειρείται μια ρεαλιστική προσέγγιση του ίδιου του κλασικού πολιτισμού, όπως αυτός αναδύεται μέσα από τα αρχαία κείμενα. Σκοπός μιας τέτοιας προσέγγισης δεν είναι βέβαια η αναβίωση ενός ένδοξου παρελθόντος μέσα από την απομίμηση των δημιουργημάτων του, αλλά η άντληση δημιουργικής έμπνευσης για την οικοδόμηση μιας σύγχρονης παιδείας, μέσα από την κατανόηση και εμβάθυνση των βασικών διαχρονικών του αξιών και της μεθοδολογίας του.
Προς την κατεύθυνση μιας τέτοιας προσπάθειας κινείται και τo βιβλίο του Νέστορα Κουράκη. Σε αυτό επιχειρείται εν πρώτοις να δοθεί η ουσία της κλασικής μας κληρονομιάς - να παρουσιασθούν, δηλαδή, με εύληπτο αλλά και τεκμηριωμένο τρόπο οι βασικές συνιστώσες που διέπουν τη μεθοδολογία και τα ιδανικά του αρχαιοελληνικού πολιτισμού στους τομείς της Ηθικής, της Πολιτικής, της Επιστήμης και της Τέχνης. Σ' ένα δεύτερο, παράλληλο επίπεδο επιχειρείται όμως και η συσχέτιση αυτών των ιδανικών με τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, ώστε να αναδειχθούν τα στοιχεία εκείνα που διατηρούν ακόμη τη φρεσκάδα του "κλασικού" και που θα μπορούσαν έστω και σήμερα, μετά από 2.500 χρόνια, να μας φανούν χρήσιμα στη βελτίωση του εαυτού μας και, άρα, στην καλύτερη επίτευξη των στόχων μας. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ο εκλεκτός νομικός προσεγγίζει ως κλασικός φιλόλογος τη σύγχρονη παιδεία με τον πιο ανθρωπιστικό τρόπο, μέσα από τα κλασικά ιδεώδη και μια κοινωνία ανθρώπων «μεγαλόψυχων» κατά Αριστοτέλη, που θεωρούν τους εαυτούς τους άξιους για μεγάλα πράγματα αλλά τηρούν τον ορθό μέσο όρο, αφού διεκδικούν όσα αξίζουν. (Στέλλα Πριόβολου, Τα Νέα, 10/4/2010)

Το ζήτημα της διερεύνησης του κόσμου των κλασικών ιδεωδών είναι βέβαια ατελεύτητο και ούτε ο συγγραφέας του βιβλίου ανάγει προφανώς σε σκοπό της μελέτης του την εξαντλητική παράθεση αυτού. Όμως, η δημιουργική έμπνευση που χαρακτηρίζει το έργο οδηγεί σε μια μεστή κατανόηση και εμβάθυνση των διαχρονικών αξιών που κληροδότησε ο αρχαιοελληνικός κόσμος στη σύγχρονη εποχή και επιτυγχάνει απόλυτα την ανάδειξη της μοναδικής αξίας του κληροδοτήματος της κλασικής εποχής στις μέρες μας, ανάδειξη απαραίτητη για την οικοδόμηση μιας ηθικά στέρεης και πνευματικά ανώτερης ανθρωπιστικής παιδείας. (Νικόλαος Γ. Δημητράτος, Λέκτορας της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Η Καθημερινή, 27/7/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCLASSICAL IDEALS IN THE CONTEXT OF MODERN EDUCATION
ISBN139789602833100
ΕκδότηςΡΟΕΣ
ΣειράΔΟΚΙΜΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2009
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3690-0397
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

makou

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

C Angelopoulos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΚΟΤΖΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
€9.66 €2.90
(-70%)
Κερδίζετε €6.76
ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΠΛΟΦΑΔΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
MURATORE MARINA
€5.30 €1.86
(-65%)
Κερδίζετε €3.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS