Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΑΡΕΝΚΑ ΟΛΕΣΟΒΑ

ΒΑΡΕΝΚΑ ΟΛΕΣΟΒΑ

+
-
GORKY MAXIM
Κωδ. Πολιτείας: 3690-0421
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας νεαρός διανοούμενος με παγιωμένες και "ακλόνητες" πεποιθήσεις για τη ζωή και τον άνθρωπο βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με την ακαταμάχητη γοητεία, τη σκληρότητα και το μυστήριο της φύσης, έτσι όπως αυτή ενσαρκώνεται στο πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας - της Βάρενκα Ολέσοβα. Τα πάντα μέσα του ανατρέπονται. Οι εγκεφαλικές αλήθειες στέκονται αδύναμες μπροστά στο θαύμα. Η ευθύγραμμη λογική παραδίνεται στην πολυσημία των ενστίκτων. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ο παράδεισος και η κόλαση είναι παράλληλες όψεις της ίδιας πραγματικότητας. Ένα συγκλονιστικό αφήγημα του Μαξίμ Γκόρκι για την καταλυτική δύναμη του έρωτα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[... ] Η νουβέλα του Γκόρκι αποτελεί πρωτίστως ένα λογοτεχνικό δοκίμιο στη ρευστή γυναικεία φύση και στην ανάλογη θέση της γυναίκας στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Ο ορθολογισμός, η προοδευτικότητα και όλες οι κατακτήσεις σε επιστημονικό και πνευματικό επίπεδο αποτύγχαναν παταγωδώς όταν εφαρμόζονταν στον οικογενειακό βίο, καθώς η πατριαρχική εξουσία επερρωνύετο από τα μακρόχρονα ηθικά και θρησκευτικά στερεότυπα.
Από τη συγκεκριμένη σύγκρουση των προοδευτικών τάσεων και της ισχυρά θεμελιωμένης ανδροκρατούμενης κοινωνίας, προήλθαν οι τραγικές ηρωίδες του Τολστόι (βλ. Αννα Καρένινα), του Φλομπέρ (βλ. Μαντάμ Μποβαρί), του Φοντάνε (βλ. Εφη Μπριστ) και άλλων σύγχρονών τους δημιουργών. [... ] Η νουβέλα του Γκόρκι, χωρίς να αξιώνει σύγκριση με τα έργα της ώριμης συγγραφικής του περιόδου, φωτογραφίζει ένα κομβικό σημείο στην πνευματική συγκρότηση ενός σπουδαίου δημιουργού, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα το άτυπο επιστέγασμα μιας ολόκληρης γενιάς συγγραφέων. (Γιάννης Ε. Στάμος, Βιβλιοθήκη, Ελευθεροτυπία, 19-11-2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBapeHbka OΛecoBa
ISBN139789602833377
ΕκδότηςΡΟΕΣ
ΣειράΡΩΣΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2011
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις19x12
ΜετάφρασηΣΤΑΘΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΡΚΙ ΜΑΞΙΜ
Κωδικός Πολιτείας3690-0421
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΒΛΥΝ ΚΟΤΤΟΝ
RONAN FRANK
€14.50 €7.25
(-50%)
Κερδίζετε €7.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS