Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ (MICROMEGA 15 /ΣΕΙΡΑ)

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ

+
-
TOLSTOI LEON
Κωδ. Πολιτείας: 3690-0465
Τιμή Έκδοσης
€6.36
Τιμή Πολιτείας
€4.45
(-30%)
Κερδίζετε €1.91


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια μυστηριώδης ασθένεια φέρνει τον Ιβάν Ιλίτς κοντά στο θάνατο. Καθώς το τέλος μοιάζει σιγά σιγά να πλησιάζει, ο επιφανής δικαστικός δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω απ' τις ψευδαισθήσεις που όριζαν τη ζωή του κι αναγκάζεται να τη δει κατάματα, με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια. Αυτό που σταδιακά ανακαλύπτει είναι οδυνηρό - υπάρχει άραγε ακόμα χρόνος να το αλλάξει;
Με το "Θάνατο του Ιβάν Ιλίτς" ο μεγάλος Ρώσος κλασικός αποδεικνύει ότι είναι τεχνίτης και της μικρής φόρμας. Η νουβέλα αυτή, που αποτελεί το αδιαμφισβήτητο αριστούργημα της ύστερης δημιουργίας του, συγκινεί μέχρι σήμερα το αναγνωστικό κοινό, έχει προκαλέσει το θαυμασμό συγγραφέων όπως του Ρολλάν, του Κορτάσαρ και των υπαρξιστών κι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Κουροσάβα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς
Επίμετρο
Λεπτομέρειες
ISBN139789602834022
ΕκδότηςΡΟΕΣ
ΣειράMICROMEGA 15
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2014
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις17x11
ΜετάφρασηΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΕπιμέλειαΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΟΝ
Κωδικός Πολιτείας3690-0465
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[05/03/2024] natso13.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Διάβασα πρώτη φορά Τολστόι και μπορώ να πψ ότι μου άρεσε αρκετά.Πρόκειται για νουβέλα οπότε μπορείς άνετα να το τελειώσεις σε μια-δύο ημέρες.
[22/03/2020] EKORE.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σπουδή μεγατόνων στο μεγαλύτερο αίνιγμα του ανθρώπου, τον θάνατο. Με χειρουργική ακρίβεια ο Τολστόι φέρνει στην επιφάνεια ανθρώπινες συμπεριφορές και συναισθήματα όπως το ψέμα, την υποκρισία, την συμπόνοια και την ματαιοδοξία. Ο συνδυασμός φιλοσοφικού στοχασμού και λογοτεχνικής αρτιότητας είναι πέρα από κάθε αμφιβολία αριστοτεχνική. Το δέκα με τόνο είναι λίγο.
[02/11/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
'Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς' του Λέον Τολστόι, συνιστά ένα ιδιαίτερο και ιδιότυπο ρέκβιεμ ενώπιον του θανάτου, εκεί όπου ο συγγραφέας, ορμώμενος από τις αναζητήσεις του, από την 'μεταφυσική' των πραγμάτων, διευρύνει τα όρια της νουβέλας, θέτει τις διερωτήσεις προσδιορίζοντας τις αδόκιμες απαντήσεις. Που ενσκήπτουν η ζωή και ο θάνατος; Γιατί τώρα η 'τρεμάμενη' απειλή του θανάτου, ο ίδιος ο θάνατος; Διαμέσου της ζωής του Ιβάν Ιλίτς, του ερχομού της αρρώστιας, ο Λεβ Νικολάγιεβιτς Τολστόι ξεδιπλώνει με αφηγηματική δεινότητα μία ιστορία που δύναται να προσλάβει πληθυντικές αναφορές, εγγράφοντας λέξεις που διαπερνούν το πεδίο του 'επελαύνοντος' θανάτου, ανακαλώντας παράλληλα την σήμανση: που ευρίσκεται η λύτρωση; Χριστιανική και μη;. Η μαρτυρία και το σιωπηλό και λεκτικό μαρτύριο του Ιβάν Ιλίτς ενέχουν τις μετατοπίσεις του ίδιου του συγγραφέα που καταγράφει, ενώπιον του κενού, την ομιλούσα μαρτυρία, το εύρος του ανεπίκριτου, την δυναμική της αποκάλυψης: και τώρα, η στιγμή μεταξύ Ιλίτς και του αδιόρατου θανάτου που 'ξυπνά' εκλάμψεις και αναμνήσεις ζωής, σκέψεις και μνήμες. Η Τολστοϊκή γραφή επανέρχεται στα 'Καυδιανά Δίκρανα' του πάθους..
[29/03/2017] geoklir.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια τελεια ισορροπημενη νουβελα αναμεσα στο λογοτεχνικο ρεαλισμο και το φιλοφικο στοχασμο. Ο θανατος του ιβαν ιλιτς συνισταται στο θανατο του σωματος και στον εξαγνισμο και αναγεννηση της ψυχης του
[08/04/2015] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εγγυημένα ένα ποιοτικό ανάγνωσμα.Ταπεινό σα την καθημερινότητα και συναφές με βραδυφλεγή βόμβα.Κάτω από την επιφανειακή ηρεμία των λέξεων,μια ελαφριά αναταραχή,η μαεστρία του μεγάλου συγγραφέα, που σε κρατά εν εγρηγόρσει ως το τέλος.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΨΕΥΤΟΥΠΗΡΕΤΡΙΑ
MARIVAUX PIERRE
€5.30 €2.65
(-50%)
Κερδίζετε €2.65
ΨΑΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ
LOTTI PIERRE
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS