Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

+
-
TOLSTOI LEON
Κωδ. Πολιτείας: 3690-0512
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δύο άνδρες, ένας εύπορος έμπορος κι ο υπηρέτης του, στη διάρκεια ενός κοντινού ταξιδιού, χάνονται στις χιονισμένες εκτάσεις κάποιας ρωσικής επαρχίας. Αντιμέτωποι με τους κινδύνους που κρύβει η μανιασμένη φύση, ξεδιπλώνουν το χαρακτήρα τους κι αναλογίζονται τις επιλογές που έκαναν στη ζωή τους και που, σε μεγάλο βαθμό, καθορίζονται από την τάξη στην οποία ανήκουν.
Ο Λέων Τολστόι, μέσα από το έργο "Αφέντης και υπηρέτης", καρπό της ύστερης δημιουργίας του, μας δίνει ένα διεισδυτικό ψυχογράφημα με αναπόφευκτες πολιτικές προεκτάσεις, το οποίο, χάρη στους διαυγείς συμβολισμούς του, προβάλλει ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Αφέντης και υπηρέτης
Επίμετρο: Γαλανοπούλου Βιργινία
Λεπτομέρειες
ISBN139789602834503
ΕκδότηςΡΟΕΣ
ΣειράmicroMEGA 29 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2016
Αριθμός σελίδων158
Διαστάσεις17x11
ΜετάφρασηΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΕπιμέλειαΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΟΝ
Κωδικός Πολιτείας3690-0512
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, DIMITRIS KAZAKIDIS

Κριτικές για το προϊόν

[07/09/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στην νουβέλα του με τίτλο 'Αφέντης και Υπηρέτης' (ή 'Αφέντης & Δούλος'), ο Λεβ Νικολάγιεβιτς Τολστόι, νοηματοδοτεί τις πλαισιώσεις των κοινωνικών σχέσεων, της περιπλανώμενης ζωής & του οριακού θανάτου, την στιγμή όπου ο ίδιος θάνατος εκ-βάλλει ως 'μαρτυρία'.. Η άμαξα στην οποία έχουν επιβιβαστεί ο 'Αφέντης' και ο 'Υπηρέτης' του, πέφτει σε μία 'κυκλωτική' θύελλα, θύελλα η οποία επιτείνει το κλίμα του φόβου, της αλύτρωτης αναμονής, της ανάγκης προστασίας από τον ίδιο τον εαυτό την στιγμή όπου αναδεικνύονται οι μύχιες σκέψεις: οι εκφάνσεις του βίου, το 'γιατί' μίας ζωής κύρους & εντυπώσεων, η ιδιαίτερη 'μυστική ανωνυμία' του θανάτου.. Όσο περισσότερο οι εσώτερες διεργασίες οξύνονται, τόσο περισσότερο οξύνεται η θύελλα που έχει ακινητοποιήσει την άμαξα, τις δύο ζωές στην 'παγίδα' της 'ενσάρκωσης' του αυτο-προσδιορισμού και της διερώτησης: ποιος είναι τελικά ο 'Αφέντης' και ποιος ο 'Υπηρέτης'; Ποια ζωή αξίζει να καταγραφεί και να 'σωθεί'; Ενώπιον της ακροτελεύτιας στιγμής, ο 'Αφέντης', που 'παλεύει' με την επι-καρπία, με το κύρος που αποπνέει από την κοινωνική του θέση, με την ευκαιρία στη ζωή, θα σκεπάσει με το σώμα του τον παγωμένο 'Υπηρέτη' σώζοντας τον, και, οδηγούμενος στο θάνατο, σε μία σπαρακτική Τολστοϊκή 'οικονομία' εντάσεων, διεργασιών, εκεί όπου ο συγγραφέας, δομεί, βήμα-βήμα την ανατροπή των όρων-ορίων, (με έμμεσες αναφορές στο Τσαρικό-Ρωσικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα) την 'εισδοχή' σε έναν θάνατο που δύναται να επι-καθοριστεί από το βάρος της ανάθεσης: και η ανάθεση της ζωής προσφέρεται, από το υψηλό βάθρο, στον 'Υπηρέτη' από τον 'Αφέντη', σε μία μετουσίωση της κοινωνικής ιεραρχίας ως 'πληγής', ως 'τραύματος' που το φέρουν και οι δύο.. Που ευρίσκονται η ζωή και ο θάνατος; Σε μία 'θύελλα' προσλήψεων, μόχθου, εντροπίας για αυτό που ενυπάρχει.. Ο Τολστοϊκός 'Αφέντης' σώζει από την ευτέλεια του να κοιτάς αλλού..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Για τη γραφή
BUKOWSKI CHARLES
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
ΑΛΛΑΞΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
*NORS DORTHE
€13.30 €4.66
(-65%)
Κερδίζετε €8.64

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS