Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Χαμηλές τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

+
-
(35173) ΔΕΜ ΜΕΡΟΣ Α- ΒΙΒΛΙΑ Γ-Δ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΒΟΥΛΗΣΗ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΡΟΣ Α' - ΒΙΒΛΙΑ Γ' ΚΑΙ Δ' (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
SCHOPENHAUER ARTHUR
Κωδ. Πολιτείας: 3690-0574
Τιμή Έκδοσης
€29.68
Τιμή Πολιτείας
€20.78
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με την τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30%


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ο γνήσια φιλοσοφικός τρόπος θεώρησης του κόσμου είναι ακριβώς αυτός που δεν εξετάζει το ερώτημα σχετικά με το πόθεν και το προς τα πού και το γιατί, αλλά παντού και πάντοτε μόνον εκείνο σχετικά με το τι εστί του κόσμου, αυτός δηλαδή που έχει ως αντικείμενο την πάντοτε ίδια ουσία του, τις ιδέες. Απ' αυτή την γνώση εκκινεί, ομοίως όπως η τέχνη, και η φιλοσοφία, μάλιστα δε και η διάθεση επίσης εκείνη του θυμικού που μόνη οδηγεί στην αληθινή αγιότητα και την λύτρωση από τον κόσμο".
Στο κύριο έργο του, το Ο κόσμος ως βούληση και παράσταση, δημοσιευμένο σε πρώτη έκδοση το 1819, ο Σοπεγχάουερ εκθέτει την φιλοσοφία του συνολικά και συστηματικά. Στα δύο τελευταία από τα τέσσερα "βιβλία" του έργου, σ' αυτά που περιλαμβάνει ο ανά χείρας δεύτερος τόμος της ελληνικής έκδοσης, κατ' αρχάς πραγματεύεται την τέχνη και το αντικείμενό της, τις αιώνιες ιδέες (βιβλίο Γ'), στην δε συνέχεια παρουσιάζει, δεδομένου του πραγματικού ποιού του κόσμου στον οποίον ζούμε, το σε τι συνίσταται η ηθική καθώς και η λύτρωση από τον κόσμο (βιβλίο Δ'). Η τέχνη, καθότι γιγνώσκει άμεσα τις ιδέες, συνιστά ανώτερη μορφή γνώσης, συγχρόνως δε και την πρώτη βαθμίδα αποδέσμευσης από την απατηλότητα των φαινομένων. Η ηθική, με κεντρικό στοιχείο την συμπόνια, και η ολική παραίτηση από την βούληση για ζωή συνιστούν αντίστοιχα την δεύτερη και την τρίτη βαθμίδα της λύτρωσης από τον κόσμο.
Το Ο κόσμος ως βούληση και παράσταση συγκαταλέγεται, αναμφίβολα, στα μεγάλα κλασικά έργα της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας. Ειδικά η μεταφυσική ερμηνεία της τέχνης και η πεσιμιστική αντίληψη για τον κόσμο και την ζωή άσκησαν βαθύτατη επίδραση, ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα και τις πρώτες του 20ού, και μάλιστα όχι μόνο στην φιλοσοφία, αλλά επίσης και στις τέχνες και το ευρύτερο πνευματικό κλίμα της εποχής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ
Ο τόμος Β' της ελληνική έκδοσης
Το περιεχόμενο των δύο τελευταίων βιβλίων του έργου
Ειδικά μεταφραστικά ζητήματα
Η παρούσα ελληνική έκδοση
Επεξηγήσεις για την χρήση ειδικών σημείων και τις βιβλιογραφικές παραπομπές
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΒΙΒΛΙΟ Γ': ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΩΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Η παράσταση ανεξαρτήτως της αρχής του λόγου: Η πλατωνική ιδέα: Το αντικείμενο της τέχνης
ΒΙΒΛΙΟ Δ': ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΩΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ
Η βάσει της αποκτηθείσας πλέον αυτογνωσίας κατάφαση και άρνηση της βούλησης για ζωή
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ: ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ (ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΠΕΣΙΜΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ, ΗΘΙΚΗ, ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΑ)
Μέρος Α': Οι πηγές της αισθητικής, της πεσιμιστικής κοσμοθεωρίας, της ηθικής και της σωτηριολογίας του Σοπεγχάουερ
Μέρος Β': Η πρόσληψη κα η επίδραση της αισθητικής, της πεσιμιστικής κοσμοθεωρίας, της ηθικής και της σωτηριολογίας του Σοπεγχάουερ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΕΝΝΟΙΩΝ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDIE WELT ALS WILLE UND VORSTELLUNG
ISBN139789602835173
ΕκδότηςΡΟΕΣ
ΣειράΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2022
Διαστάσεις25x17
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ ΑΡΘΟΥΡ
Κωδικός Πολιτείας3690-0574
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Darkness

Κριτικές για το προϊόν

[10/05/2025] Darkness.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
"Όσο τώρα και να γεμίζουν κάθε ανθρώπινη ζωή μεγάλα και μικρά βάσανα διατηρώντας την έτσι σε συνεχή αναστάτωση και κίνηση, δεν κατορθώνουν μολαταύτα να συγκαλύψουν την ακαταλληλότητα της ζωής για την πλήρωση του πνεύματος, το πόσο κενή και άνοστη είναι η ανθρώπινη ύπαρξη, ή να εκτοπίσουν την ανία, η οποία πάντα σπεύδει να γεμίσει κάθε ανάπαυλα ανάμεσα στις έγνοιες."

Ο Σόπενχαουερ καταλήγει ορθώς στο συμπέρασμα ότι η ζωή αποτελεί ένα εγχείρημα ζημιογόνο, το οποίο επαναλαμβάνεται αενάως μέσω της τεκνοποιίας, μιας και ο κοινός άνθρωπος αδυνατεί να δει τι υποκρύπτεται πίσω από την αρχή της εξατομίκευσης. Εδώ επίσης, φαίνεται ξεκάθαρα και η αντιναταλιστική στάση του φιλοσόφου. Οι άνθρωποι με το να πλάθουν δαίμονες, θεούς και αγίους διατηρούν τους εαυτούς τους μακριά από την δυσάρεστη πραγματικότητα, δηλαδή την παντελή κακοήθεια και αδιαφορία του σύμπαντος που ανακυκλώνει διαρκώς την ύλη δίχως να νοιάζεται για τα αισθήματα κανενός. Οι φρούδες ελπίδες των ανθρώπων πάντοτε κατακρημνίζονται μιας και αργά ή γρήγορα οι χημικές δυνάμεις πάντοτε επιβάλλουν τις αξιώσεις τους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS