Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤ/ΠΟΛΗ ΑΘΩ ΑΘΗΝΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝ

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΩ - ΑΘΗΝΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΑΚΟΠΩΝ, ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

+
-
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0640-0111
Τιμή Έκδοσης
€6.36
Τιμή Πολιτείας
€4.45
(-30%)
Κερδίζετε €1.91


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια εικοσαμελής συντροφιά νεαρών Γάλλων σπουδαστών, με αρχαιολογικά κι ευρύτερα ιστορικά ενδιαφέροντα, ξεκινάει από το Παρίσι για μια εκδρομή στην Τουρκία, Άθω κι Ελλάδα.
Επί κεφαλής του καραβανιού είναι ο δομινικανός παππάς Pere Didon, ένας γνωστός στην εποχή του εκκλησιαστικός ρήτορας κι εκπαιδευτικός. Ένας απ' τους αρχηγούς της εκδρομής περιγράφει μ' εύθυμη διάθεση τις εντυπώσεις του απ' αυτήν την περιήγηση στο βιβλίο, με τίτλο "De Paris a Athenes", του οποίου επιχείρησα την παρούσα μετάφραση. Όπως φαίνεται απ' τη φωτοτυπία του εξώφυλλου του πρωτότυπου στη σελίδα 5, ως εκδοτικοί οίκοι φέρονται οι: "Maison du Bon Livre" της Lille (Γαλλία) και "Oeuvre de St-Charles" της Grammont (Βέλγιο). Στο βιβλίο δεν αναφέρεται το έτος έκδοσής του. Ούτε, και το σπουδαιότερο, το πότε πραγματοποιήθηκε η εκδρομή, κι η μόνη σαφής πληροφορία που μας δίνεται στο κείμενο είναι ότι ξεκίνησαν απ' το Παρίσι στις 2 Αυγούστου και επέστρεψαν σ' αυτό στις 12 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη. Όμως ποιο έτος; [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Μια οργάνωση κοπιαστική. - Άσχημα νέα! - Οι συγκινήσεις της αναχώρησης. -Τα βραδυκίνητα Βιεννέζικα εστιατόρια. - Αξιοπερίεργα της Βουδαπέστης. - Μουσική και μπύρα. - Η είσοδος στη Βουλγαρία. - Η Σόφια κι οι παρδαλοχρωμίες της. - Οι ακατανόητοι. - Ο τρόμος της καραντίνας. - Παράξενες σκηνές μπροστά σε τραίνο. - Η απολύμανση και τα κωμικά περιστατικά της. - "Γυρίστε την πλάτη σας: είναι ακίνδυνο!". - Η ευτυχισμένη άφιξη της λαίδης Σέντισον. - Ο έρανος. - Οι τελευταίες διατυπώσεις.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Η σεισμική ζώνη. - Με οδηγό το στρατηγό Λεκόκ. - Σε αναζήτηση του Σουλτάνου. - Θερμή υποδοχή στον αιδεσιμότατο Pere Didon. - Τα αξιοθαύματα της Αγίας Σοφίας. - Ένα δείγμα της μουσουλμανικής χρηστότητας. - Θρησκευτικό μάθημα στο τζαμί. - Ο υπναλέος μαθητής. - Η Μεγάλη Αγορά. - Ο περίπατος στο Βόσπορο. - Το γεύμα που παραθέτει ο Γάλλος πρεσβευτής κ. Καμπόν. - Το προπύργιο. - Ο πύργος του Γαλατά. - Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα ιλίγγου. - Το ξενοδοχείο της Καλυψώς. - Μια τρελλή κούρσα καβάλα σε γάιδαρο. - Ο στρατηγός Λεκόκ παραθέτει το γεύμα της αναχώρησης.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Μια παλιά γνωριμία. - Οι προπόσεις. - Τα Δαρδανέλια. - Η τοπική κεραμεική. - Μια αφόρητη επιδρομή. - Η ακτή της Τροίας. - Αρχαίες πόλεις κι αναμνήσεις από την ιστορία τους. - Η άσημη Πέλλα. - Άθως εν όψει. - Ένα μυστηριώδες πρόσωπο - αυτοσχέδιος σύντροφος. - Άφιξη στο Άγιο Όρος. - Κωμικοτραγικά επεισόδια. - Οι διαπληκτισμοί στο Τελωνείο. - Ο κατατροπωμένος ναυτικός. - Η αποβίβαση.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Το Ρούσσικο. - Άποψη του μοναστηριού. - Εγκάρδια υποδοχή. - Στο εστιατόριο. - Ένα παράδοξο βάζο με γλυκό. - Η επίσκεψη στο μοναστήρι. - Οι εκκλησιαστικές ακολουθίες. - Η βιβλιοθήκη. - Το δείπνο. - Ένας φωτογράφος. - Αναχώρηση για τον Άγιο Ανδρέα. - Μουλάρια και γκρεμοί. - Το αναπόφευκτο ρακί. - Στον Άγιο Ανδρέα. - Ο πατριάρχης Ιωακείμ ο Δεύτερος. - Αφελή λόγια ενός Τούρκου Διοικητή. - Θριαμβευτική υποδοχή στον Άγιο Ηλία.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
Αναχώρηση απ' το Ρούσσικο. - Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. - Ζητιάνοι και πραματευτάδες. - "Ζήτω η Γαλλία". - Για την Αθήνα. - Δύση ηλίου στην Εύβοια. - Άφιξη στον Πειραιά. - Η Ακρόπολη.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ
Αθήνα. - Ακρόπολη. - Ο δραγουμάνος Δελένδας, το πορτραίτο του. - Τα ερείπια. - Φρικτοί ακρωτηριασμοί των καλλιτεχνικών αριστουργημάτων. - Το κάστρο του Παλαμηδιού. - Ο ληστής του Κάστρου. - Περίφημες πόλεις της αρχαιότητας, Άργος, Μυκήνες κλπ. - Ο μάγειρος Θεμιστοκλής και η σάλτσα "ταγματάρχης". - Η Λερναία Ύδρα. - Αστεία περιπέτεια στο βάθος του κατωγιού. - Φοβερή ψυχρολουσία. - Η απεργία των αμαξάδων κι ο άξιος διαπραγματευτής.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ
Από την Τρίπολη στη Σπάρτη. - Η θέα προς τα βουνά. - Οι πυρκαϊές. - Ένα άγαλμα του Ναπολέοντα. - Ο "υπολοχαγός" στα ερείπια της Λακεδαίμονος. - "Μη! Χάθηκες!". - Η σπηλιά του Αριστομένη. - Στο σπίτι του χωρικού. - Οι αγωγιάτες μας. - Ο Ταΰγετος, η ιστορία του, οι πηγές του. - "Ο πιο γάιδαρος από τους δυο". - Καλαμάτα. - Επευφημίες για τον Pere Didon. - Η Μασσαλιώτιδα. - Στο μοναστήρι του Βουλκάνου. - Το αρνί του προξένου. - Μεσσήνη. - Επαμεινώνδας. - Οι κύριοι Dido και Deslandres.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ
Απ' την Καλαμάτα στον Πύργο. - Η ημέρα των προξένων. - Ένας σύντροφος που χάθηκε. - Άνθρωποι σ' αμηχανία. - Η απόφαση κι η αναχώρηση. - Η λύση στο περιστατικό του χαμένου συντρόφου. - Το λιμάνι της Πάτρας. - Σε Αυστριακό πλοίο. - Ο φόβος από μια καταιγίδα. - Κέρκυρα και Βενετία. - Οι τελευταίες εντυπώσεις απ' το ταξίδι.
Λεπτομέρειες
ISBN139789602880050
ΕκδότηςΒΑΝΙΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1991
Αριθμός σελίδων152
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0640-0111
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

miskzad, titiki2109, sailing, valinita, maria tsadiraki, jargyr1981, airam, peppastas, ΧΡΗΣΤΟΣ619, tzortzov, Miloscc, xaralabos125

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΡΑΒΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ
RABE DAVID
€5.30 €2.65
(-50%)
Κερδίζετε €2.65
Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΒΕΙΚ
HASEK JAROSLAV
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS