Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄ Τ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ // ΑΠΟ ΤΗΝ Α

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

+
-
ΓΑΙΤΑΝΟΣ ΚΩΣΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2900-0116
Τιμή Έκδοσης
€50.40
Τιμή Πολιτείας
€40.32
(-20%)
Κερδίζετε €10.08


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο συγγραφέας τούτης της πραγματείας ομολογεί εκ προοιμίου, ότι έχει μια παθολογική αδυναμία στον Ελληνικό χώρο. Σημαντικό ερέθισμα της συγγραφής της.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους εκείνους που τους ενδιαφέρει το "Χρονικό της Ελληνικής μουσικής" και κυρίως στους νέους που αγαπούν και θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τα ιστορικά γεγονότα, την προέλευση και τη γένεση της απανταχού μουσικής δημιουργίας του τόπου μας.
Μέσα στις σελίδες του καταγράφονται οι μνήμες της, όπως αυτές ήρθαν από τα βάθη των αιώνων. Ο σκοπός δεν ήταν άλλος παρά να συγκεντρωθούν και να καταγραφούν σπουδαίες μαρτυρίες με στοιχεία, λεπτομέρειες και έρευνες που σε άλλα κείμενα έχουν παραλειφθεί ή λησμονηθεί, είτε ακόμη βρίσκονται σήμερα σκόρπια σε διάφορες αναφορές. Ιστορία, τέχνες, γεγονότα και γεωγραφικές τοποθεσίες εξαντλούν εκ πεποιθήσεως τις δυσκολίες της γραφής του. Γιατί το σκεπτικό τούτης της μελέτης δεν ήταν να ξαναθυμηθούμε χιλιοειπωμένα πράγματα.
Έτσι οι πληροφορίες και η αφήγηση των σημαντικών δεδομένων του ελληνικού χώρου καλλιτεχνικού και μη, παρουσιάζονται με έναν άλλο τρόπο που θέλει να συμπληρώσει μελέτες και καταθέσεις πιο συμπαγείς και πιο τεκμηριωμένες.
Ο αναγνώστης θα αντιληφθεί ελπίζω με έκπληξη, ότι πολλές φορές οι αντικειμενικές αναζητήσεις του γράφοντος παίρνουν προσωπικές θέσεις και ξεφεύγουν από τα βασικά κείμενα και τις αφορμές που χαρακτήρισαν τη μουσική της πατρίδας μας.
Πρόκειται για εμπειρίες και οραματισμούς που προέρχονται από μια μεγάλη πορεία καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής "περιπέτειας", που ζητούν να αγγίξουν την ελληνική πραγματικότητα.
Πιστεύω λοιπόν πως ο αναγνώστης θα βρει λύσεις και απαντήσεις σε πολλές απορίες και ερωτήματα και ο σπουδαστής ένα βοηθό στις αναζητήσεις του. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΛΟΣ
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ
Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602906644
ΕκδότηςΝΑΚΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2012
Αριθμός σελίδων446
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΦΑΝΟΥΡΓΑΚΗ ΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2900-0116
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

podilatis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο WARREN BUFFETT
SIMMONS RICHARD
€23.00 €10.35
(-55%)
Κερδίζετε €12.65
Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS