Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

+
-
ΨΑΡΑΥΤΗ ΛΙΤΣΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-0519
Τιμή Έκδοσης
€11.90
Τιμή Πολιτείας
€8.33
(-30%)
Κερδίζετε €3.57


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια άγνωστη σελίδα του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, που διαδραματίζεται στη Σάμο και στην Παλαιστίνη, δίνεται με δύναμη και ρεαλισμό μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Ένας ανελέητος βομβαρδισμός ξεθεμελιώνει το νησί και αναγκάζει μια οικογένεια να πάρει το δρόμο για την Παλαιστίνη...
Σαράντα χρόνια αργότερα, η ηρωίδα εκείνης της σκληρής δοκιμασίας, μεγάλη πια, θα ξαναβρεθεί στα ίδια μέρη, θα ξαναζήσει το δράμα της προσφυγιάς ενός άλλου λαού, και το παρελθόν θα δέσει με το παρόν σε τούτο το «διπλό ταξίδι»... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η συγγραφέας, με τον τόνο τρυφερότητας και ποίησης που διακρίνει τη γραφή της, κατορθώνει ν' απαλύνει την τραγικότητα των περιστατικών.΄Εχει μάλιστα την ικανότητα να σε κάνει να περνάς από την αγωνία στην ανακούφιση, από την πίκρα στη χαρά, να βρίσκεις ομορφιά και στο πιο άχαρο περιβάλλον. Αξίζει να διαβαστεί απ' όλους κι ιδιαίτερα από τη νεολαία, για να την κάνει να μάθει, να συγκινηθεί, να σκεφτεί...» (Βίτω Αγγελοπούλου, Καθημερινή)
«Το "Διπλό ταξίδι" είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο. Περιγραφές δυνατές, γρήγορες ψυχογραφικές τομές, ζωντάνεμα της ατμόσφαιρας. Με μια ζεστή από καρδιάς γραφή, χωρίς άχρηστες περικοκλάδες και δήθεν παιδαγωγικούς γλυκασμούς, μας ξεδιπλώνει τον κόσμο της. Το "Διπλό ταξίδι" είναι σίγουρα ένα κόσμημα της σαμιακής λογοτεχνίας». (Κώστας Ι. Καλατζής. Συμπόσιο Σαμιακής Λογοτεχνίας)
«Υπάρχει μια μάλλον άγνωστη ιστορία ελληνικής προσφυγιάς, που καταγράφηκε στο "Διπλό ταξίδι" της Λίτσας Ψαραύτη. Η σκηνή του βομβαρδισμού που ακολουθείται από τον τρόμο του πνιγμού στη βάρκα και συνεχίεται με τα βάσανα και τους κινδύνους του πρόσφυγα στη Μέση Ανατολή είναι ένα παράξενο rewind της διαδρομήςτων σημερινών προσφύγων. Θα άξιζε τον κόπο να σκύψουμε ξανά πάνω σε αυτό το σπάνιο ντοκουμέντο». (Μαρία Τοπάλη, Καθημερινή)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602932988
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΣΙΚΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΕπιμέλειαΞΕΝΑΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-0519
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Β. Γραμματικου, kanstan, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
ΣΒΟΡΩΝΟΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ
€20.00 €8.00
(-60%)
Κερδίζετε €12.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS