Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ (1824-1924) // ΑΡΘΡΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΟΜΙΛΙ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ (1824-1924)

ΑΡΘΡΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΟΜΙΛΙΕΣ

+
-
ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΩΣΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3008-0136
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο τούτο (στην πρώτη του έκδοση) ο συγγραφέας του Κωστής Παλαμάς το θεώρησε ως ελάχιστο φόρο εκ μέρους του με την ευκαιρία του συμπληρωμού εκατό χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη - εμπνευσμένου διδάσκαλου της νέας ελληνικής ποιητικής τέχνης και πρόδρομου του ξανανθισμού της, αλλά και ποιητή που κρατεί στο φλογερό του τραγούδι και μας θυμίζει πάντα την αρματολική της ωραιότητα, τη Μεγάλη Ιδέα που δόθηκε του Έθνους μας να θρέψει και μέσα σε όλα του τα παθήματα, και μέσα σε όλες τις εναντιότητες, πάντα πρόσφορο και κίνητρο ζωής και προκοπής όσο κι αν καταφρονετικά κοιτάζεται κάποιες φορές.
Ο Βαλαωρίτης, λυρικός που εύκολα πέφτει και ξεπέφτει, ελεγειακός που μπερδεύεται μέσα σε παράπονα και μοιρολόγια, είναι ο πρώτος αγνός, και σε πολλά ασύγκριτος, επικός που δοξάζει τη νέα λογοτεχνία μας. Ηθογράφος του αρρενωπού και λεβέντικου, ζωγράφος του σκληρού και του τρομαχτικού, μαζί εμπνευσμένος και μελετημένος ραψωδός της εθνικής ιστορίας και της ελληνικής φύσης, όσο κι αν τα προτερήματα του τεχνίτη δε φτάνουν κάποτε να υπηρετήσουν στην εντέλεια τη φαντασία του ποιητή.
Κι έτσι η ποίηση του Βαλαωρίτη είναι μαζί και γέφυρα που μας περνά από τον στίχο στον πεζό λόγο τον καλλιτεχνικό, από το ιστορικό ποίημα στο επικό διήγημα και που μας κάνει να στοχαστούμε πως υπάρχει και στης νέας μας δημιουργικής φιλολογίας το περπάτημα, ένας ρυθμός, μια παράδοση, κάτι σαν εξέλιξη, κάτι σα μεταμόρφωση, πως με όλα του τα εμπόδια ο δρόμος αυτός είναι υποκείμενο της μελέτης του ιστορικού κάθε εποχής.
Γι' αυτούς τους λόγους αποφασίστηκε η επανέκδοση του βιβλίου, στο οποίο διατηρήθηκε όμως η ιδιαίτερη γλώσσα του ποιητή συγγραφέα Κωστή Παλαμά. Κι αυτό για να παραμείνει ο τρόπος που ο Παλαμάς μιλάει για τον υμνωδό της Μεγάλης Ιδέας Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Byron, Ronsard, Βαλαωρίτης
Σολωμός και Βαλαωρίτης
Ομολογία πίστεως
Λασκαράτος και Βαλαωρίτης
Δύο γράμματα
Ο Βαλαωρίτης και το έργο του. Δύο ομιλίες: η πρώτη
Ο Βαλαωρίτης και το έργο του. Δύο ομιλίες: η δεύτερη
Ο Βαλαωρίτης πολιτευόμενος
Βιβλιογραφικό σημείωμα
Σημειώσεις
Λεπτομέρειες
ISBN139789602962343
ΕκδότηςΝΙΚΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων124
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΠΟΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3008-0136
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50
Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
ΣΒΟΡΩΝΟΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ
€20.00 €8.00
(-60%)
Κερδίζετε €12.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS