Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΣ ΕΡΩΔΙΟΣ

ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΣ ΕΡΩΔΙΟΣ

+
-
ΓΕΡΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3008-0215
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το πόνημα του συγγραφέα Γιάννη Γέρου, αγαπητού φίλου και εξαίρετου επιστήμονα, αποτελεί μια πραγματικά πολύτιμη συμβολή στη γνώση για τον μοναχισμό και τον ασκητικό βίο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και μια έκπληξη για τον αμύητο αναγνώστη στις λαμπερές μορφές που έζησαν και δημιούργησαν στο Άγιο Όρος.
Ο συγγραφέας, γνήσιο και άξιο τέκνο της Β. Ηπείρου, νιώθοντας βαθύ το χρέος του απέναντι στη γενέτειρα πατρίδα του, ξεκινά ένα ταξίδι-προσκύνημα στα «άγια χώματά» της, αποσκοπώντας να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για μια ιδιαίτερη προσωπικότητα της ορθόδοξης υμνογραφίας.
Μέσα από τις σελίδες του έργου του ο αναγνώστης ταξιδεύει και αναπολεί μαζί με τον συγγραφέα, τους αλύτρωτους αδελφούς του, τα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και του πολέμου. Μέσα στις λεπτομερείς περιγραφές του ταξιδιού, μέσα από παιδικές μνήμες, άλλοτε γλυκιές και άλλοτε πικρές μέσα από την επαφή με τους γνήσιους κατοίκους του χωριού, τους συγγενείς, γίνεται αντιληπτό το πάθος και η έντονη νοσταλγία για τη γνώση που άφησε στη μέση όταν έπρεπε να αφήσει και αυτός την πατρίδα για μια άλλη πατρίδα, λίγο πιο κάτω, λίγο πιο νότια, για να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Τη ζωή του επιστήμονα που την όφειλε στους προγόνους του. [...] (Ιωάννα Κόλλια, από την παρουσίαση της έκδοσης)

«Χάριτι θεία προτρεπόμενος μάλλον, εκόσμησε δια μυριπνόων ανθέων την μουσικήν ανθοδέσμην των αναλογίων ημών και έδειξε καταφανώς ότι μία εστί η γλώσσα τον Ρωμανού, του τε Δαμάσκηνού, Ανδρέου τε του Κρητός και Γερασίμου, η κοινή γλώσσα της εξόχου λατρείας της ελληνοφώνου πατερικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Εις αυτήν την χορείαν μεταστάς ο μακαριστός Γέρων Γεράσιμος αφήκεν ημίν κατάλοιπον τας
μεστάς θεολογικού κάλλους και υψιπετών εννοιών ακολουθίας εις παλαιούς και νέους αγίους πατέρας, μάρτυρας και νεομάρτυρας, οσίους και οσίας, κατ' ουδένα τρόπο διιστάμενος της προτέρας παραδόσεως». (Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Λίγα λόγια για το έργο
Οχτώ ωδές για έναν μοναχό υμνογράφο
Πρόλογος
Σάββατο
Η φωλιά των αγγέλων
Κυριακή
Ένα παιδί ανάβει κεριά στα ξωκλήσια
Δευτέρα
Ω! Γλυκή μου Έαρ
Τρίτη
Μια βαλίτσα με λίγα ρούχα και πολλά βιβλία
Τετάρτη
Ενώ έλαμπε το καντήλι του γέροντα
Πέμπτη. Πρωί.
Το αλλόμενο ύδωρ στις πικραμυγδαλιές της Μικράς Αγίας Άννης
Πέμπτη. Βράδυ.
Μια μεγάλη παρέα και στη μέση ένα καλλικέλαδο αηδόνι
Παρασκευή
Στο νέφος των αγίων
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789602963203
ΕκδότηςΝΙΚΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2021
Αριθμός σελίδων222
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΚΟΛΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΔΑΛΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3008-0215
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS