Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ-ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3720-0516




Παρουσίαση

Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται: η έννοια και το περιεχόμενο του συγκριτικού δικαίου, οι λόγοι που προκάλεσαν τη γένεσή του, οι σύγχρονες απόψεις της θεωρίας για τη νομική φύση του, καθώς και οι σημαντικότερες μορφές συγκριτικής νομικής έρευνας.
Στη συνέχεια, στο δεύτερο κεφάλαιο, ερευνώνται η συγκριτική νομική μέθοδος και οι θεμελιώδεις αρχές της. Αντικείμενο εξέτασης αποτελούν: το προκαταρκτικό πρόβλημα της συγκρισιμότητας των εθνικών δικαιικών συστημάτων και θεσμών, τα προβλήματα που γεννά η μελέτη του ξένου δικαίου και οι κανόνες που έχουν διατυπωθεί από τη θεωρία για την επίλυσή τους, οι παράγοντες διαφοροποίησης των εθνικών δικαιικών συστημάτων και η σημασία της μελέτης των παραγόντων αυτών κατά την αιτιολόγηση της συγκριτικής νομικής έρευνας, η ανάγκη, τέλος, αξιολόγησης των λύσεων που προτείνουν τα εθνικά δικαιικά συστήματα στο αντικείμενο της συγκριτικής νομικής έρευνας.
Το τρίτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στο πρόβλημα της ταξινόμησης των εθνικών δικαιικών συστημάτων σε μεγάλα συστήματα και οικογένειες. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ταξινομήσεις που έχουν προταθεί από τη θεωρία μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση των ταξινομήσεων αυτών, καθώς και οι αλλοιώσεις που έχουν επιφέρει στις ταξινομήσεις αυτές οι πρόσφατες κοσμογονικές μεταβολές στον πολιτικό χώρο της Ανατολικής Ευρώπης. Μετά τη συζήτηση του προβλήματος της ταξινόμησης, ακολουθεί μια συνοπτική παρουσίαση των μεγάλων δικαιικών συστημάτων και των χαρακτηριστικών εκείνων που συνθέτουν τη φυσιογνωμία τους. (Απόσπασμα από τον πρόλογο της συγγραφέως)

Περιεχόμενα

Η έννοια του συγκριτικού δικαίου
Η συγκριτική μέθοδος
Ταξινόμηση των εθνικών δικαιικών συστημάτων
Σκοποί και εφαρμογές του συγκριτικού δικαίου
Λεπτομέρειες
ISBN139789603013181
ΕκδότηςΣΑΚΚΟΥΛΑΣ Α.Ε.
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1997
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3720-0516
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
BURNS CHARLES
€20.38 €9.17
(-55%)
Κερδίζετε €11.21
ΝΟΝΝΟΣ: ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΑΠΑΝΤΑ (ΣΕΙΡΑ 8 ΤΟΜΟΙ)
ΝΟΝΝΟΣ Ο ΠΑΝΟΠΟΛΙΤΗΣ
€130.38 €65.19
(-50%)
Κερδίζετε €65.19

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS