Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΑΡΤΑΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΑΡΤΑΡΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ

+
-
GIOVANNI DA PIAN DEL CARPINE
Κωδ. Πολιτείας: 3980-0012
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι γνώσεις της Ευρώπης γύρω απ' όσα συνέβαιναν στην Κεντρική Ασία ήταν λιγοστές, και σχεδόν μόνες αναφορές ήταν εκείνες του Κλαύδιου Πτολεμαίου. Η επέλαση των Μογγόλων, τους οποίους πρώτος ονόμασε Ταρτάρους ο μοναχός Ιουλιανός που είχε σταλεί στα εδάφη της Μεγάλης Ουγγαρίας για να εκχριστιανίσει τους Μαγυάρους, άρχισε να γίνεται ανησυχητική. Λεηλατώντας, καίγοντας και σφάζοντας έφτασαν σχεδόν στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης, και μόνο ο θάνατος του αρχηγού τους, του Μεγάλου Χαν Ογκοντάι τους ανέκοψε και άρχισαν να υποχωρούν. Έτσι λοιπόν ο πάπας και ο βασιλιάς Λουδοβίκος ανέθεσαν στον φραγκισκανό καλόγερο Ιωάννη της Πολυκάρπου να συναντήσει τον Μεγάλο Χαν Γκουγιούκ μεταφέροντας του μήνυμα συμμαχίας και ειρήνης. Ο τολμηρός, πολυμαθής και πολύγλωσσος καλόγερος αναχωρώντας από την Λυών στα 1245 και με συντροφιά τον αδελφό Στέφανο Βοημό κατορθώνει να κάνει ένα πρωτοφανές για την εποχή του και πολύ ριψοκίνδυνο ταξίδι γεμάτο κακουχίες και ταλαιπωρίες και να φτάσει στον προορισμό του, στην καρδιά της αυτοκρατορίας των Μογγόλων, στο Καρακορούμ.
Αποτέλεσμα αυτής της περιπέτειας που τα κίνητρα της ήταν αποκλειστικά διπλωματικά, είναι η περίφημη Ιστορία των Μογγόλων τους οποίους Ταρτάρους εμείς ονομάζουμε, γραμμένη από τον ίδιο τον Ιωάννη. Η αναφορά του, όπως την αποκαλεί ο ίδιος, είναι γεμάτη παράδοξες ιστορίες για κυνοκέφαλους και μονόποδες αλλά και γεμάτη σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή, τα ήθη, τα έθιμα, την κοινωνική και στρατιωτική οργάνωση των Μογγόλων, καθώς και με προτάσεις αντιμετώπισης τους.
Η σπουδαιότητα της αναφοράς του φαίνεται επίσης και από τη σημασία που της απέδωσε ο δεύτερος μεγάλος ταξιδιώτης μοναχός, ο Γουλιέλμος ντε Ρουμπρούκ ο οποίος σταλμένος περίπου δέκα χρόνια αργότερα την αναφέρει συνεχώς στο δικό του Ταξίδι στην Αυτοκρατορία των Μογγόλων, συγκρίνοντας τις πληροφορίες της με τις δικές του. Τον κύκλο συμπληρώνει λίγα χρόνια αργότερα ο πασίγνωστος Μάρκο Πόλο, ο οποίος φτάνει κι αυτός με τη σειρά του στην Κεντρική Ασία, όπου και συναντά τον αυτοκράτορα των Μογγόλων Κουμπλάι, συμπληρώνοντας έτσι τις γνώσεις της Δύσης γύρω από την τρομερή, άγνωστη, ελκυστική, απέραντη και μυστηριώδη μεσαιωνική Ανατολή. Αυτήν που πρώτος, ύστερα από ένα ασύλληπτο ταξίδι μας αποκαλύπτει στο βιβλίο αυτό ο Ιωάννης της Πολυκάρπου. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHISTORIA MONGALORUM
ISBN139789603030270
ΕκδότηςΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
ΣειράΤΑΞΙΔΙΑ / ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 1993
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜετάφρασηΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
Κωδικός Πολιτείας3980-0012
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΟΜΠΛΟΜΟΦ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS