Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑΞΙΔΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΑΞΙΔΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

+
-
BOUGAINVILLE LOUIS-ANTOINE. DE
Κωδ. Πολιτείας: 3980-0032
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν ο Μπουγκαινβίλ αποπλέει από τη Νάντη τον Νοέμβριο του 1766 έχουν περάσει 274 χρόνια από την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο. Οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί θαλασσοπόροι, σκαπανείς της μεγάλης ιστορικής περιπέτειας των ανακαλύψεων, έχουν προηγηθεί κατά πολύ.
Ωστόσο το ταξίδι του δεν παύει να είναι ένα τόλμημα μια και τα πλοία του δεν διαφέρουν και πολύ από τις καραβέλες του Γενουάτη θαλασσοπόρου. Η άμεση εξάρτηση από τους ανέμους, τα θαλάσσια ρεύματα, τις τρικυμίες και την έλλειψη πληροφοριών για λιμάνια και αγκυροβόλια, καθιστά ακόμη το ταξίδι γύρω από τη γη ένα επικίνδυνο εγχείρημα. Ατλαντικός, Ν. Αμερική, Παταγονία, Ειρηνικός, Ταϊτή...
Ο Μπουγκαινβίλ γνήσιο τέκνο του Διαφωτισμού, αντιμετωπίζει τους ιθαγενείς που συναντάει στη ρότα του, με διαλεκτικό τρόπο και ανοχή στη διαφορετικότητά τους.
"Ο έρωτας είναι το μόνο πάθος τους, ο μεγάλος αριθμός γυναικών, η μοναδική πολυτέλεια των πλουσίων... Στην Ταϊτή οι γυναίκες συμμετέχουν σε μια γλυκιά οκνηρία και η σοβαρότερη ενασχόληση τους είναι πώς ν' αρέσουν... οφείλουν στους συζύγους τους πλήρη υποταγή και πληρώνουν με το αίμα τους την απιστία που θα διαπράξουν χωρίς τη συγκατάθεση του συζύγου τους... η ζήλια εδώ είναι ένα αίσθημα τόσο άγνωστο ώστε ο σύζυγος είναι κατά κανόνα ο πρώτος που παροτρύνει τη γυναίκα του να δοθεί σ' έναν εραστή. Οι ανύπαντρες κοπέλες δεν έχουν καμιά έγνοια από αυτή την άποψη. Τα πάντα τις ωθούν ν' ακολουθήσουν τη φυσική κλίση τους και το νόμο των αισθήσεων τους και έχουν σ' αυτό και τη δημόσια επιδοκιμασία... Ο αέρας που αναπνέουν, τα τραγούδια, οι χοροί που σχεδόν πάντα συνοδεύονται από λάγνες κινήσεις, όλα τους θυμίζουν ανά πάσα στιγμή τις ηδονές του έρωτα..."
Το Ταξίδι γύρω από τον κόσμο γραμμένο από έναν λόγιο με διεισδυτική ματιά και συνέπεια, γεμάτο παντός είδους πληροφορίες, αποτελεί έναν μπούσουλα για τους ναυτικούς, ένα ηθογραφικό και λαογραφικό οδηγό για τους λάτρεις του είδους, ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για τους ρέκτες της περιπέτειας και των ταξιδιών. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςVOYAGE AUTOUR DU MONDE, PAR LA FREGATE DU ROI LA BOUDEUSE ET LA FLUTE L' ETOILE
ISBN139789603030447
ΕκδότηςΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
ΣειράΤΑΞΙΔΙΑ / ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1996
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΚΑΣΣΕΣΙΑΝ ΓΡ. ΙΩΣΗΦ
ΜετάφρασηΚΑΣΣΕΣΙΑΝ ΓΡ. ΙΩΣΗΦ
ΕπιμέλειαΑΞΕΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΥΓΚΕΝΒΙΛ ΛΟΥΙ-ΑΝΤΟΥΑΝ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας3980-0032
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
HILL JOE
€23.30 €11.65
(-50%)
Κερδίζετε €11.65
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
WELLMER ALBRECHT
€21.20 €8.48
(-60%)
Κερδίζετε €12.72

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS