Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΤΣΙΝΙ - ΕΝΑ ΣΙΚΕΛΙΚΟ ΡΟΜΑΝΤΣΟ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΤΣΙΝΙ

ΕΝΑ ΣΙΚΕΛΙΚΟ ΡΟΜΑΝΤΣΟ

+
-
RADCLIFFE ANN
Κωδ. Πολιτείας: 3980-0164
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Το ρολόι του κάστρου χτύπησε μία και μόνο τότε κατάλαβε πόσο είχε ξεχαστεί. Ξαφνιασμένη απ' αυτήν την προχωρημένη ώρα, σηκώθηκε βιαστικά για να πάει στο δωμάτιό της, μα η ομορφιά της νύχτας την τράβηξε στο παράθυρο. Το άνοιξε και παρατηρώντας το λεπτό παιχνίδισμα του φεγγαριού πάνω στο σκοτεινό δάσος, έσκυψε προς τα έξω για να θαυμάσει ακόμα περισσότερο αυτό το θέαμα. Δεν είχε προλάβει όμως να γείρει στο περβάζι και η ματιά της έπεσε σε μια ασθενική αναλαμπή που τρεμόπαιζε πίσω από ένα παραθυρόφυλλο που βρισκόταν στο ακατοίκητο μέρος του κάστρου. Ένας τρόμος ξαφνικά την κυρίεψε και μόλις κρατήθηκε να μην λιποθυμήσει. Το φως στη στιγμή εξαφανίστηκε και σε λίγο μια σιλουέτα, που κρατούσε μια λάμπα, πρόβαλε από μια σκοτεινή πόρτα που βρισκόταν στο νότιο πύργο. Η φιγούρα προχώρησε στα κλεφτά στο μάκρος του εξωτερικού τοίχου του κάστρου, έστριψε στη νότια γωνία κι αμέσως χάθηκε από τα μάτια. Η Τζούλια, κατάπληκτη και κατατρομαγμένη με ό,τι είχε δεί, όρμησε με όση δύναμη είχε στο διαμέρισμα της Μαντάμ ντε Μενόν και της διηγήθηκε το περιστατικό. Αμέσως ξύπνησαν τους υπηρέτες και ο συναγερμός γενικεύτηκε."

Η φαντασία επικρατεί πάνω στην πραγματικότητα, το παράξενο πάνω στο κοινότοπο, το υπερφυσικό πάνω στο φυσικό. Σκοπός ο φόβος. Ο παραλυτικός φόβος που κάνει την καρδιά να χτυπάει άτακτα και το σώμα να καταρρέει. Ιδού ο στόχος του γοτθικού μυθιστορήματος. Η Ανν Ράντκλιφ υπήρξε η γνησιότερη εκπρόσωπος του είδους που στη συνέχεια, με την Μαίρη Σέλλεϋ και τον διάσημο Φράνκενστάϊν της, μετεξελίσσεται σιγά-σιγά σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.
Στο μεσουράνημά της έγραψαν γι' αυτήν, πως κανένας συγγραφέας δεν απολάμβανε έναν τόσο γενικό θαυμασμό και δεν διαβαζόταν τόσο παθιασμένα όσο αυτή η νέα γυναίκα. Είναι γνωστό πως ο Μπαλζάκ ήταν φανατικός αναγνώστης της, είχε όλα τα βιβλία της και ίσως επηρεάστηκε και από το ύφος της.
Η Ανν Ράντκλιφ, «ποτέ δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις ούτε και είχε ιδιαίτερες συντροφιές, μα κρατήθηκε μακριά απ' όλα, σαν το γλυκόλαλο πουλί, που χαρίζει το κελάηδημά του αθέατο». Κι όμως αυτό το γλυκόλαλο πουλί διάλεξε να σιωπήσει στο αποκορύφωμα της φήμης του, προλαβαίνοντας ωστόσο να μας αφήσει λίγες μεν, ωστόσο υπέροχες νουβέλες γεμάτες αγωνία, μυστήριο, τρυφερότητα και πάθος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςA SICILLIAN ROMANCE
ISBN139789603031116
ΕκδότηςΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2001
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΑΚΚΕΤΑΣ ΘΑΝΟΣ
ΕπιμέλειαΑΝΔΡΕΟΥ ΔΑΦΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΑΝΤΚΛΙΦ ΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3980-0164
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elnas, geky, Chaosman

Κριτικές για το προϊόν

[02/06/2014] Godard.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Αρκετά πιο ευχάριστο από το πρώτο της βιβλίο (Τα κάστρα του Άθλιν και Ντάνμπεϊν), ωστόσο δεν ξεφεύγει και πάρα πολύ από την πρώτη συγγραφική προσπάθεια της συγγραφέως. Έχει καλύτερες περιγραφές τοπίων και χώρων (περισσότερο "ταξιδιάρικο" ύφος), καλύτερη σκιαγράφηση χαρακτήρων (ιδιαίτερα βελτιωμένες είναι οι ηρωίδες που είναι πιο δραστήριες και δυναμικές, σε σχέση με το πρώτο της μυθιστόρημα), δημιουργείται περισσότερη γοτθική ατμόσφαιρα στον αναγνώστη, αλλά η συνεχής επανάληψη λέξεων συναισθηματικά φορτισμένων με κούρασαν και με έκαναν να χάσω το ενδιαφέρον μου. Επίσης, θεωρώ πως θα έπρεπε το μυθιστόρημα να είναι μικρότερο σε έκταση, γιατί έκανε "κοιλιά" από τη μέση περίπου και μετά. Δε θα επεκταθώ περισσότερο, γιατί φοβάμαι μη γράψω κανένα spoiler. Μετά από την ανάγνωση δύο μυθιστορημάτων της Ράντκλιφ νομίζω πως αυτό που δε μου αρέσει, κυρίως, είναι το ύφος γραφής της. Θα το χαρακτήριζα κάπως "στεγνό". Ελπίζω ο "Ιταλός" να είναι καλύτερο και να μη με απογοητεύσει, μιας και θεωρείται το καλύτερο παράδειγμα γοτθικού μυθιστορήματος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

LIFE (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€9.90 €3.47
(-65%)
Κερδίζετε €6.43
Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
HILL JOE
€23.30 €11.65
(-50%)
Κερδίζετε €11.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS