Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΙΤΑΛΟΣ ΄Η ΤΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΑΝΑΧΩΡΗΤΗ

Ο ΙΤΑΛΟΣ

Ή ΤΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΑΝΑΧΩΡΗΤΗ

+
-
RADCLIFFE ANN
Κωδ. Πολιτείας: 3980-0198
Τιμή Έκδοσης
€26.50
Τιμή Πολιτείας
€18.55
(-30%)
Κερδίζετε €7.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Η μορφή του σε γέμιζε δέος, χωρίς να είναι ιδιαίτερα γοητευτική...καθώς περπατούσε με αργά αγέρωχα βήματα, τυλιγμένος με το μαύρο ένδυμα των ιερωμένων, ανέδυε έναν αέρα φρίκης, κάτι πέρα από τα ανθρώπινα"...

Δημοσιευμένο στα 1797 "Ο Ιταλός" της Ανν Ράντκλιφ αποτελεί, ίσως, το καλύτερο παράδειγμα γοτθικού μυθιστορήματος. Σε κάθε σελίδα του βιβλίου ο αναγνώστης ανακαλύπτει την μοναδική ικανότητα της συγγραφέως να δημιουργεί ζωγραφικά ταμπλώ από σκηνές ενός κόσμου γεμάτου μυστήριο, σκοτεινά αινίγματα, πινελιές φρίκης και αδιόρατου φόβου. Η κυριαρχία του υπερφυσικού πάνω στο φυσικό κατακλύζει την μοίρα των ανθρώπων και την ροή των πραγμάτων. Η κυριότερη εκπρόσωπός του θα απολαύσει τον γενικό θαυμασμό και θα διαβαστεί παθιασμένα όσο λίγοι συγγραφείς της εποχής της ενώ τα μυθιστορήματά της θα εμπνεύσουν μια νέα γενιά συγγραφέων, όπως ο Walter Scott, ο Tomas De Quincy, η Mary Shelley κ.ά.
Οι ηθικές και αισθητικές προεκτάσεις του μυθιστορήματος της Ράντκλιφ στήνονται πάνω σ' έναν υποδειγματικό καμβά γοτθικής γραφής, μία μοναδική σύνθεση ψυχολογίας του τρόμου και ποιητικής αφήγησης. Σήμα κατατεθέν της "βασίλισσας του γοτθικού μυθιστορήματος" θα γίνουν οι σχεδόν ζωγραφικές απεικονίσεις της φύσης και των τοπίων που θ' αγκαλιάσουν τα πεπρωμένα των σκοτεινών ηρώων και ηρωίδων της.
Η δράση του παρόντος ξετυλίγεται στην Νότια Ιταλία του 1764, σ' έναν σκιώδη κόσμο όπου το έγκλημα, η καχυποψία, ο φόβος, οι βασανισμοί, ο έρωτας, η Ιερά Εξέταση και η θρησκευτική πίστη διαδέχονται το ένα το άλλο σε μία παράξενη ισορροπία. Ο μοχθηρός καλόγερος Σκεντόνι, ο Ιταλός, ίσως το πιο σατανικό συγγραφικό δημιούργημα της Ράντκλιφ, αλλά και μια από τις κλασικότερες μορφές "κακού" στην ιστορία του μυθιστορήματος, θα μετατρέψει τον αδάμαστο έρωτα της Έλενας και του Βιντσέντσιο σε μιαν ατελείωτη καταδίωξη, υποκινούμενος από τους προσωπικούς του δαίμονες αλλά και με την σύμπραξη της αδίστακτης μαρκησίας Βιβάλντι.
Μυστήριο, σασπένς, υπερβολή και παράφορος συναισθηματισμός από μία συγγραφέα που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη από τις πρώτες γραμμές. Μια γυναικεία λογοτεχνική φωνή που εκτός από την ακαταμάχητη αφηγηματικότητά της, κατάφερε συνειδητά να αποτυπώσει στα μυθιστορήματά της, τα κοινωνικά και τα ιδεολογικά προβλήματα της εποχής της.
Το υπέροχο αυτό μυθιστόρημα όπως και "Το Μυστικό των Ματσίνι", εκδίδεται για πρώτη φορά στα Ελληνικά και μαζί με τον "Φράνκενσταΐν" της Μαίρης Σέλλεϋ και τον "Δράκουλα" του Μπραμ Στόουκερ αποτελεί έναν ακόμη βασικό κρίκο στην αλυσίδα του γοτθικού μυθιστορήματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE ITALIAN OR THE CONFESSIONAL OF THE BLACK PENITENTS. A ROMANCE
ISBN139789603031352
ΕκδότηςΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων622
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΑΚΚΕΤΑΣ ΘΑΝΟΣ
ΕπιμέλειαΑΝΔΡΕΟΥ ΔΑΦΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΑΝΤΚΛΙΦ ΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3980-0198
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, leukokrino, elnas, ΦΜ70, Chaosman

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elnas, geky, Chaosman

Κριτικές για το προϊόν

[24/07/2021] bolo.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
κλασικο μυθιστορημα της γοτθικης λογοτεχνιας.καποιοι διαλογοι καπως βαρετοι και σε καποιες περιπτωσεις υπερβολικος ο συναισθηματισμος.παντως αξιζει για πολλους λογους να διαβαστει.
[14/02/2019] christos1989.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Νομίζω είναι εξαιρετικό δείγμα Γκόθικ. Η υπόθεση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, με μόνο ζητημα ότι χρειάζεται κάποια προσοχή για να παρακολουθήσει κανείς τη πλοκή. Νομίζω σε όσους αρέσει το είδος θα το βρουν τουλάχιστον απολαυστικό.
[02/02/2017] Magda1990.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Υπέροχο!! Κλασικό γοτθικό μυθιστόρημα, γραμμένο απο γυναίκα η οποία ήταν ήδη κορυφέα συγγραφέας κατα την δημοσίευεση του. Αρχικά εκδόθηκε σε τρείς τόμους οπότε δεν θα πρέπει να τρομάζουν η ποσότητα των σελιδών του (αλλά το περιεχόμενο!!). Το καρδιοχτύπι της αγωνίας για το τί θα γίνει παρακάτω υπήρχε, επίσης υπήρχαν και στιγμές (ευτυχώς λίγες) ας το πούμε βαρεμάρας λόγω κάποιων επαναλήψεων. Αλλά γενικά αξίζει! Απίστευτες περιγραφές, ανθρώπινοι χαρακτήρες, απίστευτα γεγονότα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DREYFUS FRANCOIS-GEORGES
€20.67 €10.34
(-50%)
Κερδίζετε €10.33
ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΛΜΗ
WOODHOUSE M. CHRISTOPHER
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS