Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΝΤΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ // ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΕΝΤΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

+
-
BRECHT BERTOLT
Κωδ. Πολιτείας: 3980-0202
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα κείμενα του μεγάλου Γερμανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, που δημοσιεύονται στον παρόντα τόμο, φιλοδοξούν να φέρουν τον αναγνώστη κοντά στον άλλο Μπρεχτ, τον Μπρεχτ ως πολιτικό στοχαστή και στρατευμένο καλλιτέχνη, που γι' αυτόν η τέχνη και η πολιτική ήταν ενωμένες σαν τα δάχτυλα του ενός χεριού. Στην Ευρώπη της δεκαετίας του 1930 όπου τα ολοκληρωτικά καθεστώτα θα κερδίζουν μέρα με τη μέρα περισσότερο έδαφος ο Μπέρτολτ Μπρεχτ θα αναδειχθεί σε σφοδρό επικριτή του φασισμού. Ο Αδόλφος Χίτλερ με το που θα πάρει την εξουσία το 1933 θα κάψει όλα τα βιβλία του συγγραφέως σε μια προσπάθεια να φιμώσει την ισχυρή επιρροή που ήδη είχε αποκτήσει ο Μπρεχτ στις συνειδήσεις του γερμανικού αναγνωστικού κοινού.
Ο Μπρεχτ θα εξοριστεί από την Γερμανία αλλά θα συνεχίσει να γράφει και να μάχεται με την πένα του κατά του φασισμού. Κορυφαίο κείμενο της περιόδου αυτής, το ''Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια'', που και αποτελεί έναν υποδειγματικό οδηγό αντίστασης στην πάλη κατά του ολοκληρωτισμού. Λίγα χρόνια αργότερα, στο περίφημο θεατρικό του έργο ''Η ζωή του Γαλιλαίου'' θα γράψει μια φράση που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τον πυρήνα της ιδεολογίας του Μπρεχτ: «Η γνώση θα γίνει πάθος και η έρευνα έκσταση...».
Τα κείμενα της παρούσας έκδοσης σηματοδοτούν στο σύνολό τους ακριβώς αυτή την πεποίθηση-ιδέα του Μπρεχτ φωτίζοντας ολόπλευρα την δίψα του μεγάλου διανοούμενου, αγωνιστή και ανθρώπου για γνώση και χρήση της γνώσης αυτής, ώστε πρώτα να κατανοήσουμε και ύστερα να παλέψουμε για την αλλαγή της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας.
Οι εκδόσεις "Στοχαστής" δημοσίευσαν για πρώτη φορά, μεσούσης της δικτατορίας, το 1971 το ίδιο βιβλίο με τον τίτλο Πολιτικά Κείμενα. Το βιβλίο αυτό εγκαινίασε την σειρά των εκδόσεων "Σύγχρονη Σκέψη" που σήμερα απαριθμεί σχεδόν πενήντα βιβλία σύγχρονων διανοητών όπως ο Αντόνιο Γκράμσι, ο Καρλ Μαρξ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο Λουίτζι Φεραγιόλι, ο Βάχακν Νταντριάν κ.ά. Το βιβλίο όμως αυτό εκτός των άλλων σηματοδοτεί την πορεία, την ιδεολογία και την φιλοσοφία των εκδόσεων "Στοχαστής" στην σταθερή τους παρουσία στα ελληνικά γράμματα εδώ και τέσσερις, περίπου, δεκαετίες. Σήμερα σχεδόν τριάντα πέντε χρόνια μετά η αναθεωρημένη αυτή έκδοση των κειμένων του Μπρεχτ πιστεύουμε πως έχει την ίδια αξία με τότε που για πρώτη φορά μεταφράστηκε στα Ελληνικά, καθώς ο πάντα επίκαιρος λόγος του Μπρεχτ συνεχίζει και θα συνεχίσει να αποτελεί όπλο ενάντια στον ολοκληρωτισμό και την στρέβλωση με μοναδικό του σύμμαχο τη γνώση. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603031413
ΕκδότηςΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΕΨΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2010
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΒΕΡΓΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕπιμέλειαΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑΘΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΡΕΧΤ ΜΠΕΡΤΟΛΤ
Κωδικός Πολιτείας3980-0202
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

SpiritedAway, dimos, kostas.tsip

Κριτικές για το προϊόν

[21/06/2013] asd1982.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αρκετά καλή και ταιριαστή συλλογή κειμένων του Μπρεχτ. Το κόστος είναι κάπως μεγάλο για τέτοιου μεγέθους βιβλίο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΒΕΙΚ
HASEK JAROSLAV
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS