Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΦΥΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

ΦΥΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

KEMAL YASAR
Κωδ. Πολιτείας: 1920-0250




Παρουσίαση

Γεννημένος το 1923, τη χρονιά που η Τουρκία έγινε εθνικό κράτος, ο Γιασάρ Κεμάλ μεγάλωσε μαζί με τη νέα κοινωνία που οικοδομείται πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι γονείς του ήταν Κούρδοι εγκατεστημένοι σ' ένα χωριό κοντά στα Άδανα. Εκεί έζησε τα πρώτα χρόνια μέσα σε μια διττή πολιτισμική παράδοση: κουρδική στο σπίτι, τουρκική στο χωριό. Μαθητής ακόμα σκάρωνε διηγήσεις και τραγούδια για τα παιδιά του χωριού και παραλίγο να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής, απ' αυτούς που γυρνούσαν τα χωριά της Ανατολής απαγγέλλοντας ποιήματα και ιστορίες. Όμως τελικά τον κέρδισε η λογοτεχνία, όπου διαμόρφωσε μια νέα γραφή στον πεζό λόγο. Συγγραφέας στρατευμένος, ανδρώθηκε μέσα από τους αγώνες για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και πάντοτε τάχθηκε στο πλευρό των αδυνάτων. Γι' αυτό δεν έπαψε να καταδιώκεται. Κουρδικής καταγωγής, διεκδικεί την κουρδική του ταυτότητα και βρίσκεται στο πλευρό των Κούρδων στον αγώνα τους για ίσα δικαιώματα. Συγγραφέας με διεθνή αναγνώριση, τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι έξι γλώσσες και έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό, πολύ πέρα από τα σύνορα της πατρίδας του.
Στη νουβέλα του "Φύγανε και τα πουλιά", ο Γιασάρ Κεμάλ, με το γνωστό ποιητικό του ύφος, διηγείται την αποξένωση των ανθρώπων των μεγαλουπόλεων από τη φιλία, την αγάπη, την καλοσύνη. Διαβάζοντας κανείς αυτό το βιβλίο νιώθει την αγωνία του συγγραφέα για την πόλη που χάνεται, την πόλη που επιρροές τόσων αιώνων δεν μπόρεσαν να καταστρέψουν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKUSLAR DA GITTI
ISBN139789603101994
ΕκδότηςΘΕΜΕΛΙΟ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 1995
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕπιμέλειαΖΑΧΟΥ ΝΤΙΝΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΕΜΑΛ ΓΙΑΣΑΡ
Κωδικός Πολιτείας1920-0250
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΦΜ70

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΚΛΗΡΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ
MARGERIN FRANK
€6.70 €2.68
(-60%)
Κερδίζετε €4.02
GENTLEMAN
ROETZEL BERNHARD
€50.00 €22.50
(-55%)
Κερδίζετε €27.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS