Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΑΔ ΣΥΝΤΟΜΟΣ 20ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Ο ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ (1914-1991)

+
-
HOBSBAWM J. ERIC
Κωδ. Πολιτείας: 1920-0041
Τιμή Έκδοσης
€39.22
Τιμή Πολιτείας
€27.45
(-30%)
Κερδίζετε €11.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Βασισμένο στην προσωπική εμπειρία και παρατήρηση, το βιβλίο του Eric Hobsbawm αποτελεί ορόσημο τόσο για την κατανόηση του 20ού αιώνα όσο και για τις προσδοκίες μας για τον επόμενο. Πόλεμοι, επαναστάσεις, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές εξελίξεις, οι μεγάλοι παράγοντες που διαμορφώνουν τις ιστορικές τάσεις που προκαλούν την ανάδυση, την παρακμή και πτώση των καθεστώτων, διαπλέκονται σε μια πανοραματική ιστορική σύνθεση. Ένας αιώνας δύει. Ένας καινούριος ανατέλλει σε λίγο. Χωρισμένο σε τρία κύρια χρονολογικά μέρη -«Η εποχή της καταστροφής», «Η χρυσή εποχή» και «Η κατολίσθηση»- το βιβλίο «Η εποχή των άκρών» είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα και ερεθιστική επανεκτίμηση του αιώνα μας, και για την έκταση και για το βάθος της ευρυμάθειάς του γραμμένο από τη σκοπιά ενός ανθρώπου που πιστεύει στη λογική και την επιστήμη καθώς και στη δυνατότητα βελτίωσης της ανθρώπινης θέσης. «Η εποχή των ακρών» είναι πλούσια σε ρωμαλέα ανάλυση, αδιάσειστα επιχειρήματα και προκλητικές αντιλήψεις για θέματα τόσο ποικίλα όσο και η κατάρρευση του Παλαιού Κόσμου, η έλλειψη διεθνούς συμφωνίας, η ανεπάρκεια των τεχνών στα τελευταία χρόνια και η επιρροή του Τρίτου Κόσμου. Προβλέποντας εντέλει στο μέλλον στον 21ο αιώνα, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια σπινθηροβόλα περίληψη των γεγονότων που μας οδήγησαν από τη Ρώσικη Επανάσταση στο τέλος της χιλιετίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ο ΑΙΩΝΑΣ - ΜΙΑ ΚΑΤΟΨΗ
Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ
Η ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAGE OF EXTREMES - THE SHORT TWENTIETH CENTURY (1914-1991)
ΕκδότηςΘΕΜΕΛΙΟ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2010
Αριθμός σελίδων776
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΑΠΕΤΑΝΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΜΠΣΜΠΑΟΥΜ ΤΖ. ΕΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας1920-0041
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[02/09/2019] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Διαβασα ,παρα τον μεγαλο του ογκο, το βιβλιο αυτο του Χομπσμπαουμ.Ειναι ενα δυνατο εργο,που πιστευω θα ωφελησει καθε αναγνωστη.Ο συγγραφεας ειναι αριστα ενημερωμενος για καθε θεμα πραγματευεται.Εντυπωση μου εκανε οτι για καθε θεση που διατυπωνει ,επιχειρηματολογει και παραθετει τεκμηρια.Τα στατιστικα που παρουσιαζει, με το κειμενο.Ενα ακομα θετικο του βιβλιου ειναι οτι δεν περιοριζεται στην απλη παραθεση μαχων,νεκρων και συμφωνιων ανακωχης.Παρουσιαζει επαρκως τις εξελιξεις στον τομεα των τεχνων,των φυσικων επιστημων,της τεχνολογιας,της οικονομιας,ενω και οι κοινωνιολογικες παρατηρησεις ειναι ενδιαφερουσες.Τελος,ως νεος αναγνωστης,πολυ χρησιμα βρηκα τα κεφαλαια για τον Τριτο Κοσμο,την αποαποικιοποιηση και τη Σοβιετικη Ενωση.Με καποιες παρατηρησεις διαφωνω,παραμενει ομως ενα σπουδαιο βιβλιο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΡΑΔΙΝΑ ΚΟΚΤΕΙΛ
€3.17 €1.43
(-55%)
Κερδίζετε €1.74
ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ
ΛΟΥΚΑΤΟΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS