Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΡΙΩΔΙΟΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΝ (ΜΙΚΡΟ-ΜΑΥΡΟ) // ΠΕΡΙΕΧΟΝ ΑΠΑΣΑΝ ΤΗΝ Α

ΤΡΙΩΔΙΟΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΝ (ΜΙΚΡΟ-ΜΑΥΡΟ)

ΠΕΡΙΕΧΟΝ ΑΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΗΚΟΥΣΑΝ ΑΥΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 0434-0105
Τιμή Έκδοσης
€42.00
Τιμή Πολιτείας
€33.60
(-20%)
Κερδίζετε €8.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τριώδιον, ως γνωστόν, ονομάζεται το λειτουργικόν βιβλίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας το περιέχον την υμνολογίαν και την τάξιν των ιερών ακολουθιών της από της Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι του Μεγάλου Σαββάτου περιόδου, ήτις επίσης από της χρήσεως του βιβλίου τούτου ονομάζεται περίοδος του Τριωδίου.
Έλαβε δε το βιβλίον τούτο την ονομασίαν ταύτην από του πλεονάζοντος εν αυτώ υμνολογικού είδους των τριωδίων, ήτοι των εχόντων τρεις μόνον ωδάς κανόνων. Εκτός τούτων όμως το βιβλίον του Τριωδίου περιέχει και τετραώδια και πλήρεις κανόνας (οκταωδίους ή εννεαωδίους) και στιχηρά ιδιόμελα και προσόμοια και καθίσματα. Εκτός δε του εις αυτό αποκλειστικώς ανήκοντος υμνολογικού υλικού εις το Τριώδιον περιέχονται και ύμνοι εκ της Παρακλητικής: θεοτοκία μετά τα καθίσματα, μαρτυρικά και θεοτοκία μετά τα ιδιόμελα των ασποστίχων Εσπερινού και Όρθρου. Εις το τέλος δε αυτού επισυνάπτονται εν είδει παραρτήματος ύμνοι κατ' ήχον, εκ της Παρακλητικής και πάλιν ειλημμένοι· είναι δε ούτοι: στιχηρά κατανυκτικά δια τους Εσπερινούς των Κυριακών της Μ. Τεσσαρακοστής· καθίσματα δια την α΄ στιχολογίαν του Όρθρου των πέντε ημερών της εβδομάδος και μαρτυρικά, λεγόμενα αντί κοντακίου μετά την ς' ωδήν· στιχηρά μαρτυρικά μετά νεκρωσίμου δοξαστικού και του α΄ θεοτοκίου εκάστου ήχου δια τους Εσπερινούς των Παρασκευών· καθίσματα μαρτυρικά μετά νεκρωσίμου και θεοτοκίου δια την α΄ στιχολογίαν του Όρθρου των Σαββάτων· στιχηρά μαρτυρικά μετά νεκρωσίμου δοξαστικού και θεοτοκίου δια τους αίνους των Σαββάτων· και νεκρώσιμα στιχηρά προσόμοια δια τα απόστιχα των Σαββάτων.
Υπό την σημερινήν του μοφήν το Τριώδιον είναι κατά το μεγαλύτερον αυτού μέρος έργον των αδελφών Θεοδώρου και Ιωσήφ των Στουδιτών (η΄-θ΄ αι.). Εις αυτούς ανήκουν πάντα τα εσπέρια στιχηρά, τα καθίσματα, τριώδια και τετραώδια των καθημερινών της Τυρινής και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN13Χ19789603151661
ΕκδότηςΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων1094
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας0434-0105
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μπάμπιτ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS