Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ // Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

+
-
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α. ΑΔΩΝΙΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0810-0109
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σκοπός της έρευνας αυτής δεν είναι να τοποθετηθούμε θετικά ή αρνητικά στο φαινόμενο της Ομοφυλοφιλίας αυτό καθ' αυτό, αλλά να διαπιστώσουμε τις απόψεις των ιδίων των αρχαίων Ελλήνων για το ζήτημα.
Ας σημειωθή εδώ, πως εντέχνως διαχέεται η άποψις, ότι τάχα οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν πολύ ανεκτικώτεροι ημών απέναντι σε αυτήν την "συνήθεια" και ότι η ομοφυλοφιλία ήταν μία πράξις όχι μόνον αποδεκτή, αλλά και σχεδόν επιβεβλημένη για κάθε μορφωμένο Έλληνα εκείνης της εποχής.
Οπωσδήποτε η προσπάθεια αυτή ούτε αθώα είναι, ούτε τυχαία. Στα πλαίσια της "Νέας Εποχής" που ζούμε, σχεδόν τα πάντα ευτελίζονται. Κάποιοι λοιπόν θέλοντας να χρησιμοποιήσουν το κλέος και το κύρος του αρχαίου κλασσικού μας πολιτισμού, για να ισχυροποιήσουν τις απόψεις τους, αφήνουν να καλλιεργήται μία τέτοια εικόνα.
Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για να υποστηριχθή η θέσις, ότι η Ομοφυλοφιλία ουδέποτε υπήρξε πράξις αποδεκτή και προβεβλημένη, είναι η εκτεταμένη χρήσις των αρχαίων ελληνικών κειμένων.
Σε κάθε περίπτωσι παρατίθενται τα αποσπάσματα που χρειάζονται, τόσο σε νεοελληνική απόδοσι, όσο και στο αρχαίο ελληνικό κείμενο.
Στο βιβλίο αυτό, χωρίς καμμία απολύτως αμφιβολία, θα διαπιστώσετε, ότι στην αρχαία Ελλάδα την ομοφυλοφιλία την αντιμετώπιζαν, ιδιαιτέρως αρνητικά, αυτή είναι η αλήθεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Κοινωνικός περίγυρος
Σπάρτη - Αθήναι
Η νομοθεσία των Αθηνών για την ομοφυλοφιλία
Εραστής - Ερώμενος
Αγγεία
Μυθολογία
Οι κωμικοί ποιητές
Η γυναικεία ομοφυλοφιλία
Αλκιβιάδης
Αλέξανδρος Γ' ο Μέγας
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603161608
ΕκδότηςΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2002
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0810-0109
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Βιβλιοφάγος, Nikosa97

Κριτικές για το προϊόν

[08/02/2024] sokrates..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
"Ζούμε στην κοινωνία της υπερβολής. Από τη μαζική υστερία κατά των ομοφυλοφίλων, που ίσχυε στην Ευρώπη πριν μερικές δεκαετίες μόλις, πηγαίνουμε στο άλλο άκρο. Στην πλήρη ισοπέδωση των πάντων. Αναλογίζεται άραγε κανείς πόσο καταστρεπτικές συνέπειες έχουν όλες αυτές οι πράξεις μας, σε παραδοσιακούς θεσμούς όπως η οικογένεια.
Τι θα απαντήσει ο συντάκτης του νόμου, που επέτρεψε στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά, όταν μετά από μερικά χρόνια, αυτά τα παιδάκια που θα μεγαλώσουν θα ζητήσουν να γνωρίζουν τον "πατέρα" και την "μητέρα" τους.
Δύναται κανείς να προβλέψη τις συνέπειες στον ψυχισμό τους, όταν θα μάθουν την αλήθεια. Όχι. Το μόνον που αυτήν τη στιγμή τους ενδιαφέρει είναι να γκρεμίσουν τάχα κάποια "ταμπού", ωρισμένες "παρωχημένες" απόψεις. Σε όλα τα πράγματα όμως υπάρχουν και όρια, και όταν διαπράττης ύβρεις, νομοτελειακά ακολουθεί η Νέμεσις."
Ένα εξαιρετικό βιβλίο που κυκλοφορεί 22 χρόνια και ουδείς μπόρεσε να το αντικρούσει. Επειδή ως κοινωνία έχουμε δεί πολλά ευτράπελα να συμβαίνουν, εύχομαι να μη δω και τον συγγραφέα να προσπαθεί να αποδομήσει το βιβλίο του.
[15/11/2022] alejandrinos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο εξαιρετικό που βασίζεται στη στέρεη βάση των πηγών της Αρχαιοελληνικής Γραμματείας και αποδεικνύει με ατράνταχτα στοιχεία πως η ομοφυλοφιλία δε ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα. Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει σε κείμενα της Μυθολογίας, του Αισώπου "Ζευς και αισχύνη" (που κάποιες εκδόσεις "ξεχνούν" να συμπεριλάβουν στην έκδοση αυτό το μύθο) αλλά και στους γίγαντες της παγκόσμιας διανόησης, Πλάτων, Ξενοφών, Δημοσθένης, Πλούταρχος κλπ πως όσοι υποστηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα ψεύδονται ασυστόλως. Παρακολουθούμε στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και στα πράβδα fm αξιολύπητους δημοσιογράφους και πολιτικάντηδες που δεν γνωρίζουν Αρχαία Ελληνικά, ούτε καθαρεύουσα, ούτε δημοτική αλλά σε γλώσσα δημοτικιάς (κερδάμε σύντροφοι) να μας εξηγούν τι εννοεί κάποιος αρχαίος φιλόσοφος. Επίσης μας παραπέμπουν σε ξένους συγγραφείς οι οποίοι Άγγλοι, Γάλλοι κλπ δε διαθέτουν στις πάμφτωχες γλώσσες τους, τους ειδικούς όρους "παιδεραστής, εραστής, ερώμενος" και έτσι τους ταυτίζουν με την ομοφυλοφιλία. Ο συγγραφέας με νηφάλιο τρόπο και χωρίς περιθώρια αντίδρασης αποδεικνύει ότι η ομοφυλοφιλία δεν ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα.
[04/01/2016] Βιβλιοφάγος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αν και ο συγγραφεας μου ειναι ιδιαιτερα αντιπαθης, το βιβλιο ειναι μια σοβαρη και τεκμηριωμενη μελετη σχετικα με την ομοφυλοφιλια στην αρχαια Ελλαδα, κανοντας εκτενη χρηση αρχαιοελληνικων κειμενων(πρωτοτυπο και μεταφραση με ακριβεις παραπομπες)και θετοντας το ζητημα στην ορθη διασταση! Δηλαδη δεν εξεταζει αν υπηρχε η δεν υπηρχε ομοφυλοφιλια(διοτι προφανως υπηρχε παντου και παντα), αλλα κατα ποσο η σεξουαλικη πραξη μεταξυ ανδρων ηταν η δεν ηταν ηθικα η/και νομικα καταδικαστεα! Αυτο που προκυπτει απο τα κειμενα, ειναι οτι σαφως και ηταν καταδικαστεα στην Αθηνα και την Σπαρτη. Επισης θετει στην ορθη του διασταση, το ζητημα της παιδεραστιας και τη σχεση "εραστη-ερωμενου" οπου φαινεται η παιδαγωγικη υφη αυτου του ειδους της ιδιομορφης σχεσης. Αρνητικα για το βιβλιο, μπορω να εντοπισω δυο, που προκυπτουν απο τη γνωστη "ελληνολατρεια" του συγγραφεα. Το πρωτο ειναι οτι βιαζεται να απορριψει ως "αοριστες" τις αναφορες αρχαιων πηγων για την ομοφυλοφιλια σε περιοχες πλην Αθηνας-Σπαρτης. Ειναι γεγονος οτι δεν εχουμε πολυ συγκεκριμενα στοιχεια σχετικα με αλλες περιοχες πλην των δυο παραπανω, αλλα γεγονος ειναι επισης οτι τοσο ο Ξενοφων στη "Λακεδαιμονιων Πολιτεια", οσο και ο Αριστοτελης στα "Πολιτικα", ξεκαθαρα λενε οτι στη Βοιωτια, την Ηλεια και την Κρητη, η ομοφυλοφιλια ηταν ανεκτη. Το δευτερο αρνητικο, ειναι οτι προσπερνα το πασιφανες γεγονος(για οσους εχουν μελετησει τα αρχαια κειμενα), οτι παρολο που η σχεση "εραστη-ερωμενου" ηταν καθαρα παιδαγωγικη στην ιδεατη της μορφη, προφανως και διαφοροι επιδοξοι εραστες με προσχημα την παιδαγωγικη φυση της σχεσης, επεδιωκαν και αλλου ειδους οφελη(αλλιως, ποιο το νοημα αναφορων περι ζηλειας και ελλειψης υπνου διοτι σκεφτεται τον ερωμενο κλπ κλπ;). Αξιολογο βιβλιο οπως και να'χει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: ΜΗΔΕΙΑ - ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ - ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ - ΕΚΑΒΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS