Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.10 ΔΙΟΔΩΡΟΥ ΣΙΚΕΛΙΩΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ / Σ

ΔΙΟΔΩΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ, ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΑΚΟΥ

+
-
ΔΙΟΔΩΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0810-0187
Τιμή Έκδοσης
€13.84
Τιμή Πολιτείας
€9.69
(-30%)
Κερδίζετε €4.15


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

O δέκατος τόμος περιλαμβάνει τη συνέχεια και το τέλος του ΙΓ' βιβλίου της " ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ " του Διόδωρου Σικελιώτου, ήτοι τα κεφάλαια 79-114 και ένα τμήμα του ΙΔ' βιβλίου μέχρι το 37ο κεφάλαιο.
Στο υπόλοιπο τμήμα του ΙΓ' βιβλίου περιλαμβάνεται η συνέχεια και το τέλος της ναυμαχίας των Αργινουσών, η εκστρατεία των Καρχηδονίων κατά του Ακράγαντος, τον οποίον πολιορκούν με 300.000 άνδρες. Σε βοήθεια της ευημερούσης ελληνικής πόλεως σπεύδουν οι Συρακόσιοι, οι οποίοι σε μία σύγκρουσι φονεύουν από τον εχθρικό στρατό 6.000 άνδρες. Οι Ακραγαντίνοι, λόγω ελλείψεως τροφίμων, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλι τους, την οποία καταλαμβάνουν και καταστρέφουν οι Καρχηδόνιοι, ενώ στις Συρακούσες γίνεται τύραννος ο Διονύσιος, ο οποίος κυριαρχεί εν συνεχεία στο πολιτικό προσκήνιο της ελληνικής μεγαλονήσου. Στην βόρειο Ελλάδα (Θρακική χερσόνησος) οι Αθηναίοι υφίστανται συντριπτική ήττα στους Αιγός ποταμούς και εν συνεχεία οι Λακεδαιμόνιοι πολιορκούν την Αθήνα και την καταλαμβάνουν. Στην Σικελία τερματίζεται ο Καρχηδονικός πόλεμος, κατόπιν μιας επιδημίας.
Στο τμήμα του ΙΔ' βιβλίου, που υπάρχει σε αυτόν τον τόμο, εξιστορούνται η εγκαθίδρυσις της τυραννίας των τριάκοντα στην Αθήνα, ο θάνατος του Αλκιβιάδου στην Μ. Ασία, η τυραννία του Κλεάρχου στο Βυζάντιο, η Κύρου Ανάβασις και η Κάθοδος των Μυρίων από τον Ξενοφώντα, ο πόλεμος μεταξύ Λακεδαιμονίων και Ηλείων και η εκστρατεία των Λακεδαιμονίων υπό τον Θίβρωνα στην Μ. Ασία. Επίσης περιλαμβάνεται ο βίος και η "πολιτεία" του Διονυσίου του Α', της δευτέρας, μετά τους Καρχηδονίους, "πληγής" της Σικελίας, καθώς και ο θάνατος του Σωκράτους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603162339
ΕκδότηςΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0810-0187
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

gray_slave, makou, s.sakkis, Ηλιάνα7

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΤΡΟΜΠΕΤΑ
KAY JACKIE
€17.25 €6.04
(-65%)
Κερδίζετε €11.21

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS