Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ζ΄Τ. ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ( ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ /ΣΕΙΡΑ )

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0810-0310
Τιμή Έκδοσης
€13.78
Τιμή Πολιτείας
€9.65
(-30%)
Κερδίζετε €4.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Λουκιανός, ο περιώνυμος ρήτωρ και συγγραφεύς, που "είχε για επάγγελμά του την κοροϊδία" όπως έγραψαν γι' αυτόν, γεννήθηκε στα Σαμόσατα της Κομμαγηνής το 120 μ.Χ. Γνώρισε την Ελληνική όχι στην αγκαλιά της μητέρας του, αλλά στο σχολείο, μέσα από τα βιβλία. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνη εξαίρετος ρήτωρ και να τηρήση στο λόγο του το μέτρο μεταξύ της καθαρογλωσσίας και της χυδαιότητος. Το ελκυστικώτατο γλωσσικό του ύφος, η οξύνοιά του και το απαράμιλλο φιλοσκώμμον πνεύμα του, τον κάνουν ακόμα και σήμερα δημοφιλέστατο, όπως και στα χρόνια των Αντωνίνων. Με τα έργα του μας προσφέρει μια δροσερή εικόνα της εποχής του, ιδωμένης τις περισσότερες φορές μέσα από ένα πρίσμα ανηλεώς σατιρικό, χωρίς να παύη να αποτελεί και σημαντική πηγή για ορισμένες εκφάνσεις του βίου κατά τον 2ον αιώνα. Πάνω απ' όλα, όμως, δεν σταματά να μας δείχνει τον δρόμο προς την πραγματική ουσία της Ελληνικής Παιδείας, πέρα από κάθε υπερβολή και απειροκαλία.
Ο έβδομος τόμος περιλαμβάνει τον "Λεξιφάνη", που είναι ένας κωμικός διάλογος, στον οποίο σατιρίζονται οι υπεραττικιστές, που χρησιμοποιούσαν σπανιώτατες και παράξενες λέξεις χωρίς να δίνουν ανάλογο βάρος και στο περιεχόμενο των γραπτών τους. Στον "Ευνούχο" ο Λουκιανός διακωμωδεί πάλι τους φιλοσόφους μέσα από τον λυσσώδη αγώνα δύο εξ αυτών για ένα χρηματικό έπαθλο. Στον "Βίο του Δημώνακτος", την μοναδική πηγή μας για τον φιλόσοφο της εποχής του Σαμοσατέως, περιγράφεται εξιδανικευμένα η ζωή και το έργο του. Τα έργα "Περί της αστρολογίης", μια πραγματεία για την αστρολογία σε ιωνική διάλεκτο, "Έρωτες", ένας ρητορικός αγώνας σχετικά με τον έρωτα προς τους παίδες και τις γυναίκες, "Εικόνες" και "Υπέρ των εικόνων", δύο εγκώμια προς την Πάνθεια, την ερωμένη του συναυτοκράτορος Λευκίου Ουήρου, είναι έργα που θεωρούνται ψευδεπίγραφα, δεν γράφθηκαν δηλαδή από τον Λουκιανό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Λεξιφάνης
Ευνούχος
Περί της Αστρολογίης
Δημώνακτος βίος
Έρωτες
Εικόνες
Υπέρ των εικόνων
Λεπτομέρειες
ISBN139789603163213
ΕκδότηςΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΝΔΥΛΑΚΗΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0810-0310
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
CARLAN AUDREY
€16.60 €6.64
(-60%)
Κερδίζετε €9.96
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ
ΓΟΛΟΣΟΒΚΕΡ ΙΑΚΩΒΟΣ
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS