Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.11 ΔΙΟΔΩΡΟΥ ΣΙΚΕΛΙΩΤΟΥ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ( ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΔΙΟΔΩΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΒΙΒΛΙΟΝ ΙΔ΄)

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΤΥΡΑΝΝΟΥ ΤΩΝ ΣΥΡΑΚΟΣΙΩΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΥΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ-ΑΝΤΑΛΚΙΔΕΙΟΣ ΕΙΡΗΝΗ - ΕΝΑΡΞΙΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

+
-
ΔΙΟΔΩΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0810-0266
Τιμή Έκδοσης
€13.78
Τιμή Πολιτείας
€9.65
(-30%)
Κερδίζετε €4.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο πόλεμος μεταξύ του Διονυσίου και των Καρχηδονίων ξεκίνησε για λόγους γοήτρου και ισχύος. Η τυραννία του Διονυσίου οδηγούσε πολλές ελληνικές πόλεις σε συμμαχία με τους Καρχηδονίους. Επίσης ο Διονύσιος ανησυχούσε και φοβόταν πως η παρατεταμένη περίοδος ειρήνης θα έδινε την ευκαιρία στους αντιφρονούντες να ξεσηκωθούν. Μετά από εκτεταμένη περίοδο προετοιμασίας, ξεκινούν οι συγκρούσεις που καταλήγουν σε ήττα των Καρχηδονίων και συμφωνία ανακωχής με τον Διονύσιο. Ο Μάγων, στρατηγός των Καρχηδονίων, προσπαθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και κατορθώνει την σύναψι ειρήνης με καλύτερους όρους. Ο Διονύσιος συνεχίζει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Ιταλίας και του Ρηγίου, το οποίο πολιορκεί επί έντεκα μήνες και τέλος καταλαμβάνει.
Στην Ασία, οι επιχειρήσεις των Λακεδαιμονίων στέφονται με επιτυχία. Στον ελλαδικό χώρο πόλεις συσπειρώνονται εναντίον των Λακεδαιμονίων και συγκροτούν κοινό Συμβούλιο στην Κόρινθο. Σημειώνονται πολλές αναταραχές με αμφίρροπο αποτέλεσμα. Οι Λακεδαιμόνιοι υπό την πίεσι των δύο μετώπων υπογράφουν το 371 π.Χ. την Ανταλκίδειο Ειρήνη με τον Αρταξέρξη. Ο Αρταξέρξης είναι πλέον ελεύθερος να ανταποκριθεί στην πρόσκλησι των Κυπριακών πόλεων εναντίον του Ευαγόρα.
Ο Ευαγόρας ο Σαλαμίνιος, Κύπριος ευγενής, εξεδίωξε τον άρχοντα της πόλεως Σαλαμίνας και κατέλαβε την εξουσία. Επειδή όμως προσπάθησε να κυριαρχήσει και στις άλλες πόλεις, οι κάτοικοί τους ζητούν βοήθεια από τον Αρταξέρξη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603163572
ΕκδότηςΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΕπιμέλειαΚΟΥΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας0810-0266
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

gray_slave, makou, s.sakkis, Ηλιάνα7

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
WELLMER ALBRECHT
€21.20 €8.48
(-60%)
Κερδίζετε €12.72
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
€10.90 €5.45
(-50%)
Κερδίζετε €5.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS