Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Γ΄Τ. ΞΕΝΟΦΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ // ΒΙΒΛΙΑ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ (ΚΕΦ.

ΞΕΝΟΦΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΒΙΒΛΙΑ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ (ΚΕΦ. Ι-ΙΙΙ)

+
-
ΞΕΝΟΦΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 0810-0376
Τιμή Έκδοσης
€13.78
Τιμή Πολιτείας
€9.65
(-30%)
Κερδίζετε €4.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα «Ελληνικά» αποτελούνται από επτά βιβλία. Ο Ξενοφών ιστορεί σ' αυτά την συνέχεια του Πελοποννησιακού πολέμου, από το 411, οπότε την διέκοψε ο Θουκυδίδης, και κατόπιν εξακολουθεί την εξιστόρησι των σημαντικωτέρων γεγονότων της Ελλάδος και φθάνει χρονικώς ως την μάχη της Μαντινείας, το 362 π.Χ., κατά την οποία εφονεύθη ο Επαμεινώνδας και κατέρρευσε ταυτοχρόνως η ηγεμονία των Θηβαίων, που διήρκεσε επί εννέα μόνον έτη (371 -362).
Σε αυτόν τον τόμο περιλαμβάνονται το Ε' βιβλίο των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ» του Ξενοφώντος και τα τρία πρώτα κεφάλαια του ΣΤ' βιβλίου.
Στο Ε' βιβλίο περιλαμβάνονται τα αφορώντα στην επονείδιστο Ανταλκίδειο ειρήνη, στον πόλεμο των Λακεδαιμονίων κατά της Ολύνθου, στην πολιορκία του Φλειούντος και στην απελευθέρωσι των Θηβών. Επίσης εξιστορείται η απόπειρα του Σφοδρία να κυριεύση τον Πειραιά, η ήττα των Λακεδαιμονίων από τον Χαβρία και η ανάκτησις της Κερκύρας δια των δυνάμεων του Τιμοθέου.
Στα τρία πρώτα κεφάλαια του ΣΤ' βιβλίου περιλαμβάνεται η αποστολή του Φαρσαλίου Πολυδάμαντος στην Σπάρτη για την παροχή βοηθείας στην Φάρσαλο προς αντιμετώπισι της αυξανομένης δυνάμεως του τυράννου των Φερών Ιάσονος, η ανάδειξις του τελευταίου σε ταγό των Θεσσαλών, η ήττα των Λακεδαιμονίων από τους Κερκυραίους, οι επιχειρήσεις του Αθηναϊκού στόλου υπό τον Ιφικράτη κατά των Λακεδαιμονίων και των συμμάχων τους και η αποστολή αντιπροσώπων των Ελληνικών πόλεων στην Σπάρτη - πλην των Θηβαίων - για συνθηκολόγησι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603164029
ΕκδότηςΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων174
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕπιμέλειαΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΧΛΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
Κωδικός Πολιτείας0810-0376
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€15.00 €3.75
(-75%)
Κερδίζετε €11.25
Νανά
ZOLA EMILE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS