Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Δ΄Τ. ΞΕΝΟΦΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ // ΒΙΒΛΙΟΝ ΣΤ΄ (ΚΕΦ. IV-Τ

ΞΕΝΟΦΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΒΙΒΛΙΟΝ ΣΤ΄ (ΚΕΦ. IV-ΤΕΛΟΣ) - ΒΙΒΛΙΟΝ Ζ΄

+
-
ΞΕΝΟΦΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 0810-0377
Τιμή Έκδοσης
€13.78
Τιμή Πολιτείας
€9.65
(-30%)
Κερδίζετε €4.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα «Ελληνικά» αποτελούνται από επτά βιβλία. Ο Ξενοφών ιστορεί σ' αυτά την συνέχεια του Πελοποννησιακού πολέμου, από το 411, οπότε την διέκοψε ο Θουκυδίδης, και κατόπιν εξακολουθεί την εξιστόρησι των σημαντικωτέρων γεγονότων της Ελλάδος και φθάνει χρονικώς ως την μάχη της Μαντινείας, το 362 π.Χ., κατά την οποία εφονεύθη ο Επαμεινώνδας και κατέρρευσε ταυτοχρόνως η ηγεμονία των Θηβαίων, που διήρκεσε επί εννέα μόνον έτη (371 -362).
Σε αυτόν τον τόμο περιλαμβάνονται τα υπόλοιπα κεφάλαια του ΣΤ' βιβλίου των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ» του Ξενοφώντος καθώς και το Ζ' βιβλίο.
Ειδικώτερα στο υπόλοιπο τμήμα του ΣΤ' κεφαλαίου ο Ξενοφών εξιστορεί την εισβολή του Κλεομβρότου στην Βοιωτία και την ήττα στα Λεύκτρα (371 π.Χ.), την δολοφονία του ταγού των Θεσσαλών Ιάσονος, την ανοικοδόμησι της Μαντινείας από τους κατοίκους της και την εισβολή του Επαμεινώνδου στην Πελοπόννησο, την αποστολή του Ιφικράτους από τους Αθηναίους προς βοήθεια των Λακεδαιμονίων και την αποχώρησι Αθηναίων και Θηβαίων από την Πελοπόννησο.
Στο Ζ' βιβλίο εξιστορείται η εξέγερσις των Αρκάδων και η κατατρόπωσίς τους από τον Αρχίδαμο στην λεγομένη "άδακρυν μάχην", οι επιχειρήσεις Αργείων και Αρκάδων κατά του Φλειούντος, η επαναφορά των εξορίστων Σικυωνίων από τον Στυμφάλιο Αινέα, η συμμαχία Κορινθίων και Θηβαίων, η ήττα του Αρχιδάμου από τους Αρκάδες, η εισβολή του Επαμεινώνδου στην Πελοπόννησο και η μάχη της Μαντινείας (362 π.Χ.) όπου φονεύεται ο περίφημος Θηβαίος ηγέτης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603164036
ΕκδότηςΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων182
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕπιμέλειαΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΧΛΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
Κωδικός Πολιτείας0810-0377
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ Α. ΚΩΣΤΑΣ
€6.04 €2.11
(-65%)
Κερδίζετε €3.93
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
TITMUSS CHRISTOPHER
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS