Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΩΝ Γ΄ - ΘΑΛΕΙΑ ( ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ /ΣΕΙ

ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΕΩΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ, ΒΙΒΛΙΟΝ Γ'

ΘΑΛΕΙΑ

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0810-0327
Τιμή Έκδοσης
€13.84
Τιμή Πολιτείας
€9.69
(-30%)
Κερδίζετε €4.15


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Καμβύσης εκστρατεύει κατά της Αιγύπτου. Με την βοήθεια των Αράβων διασχίζει την άνυδρη έρημο και κατά την πρώτη μάχη στο στόμιο του Νείλου Πηλούσιον νικά στους Αιγυπτίους. Μετά πολιορκεί και κυριεύει την Μέμφιν. Αυτοκτονεί ο Αιγύπτιος βασιλιάς Ψαμμήνιτος. Η εκστρατεία του Καμβύση κατά των Καρχηδονίων, των Αμμωνίων και των Αιθιόπων. Η νήσος των μακάρων. Ο Καμβύσης παραφρονεί. Σκοτώνει τον αδελφό του Σμέρδιν και την αδελφή και σύζυγό του. Μολύνει και καταστρέφει ναούς και αγάλματα Αιγυπτίων θεών.
Σαμιακά: Η ιστορία της Σάμου και του τυράννου αυτής Πολυκράτους. Οι Κορίνθιοι εκστρατεύουν κατά της Σάμου. Ο τύραννος της Κορίνθου Περίανδρος και η αποτυχημένη πολιορκία της Σάμου. Τα αξιομνημόνευτα δημόσια έργα των Σαμίων Ευπαλίνου (η σήραγξ) και του Ροίκου (το Ηραίον).
Οι Μάγοι αδελφοί Παταζείθης και Σμέρδις επαναστατούν και ο Σμέρδις σφετερίζεται τον βασιλικό θρόνο του Καμβύση. Ο Καμβύσης πεθαίνει ύστερα από τυχαίο αυτοτραυματισμό και επτά Πέρσες αξιωματούχοι συνωμοτούν, εκθρονίζουν τον Μάγο Σμέρδιν και ο Δαρείος γίνεται βασιλιάς. Ο Δαρείος διαιρεί την επικράτειά του σε είκοσι σατραπείες και κατανέμει τα φορολογικά βάρη.
Ο χρυσός της Ινδίας και οι τρόποι συλλογής του. Η Αραβία και τα αρωματικά της φυτά. Η Αιθιοπία. Η Ευρώπη και τα όριά της. Η πεδιάδα των Χορασμίων στην Ασία.Το δραματικό επεισόδιο με την γυναίκα του Ινταφρένους.
Ο Οροίτης εξοντώνει τον Πολυκράτη, αλλά βρίσκει οικτρό θάνατο από τον Δαρείο. Ο ιατρός Δημοκήδης και οι περιπέτειές του με τον Δαρείο και την Άτοσσα . Ο Οτάνης με εντολή του Δαρείου καταλαμβάνει την Σάμο και επαναφέρει στην εξουσία τον αδελφό του Πολυκράτους Συλοσώντα, εκτοπίζοντας τον σφετεριστή Μαιάνδριο. Οι Βαβυλώνιοι επαναστατούν κατά του Δαρείου, αλλά υποτάσσονται εκ νέου στους Πέρσες με το αποκρουστικό τέχνασμα του Ζωπύρου. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603164395
ΕκδότηςΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων184
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΕπιμέλειαΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0810-0327
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

titiki2109, gelin71, cvstiana, makou, Nefeli Karapiperi, JimELES, dchalkidis, andreaskos99, irenenostalgia, Twattp

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ
SHEPARD SAM
€13.30 €5.32
(-60%)
Κερδίζετε €7.98
Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS