Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΩΝ Α΄ - ΚΛΕΙΩ ( ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ /ΣΕΙΡ

ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΕΩΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ, ΒΙΒΛΙΟΝ Α'

ΚΛΕΙΩ

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0810-0325
Τιμή Έκδοσης
€13.84
Τιμή Πολιτείας
€9.69
(-30%)
Κερδίζετε €4.15


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η εμφάνισις του Ηροδότου ως ιστορικού στο προσκήνιο του χώρου των γραμμάτων κάθε άλλο παρά αιφνιδίασε. Ήλθε ως φυσική συνέχεια μιας πλειάδας πνευματικών ανθρώπων, οι οποίοι ακούν στο όνομα λογογράφοι και στους οποίους οφείλεται το σημαντικό άλμα από την ποίησι στον πεζό λόγο.
Η πρώτη προσφορά των λογογράφων στην τέχνη του γραπτού λόγου είναι πράγματι η μετασκευή των μύθων των ποιητών σε πεζό λόγο. Η δεύτερη συνίσταται στην ανάμειξι των μύθων με πραγματικά γεγονότα, όπως χρονικά πόλεων και χωρών, γενεαλογίες και κτίσεις πόλεων κ.λπ. Το μειονέκτημα βέβαια ήταν να μη υπάρχουν όρια διακριτά μεταξύ μύθου και πραγματικότητας. Το πρωτοποριακό όμως βήμα είχε συντελεσθή και ήταν ζήτημα χρόνου πλέον να ξεκαθαρίση το τοπίο με την εμφάνισι του Ηροδότου, του Ξενοφώντος και, προπαντός, του Θουκυδίδου.
Το πέρασμα αυτό της ιστορίας από τον εναγκαλισμό μύθου και πραγματικότητας ήταν ένα αναπόφευκτο στάδιο κατά την γένεσι του νέου είδους, καθώς οι πηγές από τις οποίες αντλούσαν οι λογογράφοι, δηλαδή οι προφορικές παραδόσεις των λαών, αλλά και τα αρχεία των ναών και των πόλεων, τις οποίες επισκέπτονταν κατά τις περιηγήσεις τους, συνέχεαν το μυθώδες με το πραγματικό.
Ούτε όμως και οι συγγραφείς επεδίωξαν συστηματικά να απαλλάξουν την αφήγησί τους από τον μύθο, διότι αυτός συγκινούσε το αναγνωστικό κοινό της εποχής τους περισσότερο από τα αληθινά γεγονότα. Έχοντας συνείδησι της λαϊκής αυτής τάσεως ο πρώτος καθαρόαιμος ιστορικός, ο Θουκυδίδης, προβλέπει στην εισαγωγή του ότι το δικό του σύγγραμμα θα είναι "ατερπές εις την ακρόασιν", επειδή του λείπει το μυθικό στοιχείο"! (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603164494
ΕκδότηςΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΕπιμέλειαΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0810-0325
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

titiki2109, gelin71, cvstiana, makou, Nefeli Karapiperi, JimELES, dchalkidis, andreaskos99, irenenostalgia, Twattp, aposdrak

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Τα υπόγεια του Βατικανού (σκληρόδετη έκδοση)
GIDE ANDRE (NOBEL 1947)
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS