Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

+
-
FEYDEAU GEORGES
Κωδ. Πολιτείας: 0080-0588
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Η Σωτηρία του Έρωτα στον "Παράδεισο"»:
Παράδεισος ή Κόλαση;
Το Ξενοδοχείο που δίνει στέγη στον έρωτα είναι γεμάτο φαντάσματα. Αλλά η ιδέα της ελευθερίας είναι ένα φάντασμα που ιντριγκάρει τους χαρακτήρες του έργου, που επιλέγουν να ριψοκινδυνεύσουν και να δοκιμάσουν τα δωμάτια στο Hotel de Libre Echange.
Πάθος ή Απελπισία;
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το πάθος κρύβει το τέρας της απελπισίας και η απελπισία κρύβει τη δυνατότητα του πάθους. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να διαλέξει, αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο, μισοάδειο ή μισογεμάτο με δηλητήριο.
Πίστη στον έρωτα ή απιστία στον γάμο;
Η μονιμότητα στις μέρες μας είναι κάτι δύσκολο, είτε μιλάμε για προσωπικές σχέσεις ή για εργασιακές δημοσιοϋπαλληλικές σχέσεις. Η μόνιμη πίστη στον έρωτα φέρνει μόνιμη απιστία στον γάμο. Αλλά ο γάμος παραμένει μόνιμος. Τελικά μόνο ο έρωτας είναι προσωρινός; Ας ελπίσουμε πως όχι!
Αν δεν θες να πας εκεί που κοιτάς, κοίτα εκεί που θες να πας. Οφείλω να δώσω αισιόδοξες ερμηνείες στα διλήμματα του έργου. Που είναι και δικά μας διλήμματα. Η τέχνη, η φαντασία, η αλήθεια, η φρεσκάδα, αν είναι στόχοι μας ή κομμάτι του τρόπου σκέψης μας, δείχνουν έναν δρόμο. Μας δίνουν έναν σκοπό. Οι χαρακτήρες του έργου γελοιοποιούνται, αλλά ταυτόχρονα γίνονται παραδείγματα προς αποφυγήν.
Η σατιρική διάθεση του συγγραφέα είναι έντονη και πέραν του γαλλικού κειμένου στο οποίο είναι εμφανής, οι μεταγενέστερες αμερικάνικες και αγγλικές εκδοχές προβάλλουν με τον δικό τους τρόπο τη διαχρονικότητα των χαρακτήρων.
Με διάθεση να κρατήσουμε τα στοιχεία της belle epoque, τα προβάλλουμε μέσα από τους σημερινούς κώδικες που μας χαρακτηρίζουν. Προσεγγίζουμε το κείμενο, τους ρόλους, την παράσταση, επιτρέποντας αναχρονιστικά στοιχεία και βρίσκοντας το χιούμορ, ακροβατώντας στο τότε και στο σήμερα. Η ακροβασία έτσι κι αλλιώς είναι η τέχνη που τελειοποιούν οι χαρακτήρες του Φεϋντώ!
Ευχαριστίες λοιπόν, πρώτα από όλα στους ακροβάτες αυτού του έργου, τους ηθοποιούς που δούλεψαν με πίστη πάνω στα τεντωμένα σκοινιά του έργου. Ευχαριστίες και σε όλους τους υπόλοιπους συντελεστές και φίλους που δούλεψαν με μεράκι γι' αυτή τη δουλειά.
Κι επειδή η σωτηρία του έρωτα δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί στον Παράδεισο, ας αρχίσουμε να την ψάχνουμε από αυτήν τη ζωή! Γιάννης Μακρόπουλος (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Η Σωτηρία του Έρωτα στον "Παράδεισο"
Χρονολόγιο
Πράξη Πρώτη
Σκηνές 1η - 12η
Πράξη Δεύτερη
Σκηνές 1η - 16η
Πράξη Τρίτη
Σκηνές 1η - 10η
Βιογραφικά συντελεστών
Λεπτομέρειες
ISBN139789603224785
ΕκδότηςΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΣειράΘΕΑΤΡΟ / ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2014
Αριθμός σελίδων104
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΕΝΤΟ ΖΟΡΖ
Κωδικός Πολιτείας0080-0588
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗ
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
€8.62 €3.45
(-60%)
Κερδίζετε €5.17

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS