Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ - ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΝΤΟΡΙ: Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ - ΜΠΑΪΡΟΝ: ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

+
-
POLIDORI JOHN-WILLIAM, BYRON GEORGE-GORDON (LORD BYRON)
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0181
Τιμή Έκδοσης
€8.79
Τιμή Πολιτείας
€6.15
(-30%)
Κερδίζετε €2.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τον Μάρτιο του 1816 ο φημισμένος ρομαντικός ποιητής Λόρδος Βύρων εγκαταλείπει, μετά από διάφορα σκάνδαλα, την Αγγλία για την Ευρώπη και την Ανατολή με μια τεράστια ταξιδιωτική άμαξα. Τον συνοδεύει ο εικοσαετής άσημος γιατρός J. W. Polidori, ονειροπόλος νέος ιταλοαγγλικής καταγωγής, επιφορτισμένος με τη φροντίδα της υγείας του ποιητή από τη μια, και πιθανότητα με τη συγγραφή ενός ημερολόγίου του ταξιδιού που φαίνεται να του ανέθεσε ο Λονδρέζος εκδότης του Βύρωνα.
Στη Γενεύη θα συναντήσουν τους Shelley και, μετά από διάφορες αναγνώσεις ιστοριών με φαντάσματα το βροχερό εκείνο καλοκαίρι, αποφασίζουν, με την προτροπή του Βύρωνα, να συγγράψουν από μία ιστορία τρόμου. Αποτέλεσμα ο Φράνκενστάιν της Μαίρης Σέλλεϋ (1818) και οι δύο νουβέλες του παρόντος τόμου (1819). Η πρώτη απ' αυτές, ο "Ο Βρυκόλακας", αμφιλεγομένης για πολύ καιρό πατρότητας, έγινε ανάρπαστη, σημειώνοντας την ίδια χρονιά πέντε εκδόσεις στην Αγγλία, δύο στην Αμερική και δύο στη Γαλλία.
Στα περίχωρα της προεπαναστατικής Αθήνας, ο Polidori παρουσιάζει τον Βύρωνα, τον σχεδόν εθνικό μας ήρωα, ως βρυκόλακα που προορίζεται να μεταφέρει το μίασμα στην αγγλική κοινωνία. Ο λόρδος Βύρων είχε ήδη πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Ανατολή, περνώντας από την Ελλάδα, το 1809-1811. Έμελλε, ως θερμός φιλέλληνας, να επανέλθει, για να βρει πρόωρο θάνατο στο Μεσολόγγι, το 1824, σε ηλικία τριανταέξι ετών. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE VAMPYRE - A FRAGMENT
ISBN139789603251088
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 1994
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις19x12
ΠρόλογοςΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΛΙΑΝ
ΜετάφρασηΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΛΙΑΝ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΟΛΙΝΤΟΡΙ ΤΖΟΝ-ΓΟΥΙΛΙΑΜ, ΜΠΑΙΡΟΝ ΤΖΟΡΤΖ-ΓΚΟΡΝΤΟΝ (ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ)
Κωδικός Πολιτείας0020-0181
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fryne, mercuryvamp, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Christos Kitsos, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[12/07/2018] naiame.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Εξαιρετικό με κατατοπιστικές σημειώσεις του μεταφραστή και πολύ ενδιαφέρουσα Εισαγωγή, η οποία εμπεριέχει βιογραφικά στοιχεία γαι τους συγγραφείς και ιστορικά στοιχεία για τον τρόπο σύλληψης της ιδέας τους.
[14/04/2014] Magda1990.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
The Vampyre by Polidori είναι μια εξαιρετική μικρή ιστορία η οποία για τα δεδομένα της εποχής σίγουρα φάνταζε πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα. Γρήγορη πλοκή χωρις να χρονοτριβει, ο συγραφέας μας παρουσιάζει την "γέννηση" του βρυκόλακα και των ιστοριών του. Ένα είδος ( romantic vampire genre of fantasy fiction )και ένα περιεχόμενο που έγινε αρκετά δημοφιλές στα μετέπειτα χρόνια. Μακάβριο και σκοτείνο, κρατάει τα πρωτία στην δημιουργία ενός απόλυτα αιμοβόρου πλάσματος - που δεν λαμπιρίζει στον ηλιο!! Έμπνευση για πολλους μετέπειτα συγραφείς όπως το πασίγνωστο βιβλίο του Bram Stoker "Dracula" και το έπος της σύγχρονής μας συγγραφέας Anne Rice "The Vampire Chronicles". Θεωρώ οτι αξίζει να διαβαστεί λόγο της κλασσικότητας του. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική - σκεφτόμενοι πάντα & την εποχή που γράφτηκε 1819. Επίσης ενδιαφέρουσα ιστορία και του Lord Byron η οποία έχει πάρα πολλά κοινά με την πρώτη. Εκείνη την νύχτα γράφτηκαν μερικά απο τα πιο σημαντικά έργα του είδους. Τέλος, η συγκεκριμένη έκδοση είναι πανέμορφη για τους λάτρεις του παλιού βιβλίου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS