Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ

Η ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ

ELLROY JAMES
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0169




Παρουσίαση

Στις 15 Ιανουαρίου του 1947, σε μια αλάνα του Λος Άντζελες ανακαλύπτεται το γυμνό και τεμαχισμένο πτώμα μιας όμορφης 23χρονης κοπέλας, της Μπέττυ Σορτ, με το παρατσούκλι η «Μαύρη Ντάλια», από τη συνήθειά της να ντύνεται στα μαύρα. Ο φόνος της προκαλεί ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωποκυνηγητά στην ιστορία της Καλιφόρνιας.
Στην έρευνα συμμετέχουν δύο αστυνομικοί πρώην μποξέρ: ο Μπάκυ Μπλάιχερτ και ο Λη Μπλανσάρ, συνάδελφοι, φίλοι και αντίπαλοι στον έρωτα με την ίδια γυναίκα. Και οι δύο αποκτούν μια εμμονή με την Ντάλια - οδηγημένοι από σκοτεινές ανάγκες να μάθουν το καθετί για τη ζωή της, να συλλάβουν τον διεστραμμένο δολοφόνο της, να κατακτήσουν τη γυναίκα ακόμα και στο θάνατό της. Η αναζήτησή τους θα τους οδηγήσει σ’ ένα κολασμένο ταξίδι στο μεταπολεμικό Χόλλυγουντ, στην καρδιά της ταραχώδους ζωής του πεθαμένου κοριτσιού, πέρα από τα όρια της δικιάς τους ψυχής - σε μια περιοχή απόλυτης τρέλας.
Σαράντα χρόνια αργότερα, ο Τζέημς Ελλρόυ ενδιαφέρεται για την περίπτωση της Μπέττυ Σορτ και δίνει μία μυθιστορηματική λύση που την αφιερώνει στην ίδια του τη μητέρα, η οποία δολοφονήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1958.
Στη νέα του κατάδυση στην κόλαση του Λος Άντζελες, ο Ελλρόυ εξορκίζει το ίδιο του το παρελθόν και μας δίνει το πιο ισχυρό του μυθιστόρημα. Το βιβλίο αυτό τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του σύγχρονου μαύρου μυθιστορήματος. Κατά πολλούς η «Μαύρη Ντάλια» υπήρξε το σημαντικότερο «νουάρ» μυθιστόρημα της δεκαετίας του '80. Η μετάφραση είναι του Ανδρέα Αποστολίδη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Η Μαύρη Ντάλια είναι ένα αριστούργημα και η καλύτερη δουλειά του Ελλρόυ, μέχρι σήμερα. Χαρακτήρες που ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και τρυπώνουν στην ψυχή σου, μια πλοκή που αναδιπλώνεται υπέροχα, χωρίς ποτέ να χάνει την πειστικότητά της, η αθέατη πλευρά της αστυνομικής έρευνας, ο τρόμος που σου κόβει την ανάσα, κι όλ' αυτά σ' έναν όμορφα σκοτεινό, κυκλοθυμικό ρυθμό της τζαζ στο Λος Άντζελες του '40. Το απόλυτο νουάρ μυθιστόρημα". (JONATHAN KELLERMAN)
"Πρόζα υψηλής έντασης. Αν τη διαβάσεις δυνατά, τα ποτήρια του κρασιού σου θα ραγίσουν". (ELMORE LEONARD)
"Δεν ξέρω για τον προηγούμενο ή τον επόμενο χρόνο, αλλά το αστυνομικό αυτής της χρονιάς, που όλοι οι συγγραφείς του είδους θα ήθελαν για δικό τους, είναι η "Μαύρη Ντάλια". (HARLAN ELLISON)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE BLACK DAHLIA
ISBN139789603251774
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων472
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΛΡΟΙ ΤΖΕΙΜΣ
Κωδικός Πολιτείας0020-0169
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Petrosar

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

lousk, john83, ΔΕΜΟΙΡΗΣ, boudas, georgiaso, jasons, nbakoul, luigi, xrysafis, dimitris917, stalitsa_, maria_D, AnastaSea, marria8, sakoulios, andreas petrakis, tim8, Lafazanos, spyK, ange

Κριτικές για το προϊόν

[11/09/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η μεταπολεμική σήψη της αμερικάνικης κοινωνίας περιγράφεται ανάγλυφα από τον Ελρόι σε ένα από τα καλύτερα αστυνομικά που έχω διαβάσει ποτέ. Καταπληκτικό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
MARIAS JAVIER
€15.33 €6.90
(-55%)
Κερδίζετε €8.43
ΕΠΙΓΝΩΣΗ
SIEGEL J. DANIEL
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS