Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

"ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΕΞΙ ΙΝΔΙΚΕΣ ΙΣΤΟ

"ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΕΞΙ ΙΝΔΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

KIPLING RUDYARD (NOBEL 1907)
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0183




Παρουσίαση

Ο ΚΙΠΛΙΝΓΚ, μέσα στο σκηνικό της ζωής στην Ινδία, με τον τρόπο που ένας Άγγλος μπορούσε να την παρατηρήσει, γράφει τα διηγήματά του σε μια γλώσσα άμεση και δυναμική, πού τη διανθίζει η αργκό του βρετανικού στρατού. Ο συγγραφέας αποκαλύπτει την οξυδερκή παρατηρητικότητά του, ένα εφευρετικό πνεύμα και μια ιδιόμορφη ικανότητα να ζωγραφίζει ζωντανά τους χαρακτήρες του. Η βιωμένη λεπτομέρεια, η αφήγηση του ανεκδότου το βράδυ μέσα στη σκηνή, κρατούν όλη τη γοητεία τους χάρη σ' αυτόν τον κοφτερό και γρήγορο τόνο κι αυτόν το ρεαλισμό πού προμηνύει τον Stephen Crane και τον Χέμινγκουεϋ.
Στον τόμο, που μετέφρασε αριστοτεχνικά το 1950 ο μεγάλος πεζογράφος Κοσμάς Πολίτης, περιέχονται η κλασική νουβέλα του Κίπλινγκ "Το ωραιότερο διήγημα του κόσμου ", καθώς και έξι θαυμάσιες ιστορίες με θέματα από την Ινδία: "Το τέλος του δρόμου", "Η πολιτεία της τρομαχτικής νύχτας", "Στο σπίτι του Σουντχού", "Χωρίς την ευλογία της εκκλησίας", "Ο γυρισμός του Ίμρεϋ" και "Ένας νεαρούλης". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Από λογοτεχνική σκοπιά, ο Κίπλινγκ είναι μια ιδιοφυΐα πού δεν τον απασχολεί το να μιλήσει καλά. Από τη σκοπιά της ζωής, ο Κίπλινγκ είναι ένας "ρεπόρτερ" πού γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν την πραγματικότητα της καθημερινότητας. Ο Ντίκενς γνωρίζει τις φαινομενικές όψεις και την κωμωδία. Ο Κίπλινγκ γνωρίζει την ουσία και το βάθος. Είναι αυθεντία στα δευτερεύοντα ζητήματα και ανακάλυψε συναρπαστικά πράγματα μέσα απ' την κλειδαρότρυπα. Τα έργα του είναι αληθινά αριστουργήματα". (OSCAR WILDE)

"Ένας γεννημένος συγγραφέας, μαθημένος να σέβεται τον άγραφο νόμο, βρίσκεται ανακατεμένος από πολύ νεαρή ηλικία στην Ινδία με τη ζωή των ανθρώπων της δράσης και των ιθαγενών. Στις επαφές του αυτές οφείλει τα θέματα των διηγημάτων του πού απεικονίζουν ταυτόχρονα μια δυτική φιλοσοφία της δράσης μαζί με μια αίσθηση του θαυμαστού καθαρά ανατολίτικου χαρακτήρα. Χάρη σ' αυτόν, τα απογαλακτισμένα ονειροπολήματα των θαυμάτων της Ανατολής μπόρεσαν αίφνης να βυθιστούν σε βαθύτερα στρώματα προγονικών αναμνήσεων". (ANDRE MAUROIS)

Περιεχόμενα

"Το ωραιότερο διήγημα του κόσμου"
Στο τέλος του δρόμου
Η πολιτεία της τρομαχτικής νύχτας
Στο σπίτι του Σουντχού
Χωρίς την ευλογία της εκκλησίας
Ο γυρισμός του Ίμρεϋ
Ένας νεαρούλης
Εργοβιογραφία
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE FINEST STORY IN THE WORLD
ISBN139789603251828
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2005
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις12x17
ΜετάφρασηΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΙΠΛΙΝΓΚ ΡΑΝΤΓΙΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας0020-0183
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, saridakismanolis, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak, alexver, biancpolit, Nefeli Karapiperi, EKORE, Theodora1996, annaserp, Christos Kitsos, vicpoliteia2, Ιωάννα Παναγάκη

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
TITMUSS CHRISTOPHER
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94
ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ
O'NEIL POPPY
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS