Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

ELLROY JAMES
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0353




Παρουσίαση

Το επικό «νουάρ» μυθιστόρημα του Τζέημς Ελλρόυ ''Το Μεγάλο Πουθενά'' (1988) αρχίζει τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς του 1950, στο Λος Άντζελες: Η Πόλη των Αγγέλων έχει μετατραπεί σε πόλη του Αγγέλου του Σκότους. Στο χάραμα της δεκαετίας του '50, βίαιοι και αρρωστημένοι φόνοι και το κυνήγι των αριστερών και των κομμουνιστικών επιρροών στον κόσμο του Χόλλυγουντ τρομοκρατούν την κοινότητα. Τρεις άνδρες στροβιλίζονται στη δίνη της βίας και της απογοήτευσης όταν οι ζωές τους βρίσκονται αξεδιάλυτα συνδεδεμένες, καθώς ο καθένας αντιμετωπίζει το προσωπικό του σκοτάδι. Ο νιόβγαλτος αστυφύλακας Ντάννυ Άπσω ερευνά μια σειρά πρωτόφαντων σεξουαλικών φόνων με ακρωτηριασμούς και κακοποιήσεις. Ο αστυνόμος του Εγκληματολογικού Μαλ Κόνσινταιν δέχεται να συμμετάσχει στα φιλόδοξα σχέδια ενός ανερχόμενου εισαγγελέα για την κατασκευή του φακέλου με την κομμουνιστική επιρροή στο Χόλλυγουντ. Ο Μπαζ Μηκς, μπράβος για όλες τις δουλειές, πρώην μπάτσος στη δίωξη ναρκωτικών, προμηθευτής κοριτσιών στο Χάουαρντ Χιούζ και συνεργάτης του αρχιεγκληματία Μίκυ Κοέν, μπλέκεται κι αυτός στην πόλη κατά της «κόκκινης απειλής», για το χρήμα και την εξουσία. Χωρίς να το ξέρουν, οι τρεις άνδρες έχουν αγοράσει ένα εισιτήριο για την κόλαση.
Το Μεγάλο Πουθενά, το δεύτερο ανεξάρτητο μέρος του "τετράπτυχου του Λος Άντζελες", μετά τη Μαύρη Ντάλια, θεωρείται από τα βαθύτερα και ανησυχητικότερα έργα του Τζέημς Ελλρόυ. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE BIG NOWHERE
ISBN139789603252153
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2003
Αριθμός σελίδων599
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΛΡΟΙ ΤΖΕΙΜΣ
Κωδικός Πολιτείας0020-0353
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

natalineri

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

lousk, john83, ΔΕΜΟΙΡΗΣ, boudas, georgiaso, jasons, nbakoul, luigi, xrysafis, dimitris917, stalitsa_, maria_D, AnastaSea, marria8, sakoulios, andreas petrakis, tim8, Lafazanos, spyK, ange

Κριτικές για το προϊόν

[11/09/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξίσου δυνατό μυθιστόρημα με την Μαύρη Ντάλια. Και πάλι η ηθική κατάπτωση είναι σε πρώτο πλάνο όπου τα ιδανικά ισοπεδώνονται.
[29/04/2012] ektoras.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστούργημα. Ένα σκοτεινό, μηδενιστικό έπος, μία κατάβαση στην Κόλαση με συνοδοιπόρους τους "καταραμένους" ήρωες του Έλρου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS