Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΛΕΜ

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΛΕΜ

HIMES CHESTER
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0567




Παρουσίαση

Για τα μάτια της όμορφης και σαγηνευτικής Αιμαμπέλ, ο δύσμοιρος Τζάκσον εμπιστεύεται όλες τις οικονομίες του σ' έναν απατεώνα που υποτίθεται ότι ξέρει να μετατρέπει χαρτονομίσματα των δέκα δολαρίων σε αντίστοιχα των εκατό. Στη συνέχεια κλέβει χρήματα από το αφεντικό του στο γραφείο κηδειών, για να τα χάσει αμέσως στα ζάρια. Ευτυχώς, έχει ένα δίδυμο αδελφό, τον Γκόλντυ, που ζει μεταμφιεσμένος σε Αδελφή του Ελέους και πουλάει στο Χάρλεμ εισιτήρια για τον Παράδεισο. Για να πάρει πίσω ο Τζάκσον τα λεφτά του. . . Στο μυθιστόρημα αυτό εμφανίζονται και οι δύο μαύροι αστυνόμοι, μόνιμοι ήρωες του Τσέστερ Χάιμς, ο Μακάβριος Εντ και ο Νεκροθάφτης Τζόουνς. Καθεμιά από τις έρευνες τους δίνει στο δημιουργό τους ένα πρόσχημα για να περιγράψει το Χάρλεμ, ένα μαύρο κόσμο που, από φταίξιμο των λευκών, ζει μέσα στη βρομιά και την αθλιότητα, ενώ οι δύο μαύροι μπάτσοι, που έχουν αναλάβει να επιβάλλουν το νόμο, δεν είναι στην πραγματικότητα επίφοβοι παρά μόνο επειδή διαθέτουν όπλα και βάρβαρες μεθόδους. Μυθιστορηματικά, συναρπαστικά, περιπετειώδη, ακόμα και παραληρηματικά, που μας εισάγουν βαθιά στον σαγηνευτικό κόσμο του Χάρλεμ. Το "Χαμός στο Χάρλεμ", βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας στη Γαλλία το 1958. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFOR THE LOVE OF IMABELLE - A RAGE IN HARLEM
ISBN139789603253976
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2001
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις19x12,5
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΙΜΣ ΤΣΕΣΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας0020-0567
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

KAROUSEL, tim8, premgiannik, ΔΕΜΟΙΡΗΣ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

premgiannik, tim8, ΔΕΜΟΙΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[22/06/2021] premgiannik.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μια μυθιστορηματική γραφή, που αποδίδεται άψογα απ' τον μεταφραστή Α. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον αγαθό αντιήρωα Τζάκσον. 'Ολοι οι χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν είναι καλά ''δουλεμένοι'', στήνουν το πλαίσιο μιας κινηματογραφικής αφήγησης που ως ήταν αναμενόμενο έγινε ταινία το 1991, σε σκηνοθεσία Μπιλ Ντιουκ, με ηθοποιούς τους: Φόρεστ Γουίτακερ, Ντάνι Γκλόβερ, Ρόμπιν Γκίβενς, αλλά δεν πήγε καλά εμπορικά... Το "Χαμός στο Χάρλεμ", δικαίως βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας στη Γαλλία το 1958.
[28/08/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το συγκεκριμένο 'νουάρ 'διαμαντάκι' της αστυνομικής λογοτεχνίας (1957) έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες, τον Τσέστερ Χάιμς, και απέσπασε το πρώτο βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας στη Γαλλία το 1958. Λόγω των φυλετικών διακρίσεων στις Η.Π.Α., ο Χάιμς βρισκόταν στην αφάνεια μέχρι που μετακόμισε στη Γαλλία και γνώρισε την επιτυχία.

Το 'Χαμός στο Χάρλεμ' είναι, πολύ πιθανόν, εμπνευσμένο από τα χρόνια που πέρασε στη φυλακή λόγω καταδίκης για ένοπλη ληστεία (αρχές της δεκαετίας του '30). Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτότυπα 'νουάρ' αστυνομικά μυθιστορήματα, όπου οι χαρακτήρες έχουν μοναδικά στοιχεία προσωπικότητας, και το 'βιτριολικό' χιούμορ του συγγραφέα κατακλύζει, κυρίως, το 1ο μέρος, αλλά καί σχεδόν ολόκληρο το βιβλίο.

Στοιχεία της αμερικάνικης κουλτούρας δηλ. από τις φυλετικές διακρίσεις μέχρι τη θρησκοληπτική τάση της εποχής, όπως καί η επικίνδυνη καθημερινότητα σε μια πόλη σαν το Χάρλεμ σατυρίζονται και αποδομούνται με ένα τρόπο που μένει αξέχαστος στον αναγνώστη.

Σαν μειονεκτήματα του βιβλίου θα ανέφερα την αναφορά πολλών δρόμων και λεωφόρων του Χάρλεμ όπου κινούνται οι ήρωες, αλλά και κάποιες επαναλήψεις της πλοκής στο 2ο μέρος. Πέρα από αυτό, πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με καταδιωκτική ατμόσφαιρα, αγωνία, γρήγορους ρυθμούς και την... Αδελφή Γαβριηλία να χαρίζει άφθονο γέλιο στους αναγνώστες.

Υ.Γ.: Όποιος αναγνώστης 'ανακαλύψει' το βιβλίο, θα ανταμειφθεί.

Βαθμολογία: 4,3/5 ή 8,6/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η συνήθεια των 5
ROBBINS MEL
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS