Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΛΥΝΤΙΑ ΚΑΣΣΑΤ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Η ΛΥΝΤΙΑ ΚΑΣΣΑΤ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

+
-
CHESSMAN SCOTT HARIETT
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0609
Τιμή Έκδοσης
€14.43
Τιμή Πολιτείας
€10.10
(-30%)
Κερδίζετε €4.33


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Σπουδαία», λέει η Μαίη τακτοποιώντας τα χρώματά της. Της πέφτει ένα πινέλο και ο Έντγκαρ σκύβει να το μαζέψει. Καθώς της το δίνει, αργά, ο αέρας πέφτει και το χορτάρι μοιάζει σαν να σιγοψήνεται στη ζέστη. Το χορταριασμένο υψωματάκι πλαισιώνει αυτές τις δύο φιγούρες με χρυσοπράσινους τόνους. Η Μαίη στέκει κοντά στον Έντγκαρ η άκρη της μπλε φούστας της σχεδόν αγγίζει το μπαστούνι του. Νιώθω σαν, ξάφνου, να έχασα κάτι ή σαν να εξαϋλώθηκε η σάρκα μου και νά 'γινα ένα απλό πνεύμα παρατηρώ την αδελφή μου και τον Έντγκαρ, γνωρίζοντας πως δεν αποτελώ μέρος της εικόνας. Το βιβλίο «Η Λύντια Κασσάτ διαβάζει την πρωινή εφημερίδα» μας οδηγεί στον κόσμο των πρώιμων ιμπρεσιονιστικών έργων της αμερικανίδας ζωγράφου Mary Cassatt, μέσω της αδελφής της Λύντια, η οποία υπήρξε το μοντέλο πολλών κορυφαίων έργων της και στάθηκε η μούσα που ενέπνευσε τη ζωγράφο. Στο βιβλίο απεικονίζεται με θαυμαστό τρόπο το Παρίσι του 1880, όπου παρελαύνουν προσωπικότητες όπως ο Έντγκαρ Ντεγκά, ο μεγάλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος. Η λεπτή δύναμη του μυθιστορήματος πηγάζει από την επίμονη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ της τέχνης και του εύθραυστου κόσμου της επιθυμίας και του θανάτου. Η Λύντια, η οποία πάσχει από τη νόσο του Μπράιτ και έχει επίγνωση του επικείμενου θανάτου της, παρατηρεί το σύμπαν της να στενεύει. Κι ενώ δυναμώνει η συναισθηματική ένταση ανάμεσα στις δύο αγαπημένες αδελφές, ανάμεσα σ' αυτήν που παρατηρεί και σ' αυτήν που αποτελεί το αντικείμενο της παρατήρησής της, η Λύντια υποβάλλει συγκινητικές ερωτήσεις σχετικά με την αγάπη και την ικανότητα της τέχνης να δημιουργεί μνήμη. Η Μαίρη, μέσα απ' αυτή τη σχέση τέχνης, ζωής και θανάτου, μεταμορφώνεται σε σπουδαία ζωγράφο. Η Τσέσμαν αναδεικνύει τους έξοχους πίνακες της Κασσάτ και δημιουργεί ένα αξιοθαύμαστο πορτρέτο του γενναίου και αλησμόνητου μοντέλου τους, το οποίο αποδίδεται με τόση χάρη. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLYDIA CASSATT READING THE MORNING PAPER
ISBN139789603254454
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2002
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΙΣΜΥΡΙΔΟΥ ΠΑΛΜΥΡΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΣΕΣΜΑΝ ΣΚΟΤ ΧΑΡΙΕΤ
Κωδικός Πολιτείας0020-0609
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

em4052

Κριτικές για το προϊόν

[03/04/2015] dimitri.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η συγγραφεας βασισμενη σε ιστορικα δεδομενα κυριολεκτικα ... ζωγραφιζει ! Υπεροχο, ανθρωπινο, ποιητικο, ενα σπουδαιο βιβλιο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΙΖΕΝ: ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
MOWRER R. ROBERT
€14.07 €5.63
(-60%)
Κερδίζετε €8.44
ΜΠΑΜΠΙΤ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS