Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΛΕΣΧΗ ΑΛΛΟΚΟΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΛΕΣΧΗ ΑΛΛΟΚΟΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

CHESTERTON GILBERT-KEITH
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0156




Παρουσίαση

Η Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων (1905), είναι ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα που βαδίζει με πολλή φαντασία και χιούμορ στα χνάρια του R.L. Stevenson της Λέσχης της Αυτοκτονίας. Οι ήρωες του Chesterton κινούνται ως " περιπλανώμενοι ιππότες " στο Λονδίνο των αρχών του αιώνα, του οποίου προσπαθεί να καταγράψει το μύθο και την ποίηση.
" Ειδωλολάτρης στα δώδεκα, αγνωστικιστής στα δεκάξι ", ο G.K Chesterton (1874-1936) δεν μεταστράφηκε στον καθολικισμό από φιλοσοφικά κίνητρα : αυτό που του άρεσε, αντιθέτως, στο μήνυμα της Εκκλησίας, ήταν ο σκανδαλώδης χαρακτήρας της για την ανθρώπινη σοφία. Παθιάστηκε βλέποντας την αποκάλυψη να γελοιοποιεί την επιστήμη και να προκαλεί τη λογική. Αυτό δεν εμπόδιζε αυτόν τον κεφάτο, ροδοκόκκινο καλοφαγά και γερό πότη, με το σώμα γίγαντα, να είναι ο ίδιος ένας επικίνδυνος διαλεκτικός : προσπάθησε να προσδώσει στο χριστιανισμό απροσδόκητες αποδείξεις, με μπαρόκ συχνά χαρακτήρα, που ήξερε καλά ότι θα στιγμάτιζαν τη φαντασία του ανθρώπου του λαού. Ο ίδιος παραδέχτηκε συχνά αυτό που αποκαλούσαν " ρομαντισμό του ", τη φυσική ροπή του έξαρση και τα άκρα.
Στο έργο του διακρίνεται η παραδοξολογική ανευλάβεια που φτάνει στο έσχατο σημείο της ουσιαστικής σοβαρότητας. Συχνά η ιδιοτροπία γίνεται αυτοσκοπός : το προφανές ανατρέπεται για το αστείο του πράγματος. Στις καλύτερες στιγμές του όμως το ύφος του διαφωτίζει μια παλιά αλήθεια και κάνει τον κοινό τόπο να αστράφτει ως νέο. Το στοιχείο της πολεμικής και της παραδοξολογίας υπονομεύει την κοινοτυπία της κοινής λογικής. Εντυπωσιάζεται κανείς όχι μόνο απ' τις ευφυείς και πληθωρικές ιδέες του, αλλά και απ' το μέγεθος της προσωπικότητάς του, της οποίας " το γέλιο ακουγόταν σε πολλές πόρτες παρακάτω ", και που μπορούσε να κατευθύνει το γελοίο με τη μεγαλύτερη επιτυχία απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό.
Ούτε φιλόσοφος, ούτε θεολόγος, ούτε μυστικιστής, υπερβολικά παραγωγικός (έγραψε πάνω από εκατό βιβλία - ποιήματα, πολεμικές, μελέτες, μυθιστορήματα, αστυνομικές ιστορίες με ήρωα τον πατέρα Μπράουν), παραμένει ένα από τα πιο δυνατά λογοτεχνικά ταμπεραμέντα της σύγχρονης Αγγλίας. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE CLUB OF THE QUEER TRADES
ISBN139789603254935
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2005
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΠΕΝΤΖΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΓΑΒΡΙΗΛ (Ν.Γ. ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ)
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΣΕΣΤΕΡΤΟΝ ΓΚΙΛΜΠΕΡΤ-ΚΙΘ
Κωδικός Πολιτείας0020-0156
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ημίφως, Γιώργος997, tim8, Nefeli Karapiperi, pavel19

Κριτικές για το προϊόν

[26/10/2022] gioul2222.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Καί μόνο τό γεγονός πώς ήταν από τούς αγαπημένους τού Borges είναι αρκετό, πόσο μάλλον πού πρόκειται γιά εξαιρετικό αφηγητή, μαίτρ τής παραδοξολογίας
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΘΕΩΝ
MEEKS DIMITRI
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00
ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΣ
€13.99 €5.60
(-60%)
Κερδίζετε €8.39

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS