Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΄Η ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Ή ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

FUENTES CARLOS
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0645




Παρουσίαση

ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΝΟΥΒΕΛΕΣ που αποτελούν την Πορτοκαλιά ο Κάρλος Φουέντες συνεχίζει την παθιασμένη και γεμάτη φαντασία ανακατασκευή της ιστορίας του παρελθόντος και του παρόντος, την οποία ξεκίνησε στα μυθιστορήματα Terra Nosta και La campana. Από την ιστορία της άφιξης του Κολόμβου στην Καραϊβική μέχρι τη μοίρα των δύο γιων του Ερνάν Κορτές, την καταστροφή της ισπανικής πόλης Νουμαντίας από τους Ρωμαίους και την εκμηδένιση του Χόλλυγουντ από το Ακαπούλκο, ο Φουέντες συνταιριάζει το επικό μεγαλείο του πνευματικού και του ιστορικού με τις πολλές απολαύσεις της σάρκας. «Στην Πορτοκαλιά», επισημαίνει, «συγκέντρωσα όχι μόνο όλες τις άμεσές μου απολαύσεις -βλέπω, αγγίζω, ξεφλουδίζω, δαγκώνω, καταπίνω- αλλά και τις πιο πρωτογενείς μου αισθήσεις: τη μητέρα μου, υγρές παραμάνες, στήθη, τη σφαίρα, τον κόσμο, το αυγό». Το αποτέλεσμα είναι μια αισθησιακή εξερεύνηση της πολιτισμικής σύγκρουσης και ταυτόχρονα μια γιορτή των αισθήσεων.
Σ’ αυτά τα αφηγήματα, ένας μίτος, ένα σύμβολο: η πορτοκαλιά - δέντρο της Ανατολής του οποίου οι σπόροι, σπαρμένοι τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, θα γίνουν αρχή γονιμότητας, επιμειξίας και ορμής ενός «Νέου Κόσμου». Καρπός στρογγυλός όπως το μητρικό στήθος, όπως η γη την οποία ονειρεύεται να διασχίσει ο θαλασσοπόρος-εξερευνητής, όπως οι «κύκλοι του χρόνου». Ο Κάρλος Φουέντες δεν θα πάψει ποτέ να μιλά, σ’ ολόκληρο το έργο του, για την κυκλικότητα αυτού του ιστορικού και προσωπικού χρόνου, τις απρόσμενες, πολυδιάστατες και θαυμαστές συναντήσεις του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Και οι πέντε νουβέλες έχουν ως συνδετικό κρίκο την πορτοκαλιά, που είναι για τον Φουέντες το σύμβολο των αισθήσεων (αγγίζω, βλέπω, μυρίζω, γεύομαι). H πορτοκαλιά, δέντρο που ευδοκιμούσε στην Ανατολική Μεσόγειο και σιγά σιγά εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο (το άρωμά της, το σχήμα και το χρώμα των καρπών της, τα αειθαλή φύλλα της), κατά τον συγγραφέα συνταιριάζει το μεγαλείο του πνεύματος με τις απολαύσεις της σάρκας. Το πορτοκάλι, που οι σπόροι του σπάρθηκαν στην Ευρώπη και στην Αμερική, καρπός στρογγυλός όπως το μητρικό στήθος, όπως η γη, όπως οι κύκλοι του χρόνου, δίνει την ευκαιρία στον συγγραφέα να μιλήσει για την κυκλικότητα του ιστορικού μα και του προσωπικού χρόνου. H Πορτοκαλιά είναι μια περιήγηση στις εμμονές και στα πάθη του Φουέντες, που έρχονται και επανέρχονται στις σελίδες των βιβλίων του, εμμονές οι οποίες σχετίζονται με την ελληνική κλασική παιδεία, την Ιστορία και τη μυθοπλασία". (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 14/9/2003)

Περιεχόμενα

Οι δύο όχθες
Οι γιοι του κατακτητή
Δύο Νουμαντίες
Ο Απόλλων και οι πουτάνες
Οι δύο Αμερικές - Αποσπάσματα από το ημερολόγιο ενός Γενοβέζου ναύτη
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL NARANJO, O LOS CIRCULOS DEL TIEMPO
ISBN139789603254973
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2003
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΟΥΕΝΤΕΣ ΚΑΡΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0020-0645
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

gianniotis, anny2002, anemaki, dstavridou, Ddadda, theoni.rock, maria vouka

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
STRANG GILBERT
€40.00 €16.00
(-60%)
Κερδίζετε €24.00
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LAWRENCE SANDRA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS