Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΔΗΜΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ο ΔΗΜΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

+
-
YALOM D. IRVIN
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0661
Τιμή Έκδοσης
€22.72
Τιμή Πολιτείας
€15.90
(-30%)
Κερδίζετε €6.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Δεν μ' αρέσει να δουλεύω με ερωτευμένους. Ίσως γιατί τους ζηλεύω - κι εγώ ο ίδιος λαχταράω να μαγευτώ. Ίσως πάλι γιατί ο έρωτας και η ψυχοθεραπεία είναι μεταξύ τους ασύμβατα. Ο καλός θεραπευτής πολεμάει το σκοτάδι και ζητάει το φως, ενώ ο έρωτας συντηρείται από το μυστήριο και καταρρέει μόλις αρχίσεις να τον εξετάζεις σχολαστικά. Κι εγώ σιχαίνομαι να γίνομαι ο δήμιος του έρωτα". ΔΕΚΑ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ από την κλινική εμπειρία του Ίρβιν Γιάλομ. Δέκα ανθρώπινες σχέσεις - δέκα θεραπευτικές περιπέτειες. Σ' αυτή τη σπάνια περιγραφή του αφοσιωμένου θεραπευτή την ώρα της δουλειάς του, ένας δάσκαλος της ψυχιατρικής έρχεται ανοιχτά αντιμέτωπος όχι μόνο με τα δικά του συναισθήματα και σφάλματα αλλά και με την αβεβαιότητα που υπάρχει στην καρδιά της θεραπευτικής σχέσης. Ο Γιάλομ στρέφει εδώ τον προβολέα τόσο στους ασθενείς όσο και στον εαυτό του. Περιγράφει και μελετά τη διαδικασία της εξερεύνησης, τη διαδικασία της συμμετοχής μέσα στον ψυχοθεραπεία και για τα δύο μέρη. Μοιράζεται μαζί μας τις χαρές και τις επιτυχίες του, αλλά και - ακόμα πιο συναρπαστικό - τις αγωνίες του, τους περιορισμούς και τις αποτυχίες του στην κοινή του πορεία προς την αναζήτηση της αλήθειας και της ίασης με τον καθέναν από τους δέκα πρωταγωνιστές των ιστοριών του. Οι σαγηνευτικές αυτές ιστορίες προχωρούν πέρα απ' την ψυχοθεραπεία και μιλούν για την ανθρώπινη μοίρα με όλη της τη σπαρακτική παραδοξότητα. Και σ' αυτές ο Ίβριν Γιάλομ επιτυγχάνει ένα πάθος κι ένα χιούμορ αντάξιο του ίδιου του Τσέχοφ. "Ο Δήμιος του έρωτα", ο ίδιος ο θεραπευτής, είναι ο ενδέκατος θεραπευόμενος σ' αυτές τις δέκα ψυχοθεραπευτικές ιστορίες. "Ο Δήμιος του έρωτα" πρωτοδημοσιεύτηκε το 1990 και είναι το πρώτο βιβλίο του ΙΡΒΙΝ ΓΙΑΛΟΜ όπου ο διάσημος ψυχοθεραπευτής, μετά τα παγκοσμίως γνωστά επιστημονικά του βιβλία, επιχειρεί να αφηγηθεί λογοτεχνικά ιστορίες ψυχοθεραπείας. Παραμένει μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στο λογοτεχνικό του έργο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ευχαριστίες
Πρόλογος
1. Ο δήμιος του έρωτα
2. "Αν ήταν νόμιμος ο βιασμός..."
3. Η χοντρή κυρία
4. "Λάθος παιδί πέθανε"
5. "Ποτέ δεν φανταζόμουν πώς θα συμβεί σε μένα"
6. "Όχι με το μαλακό"
7. Δύο χαμόγελα
8. Τρία κλειστά γράμματα
9. Ψυχοθεραπευτική μονογαμία
10. Αναζητώντας τον ονειρευτή
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLOVE' S EXECUTIONER AND OTHER TALES OF PSYCHOTERAPY
ISBN139789603255130
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΝΔΡΙΤΣΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΙΑΛΟΜ ΝΤ. ΙΡΒΙΝ
Κωδικός Πολιτείας0020-0661
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[15/04/2023] Kaza Nikolaos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο που σε πολλά σημεία είδα τον εαυτό μου να ταυτίζεται αντιμέτωπο με τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα τα οποία τα συναντάμε όλοι μας καθημερινά.
Σε βοηθάει να αξιολογήσεις τον εαυτό σου καλύτερα και να βρεις (πιο βιώσιμες) λύσεις.
[20/01/2022] skoumpi_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Όχι το καλύτερο του βιβλίο. Νομίζω για όλους όσους έχουν διαβάσει Γιαλομ το οατν έκλαψε ο Νίτσε είναι το κορυφαίο του.
[05/12/2021] Maria Panagiotou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι όμορφος ο κατανοητός τρόπος με τον οποίο ο Γιάλομ σου μεταφέρει τις εμμονές των άλλων, συνηθισμένων ανθρώπων, που μπορεί να προσπερνας καθημερινά, μπορεί όμως να είσαι κι εσύ ο ίδιος, καθώς όλοι κρύβουμε μέσα μας μια έμμονη. Μου αρέσει η γραφή του σε κάθε βιβλίο που έχω διαβάσει μέχρι τώρα.
[09/12/2018] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Σε καμία περίπτωση αυτό το βιβλίο δεν μπορεί να συγκριθεί με το όταν έκλαψε ο Νίτσε και τη Θεραπεία του Σοπενάουερ. Ο Γιάλομ, σε κάθε μία από τις ιστορίες, ασχολείται τόσο πολύ με τον εαυτό του, που κατανατάει αηδία. Το διάβασα μόνο και μόνο για τις ίδιες τις ιστορίες. Που και σε αυτές, οι παρεμβάσεις του ήταν καθ'ολα πανομοιότυπες και τελικά βαρετές. Επίσης, αν και δεν το ομολογεί, συμπεριφέρεται σαν "καλός χριστιανός" και προωθεί μια συγκεκριμένη ηθική στάση των ψυχοθεραπευτών προς τους "ασθενείς". Επανέρχεται επίσης συχνά σε θέματα που φαίνεται να τον απασχολούν συνέχεια και σε προηγούμενα βιβλία του (θάνατος π.χ.) αλλά δεν αποτολμά να το αγγίξει επαρκώς, όπως φάνηκε στην αποτυχημένη προσπάθειά του με τον Κήπου του επίκουρου. Με αυτό το βιβλίο, κλείνω την όποια προσπάθεια με τον Γιάλομ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΠΑΜΠΙΤ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΔΙΤΟΜΟ - ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
MILLER R. WILLIAM
€50.00 €25.00
(-50%)
Κερδίζετε €25.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS