Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΕΡΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ

ΜΕΡΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ

FERRANTE ELENA
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0700




Παρουσίαση

Μια γυναίκα τριάντα οχτώ χρονών, ένας σύζυγος, δύο παιδιά. Ένα ωραίο διαμέρισμα στο Τορίνο, μια ζωή φτιαγμένη από συζυγική σιγουριά και μικρές καθημερινές ιεροτελεστίες. Δεκαπέντε χρόνια γάμου. Κι έπειτα, κάποιο απόγευμα του Απρίλη, μια φράση του συζύγου της κάνει κομμάτια αυτή τη γαλήνια ζωή, μεταμορφώνοντας την Όλγα σε μια γυναίκα εγκαταλελειμμένη. Μια γυναίκα τσακισμένη. Ρημαγμένη, σπασμένη. Μια "κακομοίρα", σαν εκείνη τη γειτόνισσα των παιδικών της χρόνων στη Νάπολη, της οποίας το κλάμα θαρρεί πως ακούει ακόμα τις νύχτες, καθώς στροβιλίζεται ανάμεσα στα φαντάσματα που κάνουν κατοχή στο παρόν και τη φυλακίζουν μέσα σε μια αλλοτριωμένη, αποσπασματική αντίληψη του εαυτού της.
Βουβή από έκπληξη, η Όλγα δεν καταλαβαίνει τίποτα για το "κενό συνείδησης" που ισχυρίζεται ότι νιώθει ο άντρας τον οποίο ακολούθησε στο Τορίνο και για χάρη του οποίου παράτησε το γράψιμο. O άντρας με τον οποίο ήθελε να γεράσει, έγινε ο άντρας που δεν την αγαπάει πια. H Όλγα δεν υπάρχει πια. Ή μάλλον υπάρχει μόνο μέσα στην αργή της κατρακύλα, μέσα σε τούτη την κάθοδο στην κόλαση, όπου το έδαφος μοιάζει να υποχωρεί κάτω από τα πόδια της και τα γεγονότα να συνωμοτούν εναντίον της: ένα συμφιλιωτικό γεύμα καταλήγει στα αίματα, ο γιός της αρρωσταίνει, το τηλέφωνο κόβεται ανεξήγητα, το λυκόσκυλο ψυχορραγεί, αναμφίβολα δηλητηριασμένο από φόλα, έπειτα η πόρτα του διαμερίσματος φρακάρει από μέσα και η Όλγα βρίσκεται εγκλωβισμένη...
Το βιβλίο της Έλενα Φερράντε μας βυθίζει κυριολεκτικά μέσα στον ψυχισμό της Όλγας και μας ταξιδεύει ώς τα σύνορα της τρέλας. Με την ακρίβεια του ύφους και τον ασθματικό ρυθμό του, το Μέρες εγκατάλειψης αποτελεί μια απόλυτα μελετημένη και πρωτότυπη παραλλαγή πάνω στο θέμα της εγκαταλελειμμένης συζύγου, παρασέρνοντας τον αναγνώστη ώς τα πιο μαύρα και οδυνηρά βάθη της γυναικείας εμπειρίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςI GIORNI DELL' ABANDONO
ISBN139789603255635
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΙΤΑΛΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΕΡΑΝΤΕ ΕΛΕΝΑ
Κωδικός Πολιτείας0020-0700
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[26/09/2015] Lady L.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καλογραμμένο βιβλίο, προχωράει άλλοτε ασθμαίνοντας και έρποντας, τραβώντας τον αναγνώστη στις πικρές γωνίες της εγκατάλειψης, κι άλλοτε εύρυθμα και ριζοσπαστικά προσπαθώντας να πλάσει ένα πρότυπο γυναίκας που προσπαθεί να βγει από την κοινωνική σκιά της και να αυτοχειραφετηθεί. Με ενοχλεί που τελικά ακόμη και η Όλγα, το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου δεν φτάνει σε κάθαρση, κατά την άποψή μου. Ωστόσο παραμένει ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί τόσο για την ιστορία του όσο και για το νόημα που δίνει στις ιστορίες του καθένα από τους αναγνώστες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΑ ΑΝΙΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
CHEKHOV ANTON
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΠΑΡΘΕΝΙΚΕΣ
PONS MAURICE
€12.32 €6.16
(-50%)
Κερδίζετε €6.16

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS