Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΙΧΘΥΩΝ - ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΕ 12 ΨΑΡΙΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΙΧΘΥΩΝ

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΕ 12 ΨΑΡΙΑ

FLANAGAN RICHARD
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0769




Παρουσίαση

Το Εγχειρίδιο Ιχθύων , το πιο αξιόλογο μυθιστόρημα του διεθνώς γνωστού συγγραφέα Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, είναι ένα καταπληκτικό κωμικοτραγικό μωσαϊκό της Αυστραλίας του 19 ου αιώνα, με τους βαρυποινίτες και τους αποίκους, τους κλέφτες και τους κίναιδους. Η αιματοβαμμένη ιστορία τους καταγράφεται με τρόπο άκρως ασυνήθιστο: μέσα από την ταξινόμηση των ψαριών.
Μια φορά κι έναν καιρό, τότε που η γη ήταν ακόμα στα νιάτα της, πριν αρχίσουν να αφανίζονται όλα τα ψάρια της θάλασσας κι όλα τα πλάσματα της στεριάς, κάποιος ονόματι Ουίλλιαμ Μπιούλοου Γκουλντ καταδικάστηκε σε ισόβια και τόπος έκτισης της ποινής του θα ήταν η αποικία των βαρυποινιτών της νήσου Σάρα, στη Γη του Βαν Ντήμεν, σημερινή Τασμανία. Απατεώνας και παραχαράκτης με ταλέντο, ο Γκούλντ εξουσιοδοτήθηκε από τον γιατρό της αποικίας να ζωγραφίσει ένα βιβλίο με εικόνες ψαριών, που θα αποτελούσε το εισιτήριο του γιατρού για τη Βασιλική Εταιρεία. Ο Γκουλντ θα ερωτευθεί την ιθαγενή ερωμένη του αρχιδεσμοφύλακα και θα διαπιστώσει, πολύ αργά, ότι ο έρωτας είναι επικίνδυνο πράγμα. Θα επιχειρήσει να καταγράψει την παράξενη πραγματικότητα που βίωνε στη φυλακή, αλλά θα διαπιστώσει ότι η ιστορία γράφεται μόνο από τους εξουσιαστές. Ο αφελής Μπίλλυ Γκουλντ, εισβολέας στην Αυστραλία, κλέφτης, ψεύτης και φονιάς, θα ζήσει για να γίνει μάρτυρας της φρίκης και της χλεύης αλλά των θαυμάτων.
Καθώς η εξέγερση μαίνεται και μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε απόλυτη φρίκη, καθώς ο έρωτας υπερβαίνει όλους τους φραγμούς ανάμεσα στον κύριο και τον σκλάβο, ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν μας προκαλεί σ' ένα πραγματικό "ιδρυτικό" μυθιστόρημα. Το Εγχειρίδιο Ιχθύων είναι κάτι παραπάνω από μυθιστόρημα: για να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια λόγια του συγγραφέα, "ο κόσμος δεν υπήρχε πια, άρα δεν μπορούσε να γίνει βιβλίο. Υπήρχε όμως ένα βιβλίο με την αισχρή φιλοδοξία να γίνει ο κόσμος". Το Εγχειρίδιο Ιχθύων είναι ένα βιβλίο θαυμαστό, μια λογοτεχνική πρόκληση, γραμμένη με τη λαιμαργία ενός Ραμπελαί, το χιούμορ ενός Λώρενς Στέρν και τη σκοτεινή διάθεση ενός Κόνραντ όταν είναι να εξερευνήσει τα κατάβαθα του υποσυνείδητου ενός ολόκληρου λαού "μεγαλωμένου σε μια φυλακή η οποία έγινε έθνος". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

O Φλάναγκαν είναι ένας αρχιπαραχαράκτης και το Εγχειρίδιο Ιχθύων ένα αριστούργημα - όχι επειδή ο τρομακτικός κόσμος του είναι τόσο πειστικός, αλλά επειδή εγείρει πιεστικά ερωτήματα στους αναγνώστες του για τα άχρωμα, ύποπτα μέρη που έχουμε μάθει να κατοικούμε. (THE TIMES)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGOULD'S BOOK OF FISH
ISBN139789603255857
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2006
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΛΑΝΑΓΚΑΝ ΡΙΤΣΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας0020-0769
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

emaria, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

emaria, Ombledroom, tinoli00

Κριτικές για το προϊόν

[28/08/2018] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που πέτυχα αυτό το εξαντλημένο μυθιστόρημα του Φλάναγκαν. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα κάτι τέτοιο όταν το ξεκίνησα και γι αυτό στην αρχή υπήρχαν στιγμές που δυσανασχέτησα. Όμως είναι τόσος ο γλωσσικός πλούτος, που ξεπερνάς τη γροθιά στο στομάχι και βυθίζεσαι σε μια περιγαφή που ενωματώνει τον κλασικό Κόνραντ σε μεταμοντέρνες ιδέες σχετικά με την αφήγηση. Ο κόσμος που περιγράφεται είναι βίαιος και αποκρουστικός. Μέσα από αυτό τον κόσμο παρελαύνουν χαρακτήρες γκροτέσκοι, παρανοϊκοί και αμοραλιστές κυνηγώντας τα όνειρά τους. Η εξαιρετική χρήση της ιδέας του αφερέγγυου αφηγητή της ιστορίας δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της ιστορίας. Δεν είναι "εύκολο" βιβλίο και σηκώνει και δεύτερη ανάγνωση σε αρκετά σημεία του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€36.04 €18.02
(-50%)
Κερδίζετε €18.02
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LEROUX GASTON
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS