Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η 1002Η ΝΥΧΤΑ ( Η ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΥΧΤΑ )

Η 1002η ΝΥΧΤΑ

+
-
GAUTIER THEOPHILE, DAVIDESCU NICOLAE, POE EDGAR-ALLAN
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0770
Τιμή Έκδοσης
€12.32
Τιμή Πολιτείας
€8.62
(-30%)
Κερδίζετε €3.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι συνέβη στη Χαλιμά (ή Σεχραζάντ) αφού περάτωσε τις Χίλιες και μιά νύχτες; Τρεις συγγραφείς επανέρχονται στον ανατολίτικο κύκλο των αραβικών παραμυθιών για να του δώσουν μια συνέχεια.
Τρία διηγήματα, το πρώτο γραμμένο από Γάλλο, το δεύτερο από Αμερικανό, το τρίτο από Ρουμάνο, διασταυρώνονται πάνω σε ένα κοινό ερώτημα: γίνεται να δώσουν μια συνέχεια στον υπέροχο κύκλο των ανατολίτικων διηγήσεων αφού η μυθική σουλτάνα φαίνεται να τα 'χει διηγηθεί πια όλα; Η αφήγηση μιας ακόμη Ιστορίας είναι εφικτή; Και ποιας Ιστορίας; Ο Θεόφιλος Γκωτιέ και ο Έντγκαρ Άλλαν Πόου, οι πρώτοι πού θέτουν αυτό το ερώτημα, χωρίς να είναι σίγουρο ότι ο ένας γνώριζε το κείμενο του άλλου, απαντούν με πολύ ειρωνικό τρόπο. Στο διήγημα του Γκωτιέ, η Σεχραζάντ επιστρέφει από το Παρίσι στη Βαγδάτη, εφοδιασμένη με μια επιφυλλίδα πού της διηγήθηκε ο ίδιος ο Γκωτιέ, αλλά της κόβουν το κεφάλι: η επιφυλλίδα δεν πείθει. Στο διήγημα του Πόου, ξαναπιάνει από μόνη της μια από τις Ιστορίες της και η καινούργια αφήγηση αντικαθρεφτίζει τα μύρια παράδοξα του σύγχρονου κόσμου με ανατολίτικο φτιασίδωμα. Όμως τα επιτεύγματα αυτά ακούγονται τόσο παράδοξα πού καταλήγουν και πάλι στο θάνατό της.
Πέρα απ' αυτό το κοινό και ειρωνικό συμπέρασμα, τα διηγήματα του Γκωτιέ και του Πόου διαφέρουν ριζικά ως προς τον τόνο και τη δομή. Όμως το "κριτικό διήγημα" του Νικολάε Νταβιντέσκου, Ρουμάνου ποιητή, μυθιστοριογράφου και κριτικού, μας προσκαλεί να τα διαβάσουμε σε σταυρωτή ανάγνωση. Ο Νταβιντέσκου, μεταφραστής του Γκωτιέ στα ρουμάνικα, ανακαλεί μέσα στο ίδιο του το διήγημα τον Έντγκαρ Άλλαν Πόου, το γνωστότατο ποίημά του "Το Κοράκι" καθώς και το δοκίμιό του "Η φιλοσοφία της σύνθεσης". Η Σεχραζάντ του Νταβιντέσκου, δεινή αφηγήτρια αλλά και άξια συγκριτική γραμματολόγος, δείχνει, χάρη σε μια ωραία και επιτήδεια σταυρωτή ανάγνωση του "Κορακιού" και διαφόρων Ιστοριών από τις Χίλιες και μιά νύχτες, ότι η δύναμη της μυθοπλασίας είναι απέραντη. Αλλά δεν ξέρουμε τί θησαυρούς κατέχουμε παρά μόνο αφού τούς ανακαλύψουμε χάρη σε μακρινά ταξίδια και σε συναπαντήματα με τούς άλλους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ STEAD-ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η νέα Χαλιμά, η μηχανή της μυθοπλασίας και η σταυρωτή ανάγνωση
THEOPHILE GAUTIER
Η χιλιοστή δεύτερη νύχτα
EDGAR ALLAN POE
Η χιλιοστή δεύτερη ιστορία της Σεχραζάντ
NICOLAE DAVIDESCU
Η χιλιοστή δεύτερη νύχτα
(κριτικό διήγημα)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA MILLE ET DEUXIEME NUIT - THE THOUSAND AND SECOND TALE OF SCHEHERAZADE - O MIE DE NOPTI SI A DOUA NOAPTE
ISBN139789603256304
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2006
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ, ΜΠΕΡΛΗΣ ΑΡΗΣ
ΕπιμέλειαΣΤΕΝΤ-ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΤΙΕ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΝΤΑΒΙΝΤΕΣΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΕ, ΠΟΟΥ ΕΝΤΓΚΑΡ-ΑΛΑΝ (ΠΟΕ)
Κωδικός Πολιτείας0020-0770
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, sangz

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€54.74 €21.90
(-60%)
Κερδίζετε €32.84
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
BENNETT ALAN
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS